Siyasetin / Siyasetçilerin Halleri

Öncelikle sevgili okurlarımın mübarek "Ramazan Bayramı"nı yürekten kutluyor ,Cenab-ı Hakk"ın yar ve yardımcı olmasını diliyorum..

Gelelim konumuza .Eş-dost arasında konuşurken lafı döndürüp dolaştırıp : “n"olacak bu memleketin hali? “diye sızlanırız. Bu şikayeti son günlerde sıkça kullanır olduk..

Sorunlara çözüm üretemeyen , muhalefetle yeterli diyalogu kuramayan ,ürünü beş para etmeyen çiftçiye anlayış göstermeyen ; “azarlayan “ siyasetçinin ,6 yılda “yolsuzluğun iddiadan öte resmen belgelendiği hortumculuğun hangi boyutlara ulaştığı görüyoruz

Ali Kalkancı modeli /Ali Dibo patentli , yolsuzluk çarkının dişli /dişsiz Neo -Sülün Osmanları ve İnanç hortumcusu madrabazları aklamak için ,”masum ve mağdur göstermek adına ” ortalıkta dolaşıp ,ahkam kesen yağdanlıkları gördükçe siyasetin /siyasetçinin kızaracak yüzü kalıp kalmadığı sorulmaz mı?

70 milyona ekrandan son altı yıl içinde zenginleşen yol arkadaşlarının ,kendi değimi ile “uçan lardan” söz ettikçe tehdit edildiğini ,yazanların işsiz ve aşsız bırakıldığını söyleyen Ali Bulaç yalan mı söylüyor!!!.”

Almanya"daki Deniz Feneri Derneği Davası ile ilgili Eski AKP"li Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener : “ İktidardaki bazı önemli isimlerin (Deniz Feneri Derneği)davasında adı geçenlerle iç içe olduğunu “ söylüyor.Düne kadar her söylediği doğru kabul edilen bu siyasetçiye verilen cevap enteresan : Mezar soyucu!!!

Mücahide Emine Şenlikoğlu Hanımefendi ,onca yazılanlara/iddialara inanmıyormuş !.. Allah bilir. Sübyancıya… Dönen çarkın kalın dişlisine de inanmıyordur.“Ak Babalar”ın hamisi, siyaset yorumcusu Sn.Güzel" in Amcaoğlu"nun imar talanına da inanmıyordur.

İnanılır gibi değil! Nedeni basit.”Benim hırsızım masumdur. Çaldıysa az çalmıştır. Seninki daha çok… Hayali ihracatın miadı dolmuştur.Dalga dalga yakalanan “Ergenekoncular”ın işidir.İftirasıdır.Manipülasyonudur…O zaman “Bizden olmayan” gazeteleri evlere sokmayınız. Kalemşörlerın yazdıklarını okumayınız.Okudunuz mu /yazdınız mı tehditi ,şantajı ,kara sansürü yersiniz !!!

Olmadı İktidar ve muhalefet birer koldan çıkarlar siyaset meydanına …Birbirlerini ispata davet ederler.. “Gammaz /Müfteri/Alçak /Şerefsiz” sözcükleri kullanmadan ,ünlü bir “En kırman (!)” başkanlığında,Millet Hakimiyetinin kayıtsız /şartsız temsil edildiği çatı altında kozlarını paylaşırlar.Bunun adı siyasettir.

Vatandaş nasıl olsa , “BBG evini “, “Gelin/Kaynana ”, “İzdivaç “programları seyretmeye alıştırıldı.Koltuklarında kayık vaziyette çayını yudumlayan arada bir karnını kaşıyan vatandaş böylece stresini atmış oluyor.Günlük sıkıntılardan uzaklaşıyor.

Kendini temsil edenleri hayranlıkla seyrediyor !.Verdiği oyların boşa gitmediğini görüyor!.

Gene kanalın birinde temcit pilavı ısıtıldı.Nostalji yaşandı..2002 seçimlerin galibi iki siyasi lideri ekranlara konuk edildi.Aynı “ENKIRMAN” hakemliğinde tartıştırıldı. “Sen neymişsin be Abi ! “ cinsinden

Demokrasi dersi aldık ,demokrat nasıl olunurmuş tavrını en tanıdık mağdurlardan dinledik.

Aradan koskoca 6 yıl geçti.O zamanları “Dokunulmazlık” deyenler zırhını çıkarmaya korktuklarını anladık. “Yolsuzluk” tan yaka silkenler şimdi ne yapıyorlar dersiniz?Bitmedi.

Siyasi yasaklardan /yasaklılardan şikayet edip kaldırılmalı ” diyenler ucu dokununca hatırlamadılar mı ?

Diyorum ki bizde Siyasetçinin verdiği sözler , eskiden sigara paketinin arkasına yazılır atılırdı.Göstermelikti.Şimdi ise yerine getirmemek için söyleniliyor!..

Demek ki aynı senaryo, aynı mekanda ,aynı aktörlerle bir kez daha sahneleniyor. Önce başaltı pehlivanları kozlarını paylaştı. Kazanan/kaybeden önemli değil .Önemli olan Kamuoyu meşguliyeti.Kafa karışrmak. Yine tahterevallinin iki ucuna oturacak siyasi Liderleri görücüye çıkarmak .Reytingi artırmak.

Sizler inanıyor musunuz Siyasetçiler servetlerinin gerçek kaynağını açıklayacaklar . Nereden bulduklarını kanıtlarıyla sunacaklar .Yolsuzluk yapanların dinime /diline bakılmaksızın hesap soracaklar öyle mi ?.

Halep orda ise arşın burada ..Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR