Sıcak gündem


 
 Geçtiğimiz günlerde yapılan Samsunspor kongresinde beklenildiği gibi bir sürpriz olmadı ve mevcut yönetim yoluna devam etti. Seçildiği günden bu yana yönetim kurulunun zaman zaman oluşan kriz ortamlarında etliye sütlüye karışmayan, gerektiği zamanda risk almayan tutumları ve ekonomik özgürlüklerinin olmamasından hareketle yapılan bazı açıklamalar eksi olarak hanelerine yazıldı. Ancak takımın uzun bir aradan sonra yakaladığı mali toparlanma, şehrin siyasi kanatlarıyla sağlanan birlik ve Samsunspor'un ligdeki başarısıyla iadeyi itibar kazanan marka değeri yönetimin artıları oldu. Kongreye katılımın hayli az olması ise şehir açısından hoş bir durum değil. Şehirde sağlanan birlik ve beraberlik havasının aksine yönetime destek amaçlı bir katılımın olması gerekirdi. Kongrede karşı oylara rağmen kabul gören" Samsunspor Kulübü'nün isim ile birlikte başka bir firma isminin kullandırılmasına izin verilmesinin pazarlanması yetkisi" maddesi hususunda birkaç kelam etmek istiyorum. Tabiki kimse futbol takımının önünde herhangi bir reklam olsun istemez. Ancak kapitalist futbol düzeninde reklam alma durumu hayli yaygınlaşıyor. Bu konuda en radikal muhalefet yapan takımların bile düzene karşı koyamadığını düşünürsek yakın gelecekte birçok kulübün Antalyaspor'un açtığı bu yola başvuracağını düşünüyorum. Burada önemli olan reklam verecek firmanın tüm Samsun kamuoyu tarafından kabul görecek ve Samsunspor'un yeteri kadar marka olan değerini kaldırabilecek bir firma olması. Bunun da hangi firma olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz, zamanla bekleyip gelişmeleri görmek gerek.
 Geçtiğimiz günlerde yine Arena gazetesinde ortaya atılan Samsunspor'a yeni stadyum yapılacak haberi eminim hepimizi sevindirdi. Daha resmi bir durum olmamakla birlikte Samsunspor'un süper lige çıkması halinde seyircinin etkisinin daha iyi olacağı bir stada sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Şu anki stadımızın hem mevki hem de fiziki olarak Türkiye ortalamasının bir hayli üzerinde olduğu kesin. Stad içinde yapılacak düzenlemelerle hayli ateşli bir stadyum yaratılabilir. Burada sorun TOKİ'nin olaya müdahil olacak olması. Şayet TOKİ Samsunspor'a yeni bir stad kazandıracaksa, diğer kentlerde olduğu gibi stadyumun yüksek arazi değerinden gelecek parayla yeni bir stad inşa edecektir. Bu da stadyumun şimdiki yerinden taşınacağı anlamına gelir. Birçok büyükşehirde stadyumlar kent dışına taşıyor. İyi bir ulaşım ağıyla süslenecek yeni stadyum projesi Samsun'un genel olarak organizasyon gücünü de arttırır. Kış oyunları, Akdeniz Oyunları, Karadeniz Oyunları derken yakın gelecekte Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ülkemize gelmesi hayal değil. Samsun kenti bu pastanın dışında kalmamalı. Trabzon ve Rize gibi yeni stadyuma sahip rakipleri varken hem de.
 Adanaspor maçına gelince, Samsunspor geçen hafta bay geçmesine rağmen mevkisini korudu. Son haftalarda rakiplerin aldığı skorlar hayli işimize geliyor. Adana deplasmanın pazar akşamı 7'de olması oyuncuların maça motivasyonlarını arttıracaktır diye düşünüyorum. Gündüz oynanacak olan maçların skorlarına bakacak olan oyuncularımız maç öncesi hesaplarını en iyi şekilde yapacaklardır. Haluk Tan'ın Adanaspor'u küçümsemiyoruz açıklaması çok doğru. Güney ekibi kadro kalitesine bakılırsa bulunduğu yeri hak etmiyor. Hayli etkili ve kaleye gidebilen isimleri var. Rakibi ciddiye almamız lazım. Savunmada sorunu yaşayan Adanaspor'a karşı hucüm oyuncularımız pozisyon bulacaklardır, yalnızca biraz daha ciddiyet ve dikkat 3 puanla dönmemiz için yeterli olur. Pazartesi günü görüşmek dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR