SAMSUNSPOR' UN ZAMANA İHTİYACI VAR

Aslında daha coşkulu ve zafer sarhoşluğunu ifade eden daha çekici bir başlık kullanmak isterdim ama gelin görün ki içimiz adeta kan ağladı.

Belki bilmeyen vardır; ben Bafralıyım ve kızımın işi nedeniyle Samsun Atakum' da oturuyor, hafta sonları bazen Bafra' ya geliyoruz ailece.

Samsun Atakum, Türkiş' teki evimde Dgitürk tv kanalı yok. Haliyle evden izleyemedim maçı. Stada da gidemedim. Baktım olmayacak Türkiş' te bir emekliler derneğine gittim. Keşke gitmeseydim zira Samsun gibi nüfusu çoğu ilden daha fazla olan Samsun ilinde dernekte Samsunspor- Adana Demirspor maçını izleyen benimle birlikte sadece saysam 10 kişi bile yoktu.

Bu acı gerçek bile Samsunspor' un ne kadar sahipsiz bırakıldığının bir işaretiydi. Maçın ilk 20 dakikası geç geldim izlemeye. Baktım skor 0- 1. Gözlerime inanamadım. Adeta şok oldum. Acaba yanlış mı gördüm dedim; yok skor doğruydu. O an inanın sanki kalbime kara saplı bir bıçak saplanır gibi oldu. Hatta yanımda Samsun Atakum Kaymakamlığı' nda çalışan Abdulah adlı bir Samsunspor taraftarı da vardı

Ona maçın ilk yarısı bitince basın mensubu olduğumu, bu maç hakkında köşe yazısı yazacağımı söyledim. " Hangi gazetede " dedi. Yazdığım gazeteleri söyledim. Memnun oldu.

İnanın pozisyonlarda birlikte hop oturduk hop kalktık yerimizden. Bu takım bizim bildiğimiz ,güvendiğimiz o takımdeğildi sanki. Golü de 14. dakikada yedik ama biz de  adeta bir avuç tarftar da adeta kendimizi yedik bitirdik ama bizi duyan yoktu. Samsunspor aslında cesur oynuyor, ataklar yapıyor ve bizleri az da olsa ümitlendiriyordu.

İçimden en azından bu maç berabere biter diyordum ama bitmedi. Daha doğrusu bizim futbolcularımız maçtan çok hakemlelerle, oyuncularla; rakip takım da bizim oyuncularla uğraşıp durunca skor maalesef aleyhimize oldu.

Şimdi tamam bu daha yeni bir takım. Takımda çok sayıda yeni, yerli ve yabancı oyuncu var. Bunarın belirli bir uyum dönemi bulunuyor. Dayanışma kaynaşma ve Alpay hoca ile duygu ve gönül birliğine, karşılıklı hoşgörü ve başarıya zaman ve ihtiyaç var.

Yoksa Samsunspor kim ne derse desin kötü, zayıf bir takımdeğil. Geçen senekinden daha istekli, azimli ve cesur oynuyor ama gol yollarında son vuruşlarımızı maalesef gole çeviremiyoruz. Bazı futbolcularda gereksiz panik, telaş ve heyecan var. Bunları atlatmamız gerekiyor. Daha hücuma dönük bir takım oyunu sergilemeye şiddetle ihtiyaçvar.

Bu takım geçen hafta deplasmanda nasıl kazandıysa maalesef bu hafta da evinde mağlup oldu. Hakemin gol kararı verip de yan hakeme danışması ise bence komik ve yanlış olmuş. Orta hakem çaldığı düdüğün arkasında durmayı bilmeli. Ne bu ya; yaz- boz tahtası mı ? Yazık değilmi verilmeyen gole? Yazık değil miverilemeyen penaltılara? Nedir o Sezer' in hareketleri? Hakemle ve futbolcularla uğraşacağına sen kendi oyununu oyna kardeşim. Tamam Samsunspor forması giydin önceden. İçinde az da olsa bu takıma sempatin olabilir ama sen artık bu takımın rakip oyuncususun. Bu gerçeği unutma hiç ve öyle mücadele et lütfen.

Kısacası bir maç ağlaya ağlaya gitti. 3 puan gitti ama henüz ligin daha başındayız. Daha bu ligde ne sular akar, akacak göreceğiz. Geçen yıl Süper Lig'den gelen takımlar var. İddialı takımlar var ama bu takımlar arasında tabi ki SAMSUNSPOR da var.

Samsunspor gerçeği asla inkar edilemez ve ilerleyen haftalarda bu takım mutlaka bu önemli puan kayıplarını fazlasıyla iç ve dış sahada telafi edecektir, etmek zorundadır yoksa biz bu ligde sadece görüntü olarak kalırız ki bu da bize yakışmaz.

Bir diğer konu bir gazetede spor muhabiri ve gazete yazarı maçtan önce maç, stada gelen taraftarlarla röportajlar yaptı. Atilla beydi yanılmıyorsam adı röportajı yapan arkadaşımızın.

Arkadaş, inanın Almanya' dan, Fransa'dan ve diğer Avrupa ülkelerinden Samsun'a sırf bu maçı izlemeye gelen vefalı taraftarları izledim. Kimisi 2-1, kimisi 3-1, 3-0 gibi skor tahminlerinde bulunuyordu. 1-0 Samsunspor alır diyenler iyi tahmin etti ama alan maalesef biz değil Adana ekibiydi maçı bu skorla alan.

En çok da o Avrupa'dan bu maça gelenlere üzüldüm. Sen kalk ; kaç km' lik yoldan gel, bir de mağup olup boynu bükük geri git. Olmadı beyler. Size yakışmadı. Milli Takım maçları nedeniyle liglere 2 hafta ara verildi. Herkes dersine iyi çalışsın. Bu arada Samsunspor' un bir yazarlar derneği kupa turnuvası için Sivas 4 Eylül Turnuvası' nda Sivas Demir Grup Süper Lig takımı ile 3 Eylül Pazar günü, saat 20.00' da karşıkarşıya gelecek. Bu da iyi bir fırsat Samsunspor için.

Alınacak bir kupa ilerki haftalar için takıma manevi bir doping etkisi yapabilir Benden şimdilik bu kadar arkadaşlar. Gerisi size kalmış artık. Bu güzide şehrin sizlere olan sevgisin ve güvenini sarsmayın. 

Bu arada şunu da belirtmek durumundayım hani bu maçı izleyen 10 kişi bile yok demiştimya o dernekte; inanın Galatasaray- Sivasspor maçının başlamasına 10 dakika kala en azında 50 kadar belki daha da fazla cim-bomlu Samsunlular maçı izlemeye geldi ve Samsunspor'u sadece 5- 10 dakika izlediler. Samsunspor'a sahip çıkın beyler. Ayıp oluyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR