SAMSUNSPOR ŞAMAR OĞLANI MI ?

Hani şarkıcı Safiye Soyman'ın okuduğu meşhur bir şarkı var " Gelen vurdu, giden vurdu " diye. Gerçekten bu şarkının sözleri sanki bugünkü Samsunspor için yazılmış gibi.

Samsunspor'un bu hakemlerden çektiği nedir arkadaş? Bu takımkadar centilmen takım ve taraftar dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmaz. Tamam belki bazı istem ve irade dışında ve adil olamayan hakemler nedeniyle taraftarların sabrı taşmış olabilir ama bu taraftar gibi centilmen taraftarı iddia ediyorum mumla arasanız az bulursunuz.

Şimdi bir hakem düşünün. Tüm takdir haklarını rakip yani deplasman takımı lehine kulansın ondan sonra sen gel günah keçisi Samsunspor olsun. Yok böyle bir şey. Adam gibi, adilane bir maç yönetsin de hakemler; bakalım taraftar kimi alkışlayacak görsünler.

Bizim taraftarlarımız kuruluşundan bu güne kadar hakemlerimize daima saygı ve sevgi göstermişlerdir.Bunu aslında o hakemler de Futbol Federasyonu da iyi bilir ancak gel gelelim son zamanlarda Samsunspor'a karşı br takım yanlış uygulamalar, haksız kararlar almış başını gidiyor.

Dersin ki adam öldürdük, yaraladık. Yok böyle bir şey. Hakem arkadaşa saygımız var ama sen o futbolcuya kırmızıyı  ilk yaptığı hareketinde kulansaydın kulübede o gerginlik de yaşanmazdı. Demek ki oyun kontrolden çıkmış ki olaylar had sayfaya vardı. Takım ve taraftarlar, futbolcular zaten iistimüstünde; sen yangına körükle gidiyorsun. Olmaz ki ama arkadaş.

Bu takım o günlerden bu günlere öyle kolay gelmedi. O forma çok kutsaldır. Bu kutsallığı da en iyi bilen taraftar, futbolcu, yöneetim ve tüm Samsun halkdır. Buradan sesleniyoruz ki sn. Spor Bakanı'mız; lütfen Samsunspor'a, sadece Samsunspor'a da değil tüm Türkiye takımlarına sahip çıkınız  istirham ediyoruz. Yoksa şu kadar forma, şu kadar bilet satılmışla  bu iş olmuyor. Destek tam anlamda olmalı ki sağolsun Spor Bakanı'mız bu güne kadar şehrinin takımına zaten her anlamda desteğini gösteryor. Bizimdemekistediğimiz biraz  daha bu desteğin katlanaraksürmesidir.

Bu şehir, bu takıma ve Türk Futbolu'na yapılan haksızlıklara oldukça duyarlıdır ve tavrını göstermesi de asla yanlış anlaşılmamalıdır. Bu bir hak arama mücadeesidir. Bu tüm Samsun'un, Samsunsporlular'ın kenetlenme, bir olma, birlikte olma; kısacası var olma mücadelesidir.

Hakenlere saygımız sonsuz ama bu saygınlığı hakedenlere tabi ki: Samsunspor Mersin İdman Yurdu maçını ise fazla yorumlamaya gerek yok.Herkes maçı ve maçta yaşananları gördü. Takdir futbol kamu oyu ile Federasyonumuzdadır artık.

Samsunspor zaten ekonomik yönden batmış iken ve bunu da yetkili kurumlar da çok iiyi bilmelerine rağmen her halukârda yüklü para cezaları da ayrı bir maddi külfeti braberinde getirmektedir.

Lüfen bu konuda biraz duyarlılık ve adillik rica ediyoruz.Samsunspor'un oyunu aslında hiç de kötü değilama başka oyunlar yüzünden takım pasifize edilmektedir ki bunu  kabul etmemiz asla mümkün değildir.

Herkes görev başına. Artık Samsunspor gerçeği yeniden şaha kalkmalı ve hak ettiği gerçek değerini bulmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR