SAMSUN, GİRESUN, RİZE, SÜPER LİG YAKIŞIR SİZE

Ben yok Samsunspor şu oyuncuyu aldı yok şunu sattı gibi konulara değinmeyeceğim. O tür haberler zaten tüm Samsun Yerel gazetelerinin spor haberlerinde var fakat yazının akışı gereği ve transferler nedeniyle futbolculara değinebilirim.

O nedenle daha değişik bir köşe yazısı yazmak istedim. Ayrıca yazılarıma mübarek Ramazan ayı nedeniyle bir süre ara vermiştim ama hani ne derler" huylu huyundan vazgeçmez" ya da " can çıkar huy çıkmaz "

Neyse gelelim sadede: Günahıyla, sevabıyla bir lig daha bitti ve maalesef bu bitiş hiç de bizim istediğimiz gibi bitmedi. Daha doğrusu ligden bir alt kümeye düşmediğimize oturup kalkıp bin dua ve şükredelim. Bizim ligde kalmamıza, aldıkları sonuçlarla olumlu tesir eden takımlara da teşekkürü unutmayalım. Yoksa çoktan kümeyi boylamıştık.

Trabzonspor Bursaspor'a sahasında mağlup olunca mazisi şerefle dolu Rizespor da maalesef 1.Lig' e düştü ve Giresunspor ile Samsunspor' un yeni sezondaki hem rakipleri hem de komşuları oldu.

Ben geçen sezon Giresunspor ile Samsunspor'un el-ele, birlikte Süper lige doğrudan ya da play-off maçlarıyla yükselmelerini yazılarımda arzulamıştım ancak Samsunspor yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle hem Süper hemde Play-off' a havlu attı.

Oysa çok isterdim birlikte bu 2 Karadeniz takımı Süper Lig' e çıksınlar diye. Olmayınca olmuyor arkadaş işte. Şimdi yok o gelecek yok bu gelecek derken; Teknik Direktör olarak Alpay Özalan' da yönetim karar kılındı. Karşılıklı imzalar atıldı ve 3 yıllığına sn. Özalan Samsunspor' un yeni hocası oldu.

Bazı yerel Basın daha hoca gelmeden; bir bardak suda fırtına kopardı ancak hocamız gelip sıkı çalışmalara ve transfere yönelince ve sn. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile bir iftar davetine katılıp, Fenerbahçe' nin yeni hocası Aykut Kocaman' dan 4 Fenerli oyuncunun sözünü alınca: Fransa' dan kaleci Oumar Sissoko, Ercan Yazıcı, Furkan Köse,  Canberk Aydın, Erkan Reşmen, Gökay İravul ile transferde anlaşıp imzalar atılınca işin boyutu bir anda değişti.

Yabancı ve diğer yerli oyuncuların listesini de sn. Alpay Özalan yönetime verdi. Her an yeni transferlere hazır olalım.

Daha da önemlisi sn. hocmız Özalan' ın" şampiyonluğa oynayacak bir kadro kuracağız" demesi ve dik duruşuyla tüm basın ve spor kamuoyna mesaj vermesi de dikkatlerden kaçmadı. Şimdi gündemde başka isimler de var mesela Yeni Malatyaspor' da şampiyonluk sevinci yaşayan Sezer Özmen gibi. Tabi ki bu konudaki son söz ve karar sn. hocamız Alpay Özalan'a ait.

Bu yeni sezonda Süper Lig'den düşen güçlü takımlarla mücadele öyle anlaşılıyor ki adeta kıran kırana yani çok zorlu geçecek. Ne diyelim; hayırlısı olsun ve dediğim gibi inşallah yazımın girişinde  de sözünü ettiğim gibi, Süper Lig' e yükselen 3 takım; Samsunspor, Giresunspor ve Rizespor olsun. Her 3 takımın kadroları da bunu başarmaya yetebilir ancak bu takımların kadrolarını iyi transferlerle donatmaları gerekiyor.

Son sözüm; Allah hayırlısını bize nasip etsin inşallah. Gün doğmadan neler doğar. Biz ne zorlukları göğüslemiş bir takımız.

Samsunspor Başkanı sn. Tutu'ya, yönetimine, tümfutbolcularımıza, " Bu Aşkın Kahramanı " taraftarlarımıza ve biz Basın mensuplarına , köşe yazarlarına yeni sezon hayırlı olsun.

Oktay ZERRİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR