Şampiyonluk Gözden Kayboldu Playoff Bulanık...

Affedilmez puan kayıpları, teknik ekip ve futbolcuların kaldıramıyacağı seviyelere ulaştı. İşin rengi değişti, tadıda kaçtı. Bursaspor a verilen pozisyonlara dikkat çekmek istiyorum. Şuursuz, tamamen doğaçlama  baskı ile Samsunspor favori görünsede, ince eleyen sık dokuyan, birazda detaycı sıradan bir taraftarın,  Bursaspor un da bu maçı 2-1 / 3-1 alabileceğini anlaması zor değil. Peki Samsunspor kazanabilirmiydi sadece ve sadece Fofana farkı ile kazanabilirdi diyebiliriz. Yasin, Tomane, Hasan, Savi omurga dörtlüsünün gününde olmaması, Samsunspor un galibiyet beklentisini mucizeye dönüştürdüğünü unutmamak kaydıyla olabilirdi. Kayamba, Ensar değişiklikleri çok geç gerçekleşti. Özellikle maçın artık piminin çekilmiş el bombasına döndüğü anlarda, taraftarın bağarışlarının meydandan duyulduğu bıçak sırtı son dakikalarda, Kayamba ve Ensar ın maça kurtarıcı olarak sürülmesi bana pek vicdani gelmedi. Ki Kayamba geldiği kulüpte 21 maçta 7 kez sahaya çıkabilmiş, Ensar ise eski takımında sadece iki maçta, toplamda 10 dakika yer bulabilmişken. Allahtan iki futbolcumuzda  kısacık ama çok riskli süreyi hata yapmadan tamamlayıp taraftarla kötü bir tanışma yaşamadı. İkinci yarının başında, maksimum 60-65 lerde  neden almıyor, maça ısınmalarına, oyuna adapte olmalarına neden izin vermiyorsunuz. Birde anlayamadığım, 87 dakika oynattığın futbolcuna son 3-5 dakika daha tahammül mü edemiyorsun hocam. Bu oyuncu seni geldiğin günden bu yana kurtaran Yasin birde. İddaa ediyorum 87 de bu ahvaldeki bir maça bırak Ensar ı Kayamba yı Messi yi al çuvallar. Bu arada Kayamba dan çok Ensar ı beğendiğimi söylemeliyim. Etkili,hırslı ve ayaklarına hakim buldum. İnşallah Samsunspor da büyük işlere imza atar.

  Bursaspor ile oynadığımız son 10 maçta sadece 1 galibiyetimiz var. Şansımızın tutmadığı takımların başında timsahlar geliyor. Maçtan önce ben dahil görüştüğüm tüm taraftarlarda ortak kanı farklı galip geleceğimizdi. Zor da olsa ilk yarı golü de bulmuşken ne oldu da maçı koparamadık sizce. Kafamızdaki ilk ikiden nasıl olsa çıkamıyacağız, her halükarda playof tayız düşüncesimi, futbolcularımızın tecrübe ve  yeteneklerimi, şanssızlıkmı, beceriksizlik mi, teknik ekibin futbolcuları fiziki ve mental olarak maça hazırlayamamasımı, oyun anlayışımı, sistem mi.

   Sahaya çıkıp gol atamaz teknik kadro doğru ama galibiyette başrolde ise mağlubiyette, beraberlikte ben dublörüm diyemez.

   1. Ligin en pahalı kadrosu ile taraftar başarı bekler. Diğer tüm alternatif seçenekler kapalı olarak. Son zamanlarda oldukça dillendirilen, "şampiyon olacağız demedik, ilk dörde kesin kalırız, 1 puanı küçümsemeyin, geçmişte kaybedilen puanlar" söylemleri ile hedefi ne kadar küçültürseniz küçültün Samsunspor lunun aklında her zaman sadece şampiyonluk vardır. Çünki Samsunspor gerçekten çok büyük bir kulüptür. 

  Geçen hafta alt sıralardan alınan bir puanı küçümsemedik tamam dedik. Peki Bursaspor a verdiğimiz iki puan için ne diyelim hocam. Hani Sadri Alışık ın efsane repliği varya " budamı gol değil"  Basına gerçekleri yazın diyorsun, ne yazılır bu beraberliğe sen söyle onu yazalım hocam. İşte gerçekler 

Cımbız da yok, makasta yok. 

Samsunspor 1 Bursaspor 1

   Herşeyin hayırlısı diyelim önümüzdeki maçlara bakalım.  Derslerinize çok çok çok daha iyi çalışır, koskoca sezonu heba etmezsiniz temennisinden başka elimizden birşey gelmiyor.

  Üstümüzdeki takımların puan kayıpları ile (inşallah)bu haftayı en az hasarla atlatmaya bakacağız. Salı, Gençlerbirliği maçımız var. Artık Samsunspor un sağını solunu, ne yapacağını bilemediğimiz için bekleyip izleyip göreceğiz. Şu anda ilk ikide olması gereken takımımız için playof dualarındayız. Allah yardımcımız olsun.

  Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR