Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Patron değil, Irgat !

Denge Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Adnan Bahadır, Nev-i Şahsına münhasır bir kimlik. Hem farklı hem özgün olmak… farklı olmanın yalnızlığında kalabilmek, farklılığıyla farkedilebilmek… nevi sahsına münhasır… İnce bir denge…
Farklı olmanın yalnızlığında öteki hissetmek… Herkes gibi olmamanın risklerinde olmak da..Farklı olarak değerli olmak da. ikisi de aynı kelimenin çatısı altında…


Her ikisini de taşıyabilmek…ince bir denge üstünde… dengenin bozulabileceği riskinin kaygısında olmadan ama..Ne aynı olmama çabası ile farklı olmaya çalışmak… Ne de farklı olduğu için değerli olacağı yanılgısıyla farklı görünmek.Başarı için, hiç olmayanı yapmalı, kimsenin gitmediği yoldan gitmeli, özgün bir hal ortaya koymalı. Kişilikte, üslupta, durumda, mekanda, ekolde, işletmede ve yaşamda.. Adnan Bahadır "patron mu, ırgat mı?" dedirtiyor fotoğraflarıyla

İSTİFA YOKMUŞ!

CHP'de günlerden beri konuşulan yönetimde çatlaklar var haberleri siyasi kulislerde yoğun şekilde konuşulurken CHP İl Yönetiminin basından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sadi Subaşı ağabeyimizden bir faks geldi. "Dimdik Ayaktayız" mealindeki açıklamada sadi Ağabey, "İstifa haberleri 21.12.2011 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında görüşüldü. Yapılan görüşmelerde herhangi bir istifanın söz konusu olmadığı, bazı üyelerin her yönetimde rastlanacak farklı yönetim anlayışından kaynaklanan sorunları da çözümlenmiştir" dedi. Böylece hep birlikte CHP'nin içinde hiçbir sorunun olmadığını, basının varmış gibi gösterdiği sorunların da çözümlendiğini öğrenmiş olduk. CHP'liler merak etmesin, bundan böyle kendi adıma CHP ile ilgili hiçbir yorum yapmayacağım. Söz..

VEHBİ BEY

Bir haber düştü önümüze. Samsun'da en uzun süreli Belediye Başkanlığı Yapan Vehbi Gül, Samsun Gelişim Merkezi Derneği – SAGEM'in haftalık toplantılarına katılmış ve orada Samsun'un ara sokaklarında hala kendisinin 35 sene önce döktüğü asfaltların olduğunu ve bozulan asfaltların bile tamir edilemediğini söylemiş. Vallahi de doğru söylemiş, billahi de doğru söylemiş. Sanki benim söylediklerimi duymuş. Ben de oturduğum Adalet Mahallesi Afgan Türkleri Sokak ve kaldırımaların onca belediye ve başkan değiştiği halde Vehbi Bey'in yaptıklarının değişmediğini söyleyip durdum

Günün Fotoğrafı

BEN VE BİZİM ÇOCUKLAR

Bu başlık Şehit Onbaşı Yücel Ünsal İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Haldun Bilgi'nin. Aynen böyle demiş ve  okulları ve çevresindeki tüm çöpleri birlikte toplamışlar. Bunu da Facebook'ta paylaşmışlar. Ne mutlu onlara!!.

KALEM SİZDE

Çocuklarımızı yoktan yere içeri tıkıyorlar. Mahkeme kapısı önünde, sokakta yeterince kalabalık toplanabilirsek onları geri alıyoruz. Olan budur! Sadece çocuklarımızı değil, kardeşlerimizi, sevgililerimizi, karılarımızı, kocalarımızı, hatta bazen annelerimizi alıyorlar içeri ve eğer dışarıda yeterince kalabalık birikmezse "Oh! Neyse ki bu sefer sesleri çıkmadı!" deyip yapacaklarını yapıyorlar.
Ayazda bekliyoruz, soğukta bekliyoruz, kapılarda bekliyoruz, ateşler yakıp bekliyoruz, birbirimize sokulup bekliyoruz. Dünyadaki terörist sayısının üçte birini Türkiye'den çıkarmayı başaran, bu teröristleri de Deniz Gezmiş anmasına katılmak, şemsiye sahibi olmak, poşu takmak ya da Lenin'in kitabını okumak gibi sebeplerden "üreten" bir mekanizma içindeyiz. Olan budur!
(Dr. Cem Şahan)
****

Kadın istihdamı artmalı, nüfusun yarısı uyuyor. Tek kanatla uçmaya çalışıyoruz. Kadının önündeki engeller kalkmalı derken,üç çocuk yapmaya teşvik edip eve hapsetmeye yöneltmeyi de ben anlayamıyorum. Hala devlet ekonomik gücü olmayan ailelerin çocuklarına ücretsiz bakım yapma lüksünede onları barındırma lüksünede sahip değilken,sadece bizim çocuk esirgeme kurumumuz Süleyman Yançotaral'de ki çocukların yüzde 77 sinin annesi babası olduğu halde ordayken, bende anlamıyorum. Elinize sağlık, bir çok duygumuza rehber olmuşsunuz.
(Yeşim Gürsoy Kıyıcı)

KISA VE ÖZ

Karadeniz'in bir köyünde yaşayan Fadime'nin hiç erkek arkadaşı olamamış, bu böyle devam etmiş ve evlenmemiş. Bunun üzerine kız 40 yaşına gelmiş. Bir gün köyün muhtarına gitmiş ve demiş ki "Muhtar benim bir vasiyetim var, ben ölürsem mezar taşıma (kız doğdu, kız yaşadı, kız öldü) diye yazdır" parasını da vermiş. Aradan zaman geçmiş kız ölmüş ve muhtar mezarcı Temel'e gitmiş durumu anlatmış.
Temel, "Bu çok uzun yazı sığmaz ben bunu kısaltım muhtar" demiş.
Bir gün sonra muhtar mezarlığa gitmiş mezar taşında ne görsün, kısa ve öz:
"Açılmadan İade"

GÜZEL SÖZ

Hayatta unutamayacağımız en büyük pişmanlık, pişman olurum diye yapmadıklarımızdır.
(Tolstoy)

BİLENLE BİLMEYEN

Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen zararlıdır,
ONDAN SAKININ.
Bilmeyen ve bilmediğini bilen bir öğrencidir,
ONA ÖĞRETİN.
Bilen ama bildiğini bilmeyen uykudadır,
ONU UYANDIRIN.
Bilen, bildiğini de bilen ve öğreten akıllıdır,
ONU İZLEYİN.

KARŞILAŞTIRMALI EDEBiYAT
"Bir adam bir kaplanı öldürürse, bunun adı spordur; bir kaplan bir adamı öldürürse, bu vahşettir." - G. Bernard Shaw
"Üç kardeştik gittik geyik avına / Geyik bizi çekti kendi dağına" - Halk türküsünden

SORU (MATEMATİK)
İki basamaklı bir AB sayısı asal olduğunda BA sayısı
da asalsa AB'ye simetrik asal denir.

Bir AB simetrik asal sayısı için A• B çarpımı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) 7 B) 9 C) 15 D) 21 E) 63

Bilen arkadaşıma kitap armağan ediyoruz. 

NİYE YOK?

Bugün bakıyorsunuz, bakıyorsunuz. Emir Balıkçılık Katkılarıyla hazırladığımız Tanıdınız mI? Köşemiz yok. Sahi niye yok? Yenilikler olsun istiyoruz. Bakalım ne olacak? Belki de kapatırız ha Arka Oda'yı, ne dersiniz? Yetmez mi artık Arka Oda?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR