Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

KİMLER ÇİZİLDİ KİMLER!

CHP Atakum ilçe kongresi pazar günü yapıldı. Dün de sözünü ettik. Atakum'da Bol-At başlıklı yazımızda ve dahi diğer sayfalarımızda. Dün elimize ulaşmayan listeye bir göz attık il delegeleri listesine kimler girememiş kimler bilseniz. Aylin Tat girememiş. Eski İl Başkanı. Mehmet Atalay girememiş. Milletvekili aday adayı, Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Cezmi Genez Atakum Belediyesi Meclis Üyesi. Halen İl yönetim Kurulu üyesi olan Arzu Sabuncu Kırıcı. Daha da var ama biz bu listeyi uzatmak gereksiz. Metin Burma, Suat Hayri Erdönmez, Neşe Ciğerim, Şennur Koçer, Şükrü Kumbasar, Filiz Öztopal, Metin Tiryaki, Hamza Türkpençe, İbrahim Saraç gibi isimlerin de yer aldığı liste tam 89 kişiden oluşuyor. 406 delegeden 106'sı oy kullanmış. Yani seçime delege olacaklar gelmiş! Atakum'da eski ilçe başka yardımcısı Mustafa Bektaş, 18 yıldır partiye ayak basmayanlardan söz etmiş. CHP deyince Asarcık'tan da söz etmek gerek. Orada da yılların ilçe başkanı Mutlu Özyürek aday olmayınca Bülent Baskın isimli bir partili başkan olmuş.


Bülent Baskan kim peki? İşte size Bülent Baskın.."CHP Samsun Asarcık İlçe Başkanı Bülent Baskın, partisinin 19-20 Kasım tarihlerinde yapılacak 31. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Baskın, Turist Otel'de düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin Atatürk ilkelerinden ve sosyal demokrasiden uzaklaştırıldığını öne sürdü. Genel Başkan Deniz Baykal'ın, “parti içi muhalefete tahammülünün olmadığını” savunan Baskın, “parti teşkilatında öne çıkanların, yönetimi eleştirenlerin görevlerinden uzaklaştırıldığını” iddia etti. Baskın, genel merkez yöneticilerinin partinin önünü tıkadığını, CHP'nin kurultaya hazırlanmasına rağmen partililerde eski coşku ve heyecanın kalmadığını öne sürdü. “CHP'lilerin artık Deniz Baykal'ı istemediğini, ancak muhalifler partiden uzaklaştırıldığı için kimsenin genel başkanlığa aday olmaya cesaret edemediğini” iddia eden Baskın, “Ben yılmıyorum ve 19 Kasım'daki kurultayda adayım” diye konuştu." bu haberleri 10 kasım 2005'te okumuştunuz. Biz anımsatalım istedik.

 

O DEĞİŞMEZ BAŞKANDIR

Cumhuriyet Halk Partisi Ayvacık ilçe kongresi de dünkü yazımızda belirttiğimiz gibi Yeşilırmak Kıraathanesi'nde 54 delege ile yapılmış
Bu haberi bize (Yalnızca bize değil, tüm basın kuruluşlarına) Burak Bulgurcupoğlu dağıttı. Ne zamandır ilk defa İki adayın yarıştığı Ayvacık kongresinde 54 oy kullanıldı 52 oyun geçerli sayıldı. Mevcut ilçe başkanı Halil İbrahim (Efe) Bilal 29 oy, Mustafa Güler 23 oy aldı. Efe lâkaplı Halil İbrahim Bilal her zamanki gibi kazanmasını bildi. Çünkü seviliyordu.

Efe Başkan tam 20 yıldır kırılması güç bir rekora imza atan önemli bir isim Ayvacık'ta. 1992 yılından bu yana Ayvacık'ta Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını ilçe başkanı sıfatıyla taşıyan Halil İbrahim (Efe) Bilal delegeden güvenoyu alarak İlçe Başkanlığı'nı tekrar tescil ettirmiş oldu. Ayvacık ilçe başkanı Bilal, "Daha işimiz bitmedi bugünden sonra siyasetimiz sizlerden aldığımız güç ile devam edecek. Partililerimiz ve parti kurumsal kimliğimiz herkes ve her şeyin üstündedir." diye konuşmuş.

Sevgili Efe başkan seni yürekten kutluyorum. Partin için ne fedârlıklar yaptığını bilenlerdenim. Karşınıza rakip çıkaranlara da önemli bir ders vermiş oldun böylece. Evet Efe Başkanımızla birlikte çalışacak yönetim kurulu; İbrahim Altuntaş, Muharrem Ay, Muzaffer Demirtaş, Burak Erdönmnez, M.Yaşar Güle, Davut Gül, Turhan Kırmemiş, Yaşar Kocataş, İsmail Ozan, Abdullah Özyazıcı, Kadir Şahin, Mehmet Taşova'dan oluştu. Hadi oldu olacak il delegelerini de bildirelim: Halil İbrahim Bilal, Burak Erdönmez, İsmail Özcan, Abdullah Özyazıcı, Kadir Şahin.


HAKLI ÇIKMAK

ESM Samsun Şube başkanı Müşfik Veysel Erdoğan  bir basın toplantısı düzenlemiş ve haklı çıktıklarını anlatmış. Demiş ki Veysel Başkan: "20 Mart 2012 tarihinde yapmış olduğumuz açıklamada hükümetin elektrik zammı ile ilgili yoğun bir hazırlık içerisinde olduğunu ve 1 Nisan 2012 tarihinde elektrik fiyatlarına yaklaşık yüzde 10 civarında zam yapılacağını söylemiştik. Bu konuda yanılmayı çok isterdik. Ancak; hükümet bizi maalesef her zamanki gibi haklı çıkardı. Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 1 Nisan 2012 tarihinden geçerli olmak üzere tüketiciler için konutlarda elektrik fiyatlarına yüzde 9.57 zam yapıldığı açıklandı. Elektriğe üst üste yapılan zamlar sonucunda son 5 yılda vatandaşın elektrik faturalarında yüzde 100'e yakın bir artış söz konusudur. Elektrikte üst üste yapılan bu zamların nedeni hükümetin enerjide ki akıl almaz dışa bağımlı politikasıdır.

Hükümetin uyguladığı dışa bağımlı enerji politikası sonucunda, Türkiye ürettiği elektriğin yüzde 60'ını ithal kaynaklardan temin etmektedir. Bu ithal kaynakların başında da yüzde 50'lik payı ile doğalgaz bulunmaktadır. Türkiye doğalgaz teminini büyük ölçüde Rusya olmak üzere, İran ve Azerbaycan üzerinden gerçekleştirmektedir. Bu ülkelerin doğalgaz üzerinde yaptığı fiyat artışları, elektrik fiyatlarında da ciddi artışlara neden olmaktadır. Türkiye'nin enerji üretmek için kullandığı bu ithal kaynaklara 2012 yılı sonunda yaklaşık  68 milyar dolar para ödeyeceği tahmin edilmektedir. Bu rakam Türkiye'nin cari açığının yüzde 20'sini oluşturmaktadır." Haklı çıka çıka öğretilecek gerçekler. Haklı çıka çıka ulaşılacak menzile.. Haklı çıka çıka halk sahip çıkacak kendisine..Teşekkürler Veysel Başkan uyrdığınız, uyandırmak istediğiniz için..

ÖYLE BİR HAYAT

Öyle bir hayat yaşıyorum ki,
Cenneti de gördüm,cehennemi de
Öyle bir yaş yaşadım ki
Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de.
Bazıları seyrederken hayatı en önden,
Kendime bir sahne buldum oynadım.
Öyle bir rol vermişler ki,
Okudum okudum anlamadım.
Kendi kendime konuştum bazen evimde,
Hem kızdım hem güldüm halime,
Sonra dedimki "söz ver kendine"
Denizleri seviyorsan,dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin,
Uçmayi seviyorsan, düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayati seyredersin.
Öyle bir hayat yaşadımki, son yolculukları erken tanıdım
Öyle çok değerliymiş ki zaman,
Hep acele etmem bundan, anladım...

(Nietzsche)
GÜZEL SÖZ

Demokrasi bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse, demogoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar
Eflatun

GÜLÜNCE

Temel sırtına saplı bir bıçakla hastaneye gelir.
Acil serviste sırtındaki bıçağı çıkarmaya çalışan doktor sorar:
“-Bıçağı kımıldatırken canın çok yanıyor mu?
Temel, “Hayır” manasında kaşlarını kaldırır, indirir. Sonra:
“-Yok doktor bey, yalnızca güldüğüm zaman canım acıyor” der.

DAMLA İÇİN
YGS öncesi hayatını kaybeden 19 Mayıs Lisesi Türkçe-Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Damla Orhan'ın (18) okul arkadaşları sınav sistemini eleştirerek okulun önünden Gazi Caddesi üzerindeki Konak Sineması'na kadar yürümüşler. Eski Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel "Yollar yürümekle aşınmaz çocuklar" derdi. Onu anımsadık. Ama sizler "arkanızdan gelmeyenleri boş sokaklar gibi geride bırakarak" yürümeye devam edin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR