Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

PATATESÇİİİİ

PATATESÇİİİİ

Patates işinde çalışıyorum.32 yıl oldu.Yaptığım işi hep sevdim hala seviyorum.Okulda sorduklarında Kızım küçükken Babam Patatesci dermiş.Bugün geldiğimiz noktada kızımın ne kadar kısa ve güzel bir cevap verdiğini düşünüyorum.
Evet Bizler Patatesciyiz.

Bu Ülke nin Pazarcısına,Haline,Sanayisine ,Sokakta Cips yiyen çocuğuna,Mc Donalds da Parmak Patates yiyen Zenginine,Yemeğini yapan Fakir Fukaraya Patates üreten sevdiren insanlarız.

Bizler Patatesciyiz.Sabahın köründe bir traktörün netameli marş sesi ile uyanan yorgun insanların gece karanlığına kadar tarla sürmekten sulamaktan çapa yapmaktan yada sökmekten toz toprak içinde çadıra patates kokarak girdiği ve aynı çorapla sabah işe başladığı insanlarız.

Bizler Patatesciyiz.Çoğu zaman 150 günlük emeğini yarım bardak çay parasına yada bir tuvalette işeme parasına sattığı zaman sevinen insanlarız.

Tek şey eksikti Tohum.Dışarı tamamen bağlı Tohum sektöründe yıllarca çaresizce tohum ithal ettik Tohum üreten yabancılara mucize yaratıyorlarmış gibi bakarken ülkedeki tohum tüccarlarının elinde oyuncak olduk.Bitti artık.Bizde üretiyoruz…
Yerli Tohumlar Geliyor az kaldı.

İşte şimdi Gerçek Patatesçi oluyoruz kızım.

Bu yolda emeği geçen isimsiz kahramanlara ve başındaki Karahan'a saygılarımla…

Bir Patatesci….


CEZA

Valiliklere genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, milletvekillerine trafik cezası kesilmemesini istemiş.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 5 Mart'ta Jandarma Genel Komutanlığı ve Valiliklere genelge göndermiş.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, genelgede Anayasa'nın milletvekili dokunulmazlığını düzenleyen maddesini hatırlatmış.

Genelgede “Suç işlediği öne sürülen bir milletvekilinin Meclis kararı olmadıkça tutuklanamayacağı, sorgulanamayacağı ve yargılanamayacağı, ancak ağır cezalık suçüstü durumlarında bunun geçerli olmayacağı, bu durumda da Meclis'e hemen bilgi verilmesi gerektiği” belirtilmiş.

Genelgede, milletvekilleri hakkında düzenlenen trafik cezalarına yapılan itirazlar sonucunda mahkemelerin “yasama dokunulmazlığı nedeniyle milletvekilleri hakkında işlem yapılamayacağı, düzenlenen tutanakların hukuka aykırı olduğu, bu nedenle kaldırılmaları gerektiği” yolunda karar verdiği bildirilmiş.

Bu nedenle vekiller hakkındaki işlemlerin “Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı” ile Valiliklere gönderilmesi istenmiş.

Geçen dönem MHP'li Beytullah Asil aşırı hızdan ceza kesilince “bazen güvenlik, bazende trafiğin akış hızı nedeniyle” hız yaptığını belirterek milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle ceza verilemeyeceğini savunmuştu.

Ankara 8. Sulh Ceza Mahkemesi de itirazı yerinde bulmuş. 20 Aralık 2011'de yasak yere park eden AKP Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'ya kesilen 66 liralık trafik cezası da dokunulmazlık kapsamında sayılmış.

2010'da CHP'li Anadol'un dokunulmazlık zırhına takılan ceza ise “kırmızı ışık ihlali”ni içeriyormuş. Ne güzel değil mi? Herkes babasının çiftliğinde gibi sürsün aracını!

NECATTİN BAŞKAN

İlkadım ilçemizin Belediye Başkanı Necattin Demirtaş yarın yayınlanacak olan Pazar Sohbetlerimizin bu haftaki konuğu olacak. Değerli başkanla ilginç olacağını düşündüğümüz sohbeti kaçırmayacağımızdan kuşkumuz yok. Büyük bir keyifle okuyacağınız söyleşimizi siz şimdi bu satırları okurken yapıyor olacağız. Bizi ve Necattin Demirtaş'ı izlemeye devam edin.

SEYYAR CAMİ

Göreve geldiği ilk günden itibaren hiç alışkın olmadığımız uygulamalara imza atan İl Müftüsü Hayrettin Öztürk yine şaşırtıcı bir uygulamaya daha imza atacaklarını söylemiş. Bir pazar yeri gezisi sırasında kendisinden Pazar yeri esnafının seyyar Cami istediğini kaydeden Hayrettin Öztürk, bunun hazırlığı tamam, Pazar yerlerini dolaşacak ve buradaki esnafımızın abdestini alarak namazlarını kılabilmelerini sağlayacak gezici ve seyyar camilerimizi hizmete sokuyoruz." demiş. Samsunluların dini konularda bilgilenmelerini sağlamak için işlek caddelere stantlar kurarak broşür dağıtacaklarını, benzer broşür çalışmasını da stadyumlarda küfür ve şiddeti önlemek için yapacaklarını da belirten Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, benze şekilde hastaneleri de ziyaret ederek hastalara sağlık ve şifa dualarının içeren broşür ile birlikte karanfil takdim edeceklerini sözlerine eklemiş. Ne denir bravo doğrusu.

ÇOK ÖZEL

Bazı insanlar vardır,çok ama çok ÖZELdirler..
Bazı insanlar vardır, BÜYÜ gibidirler, değdikleri hayatı cennete çevirirler..
Aranızda, bilmem ne kadar mesafeler, kilometreler, cümleler, şarkılar geçmiş olursa olsun.. Onların varlığı size unuttuğunuz ne varsa hatırlatır, sımsıcacıktırlar…
Dışarıdan bakınca çoğu onlara “ZOR İNSANSIN” der.
Aslında içlerinde başını okşayıp uyutmak isteyeceğiniz küçük bir çocuk saklıdır.
Asla size ait değillerdir, ama hep sizinledirler, bilirsiniz, hissedersiniz…
Ve bu bazı insanlar, en çok ihtiyaç duyduğunuz AN'da ortaya çıkarlar, minicik bir hamleyle sizi, yaşadıklarınızı ve hayatı, kısaca her şeyi yoluna koyarlar…
(Teşekkürler Tansu Tekin)

GÜZEL SÖZ

Arsız güçlü olunca Haklı suçlu olurmuş!!
(Türk Atasözü)


SAYILAR VE YALANLAR
 
Gaziantep'te bir ilkokulda öğretmen sınıfın matematik dehası Aydın'ı sözlüye kaldırdı.
“-Çocuklar, sayılar asla yalan söylemez. Örneğin bir adam bir tarlayı 10 günde sürerse 10 adam bir günde sürebilir.
Oğlum Aydın, buna benzer bir örneği de sen anlat bakalım.”
Aydın, cevabı bilen öğrenci sırıtışıyla anlatır:
“-Örneğin bir vapur Atlantik Okyanusu'nu 6 günde geçerse, 144 vapur da 1 saatte geçer.”

BAK KERATAYA!!

Oğlan iş kuracak, babasından 500 bin lira ister.
Kayserili, kaşlarını çatar, memnuniyetsiz bir ifadeyle:
-"400 bin mi? Napçan 300 bini, 200 bin neyine yetmiyor? Al sana 100 bin yeter" der ve çıkarıp 50 bin lira verir.
Oğlu pişkin pişkin güler:
-"Bana zaten 50 bin lazımdı."
Kayserili:
-"Bak kerataya, sahte para vermeseydim kazıklayacaktı beni."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR