Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

ATAKUM'DA BOL-AT

CHP'de kongreler süreci ilimizde Cumartesi günü Asarcık ilçesiyle başladı. Dün de Atakum, Ayvacık ve Kavak ilçelerinde seçimler yapıldı. CHP'nin basın ile ilişkileri son derece kısıtlı olduğu için yalnızca Atakum ilçesi'ndeki seçimle ilgili bilgiler elimize ulaştı. Zira Atakum Belediyesinin basından sorumlu arkadaşımız Sefa Topuz sağolsun bize bu haberleri iletti. Peki ya Asarcık, Ayvacık, Kavk ve sonrasındaki ilçelerden vasının haberi nasıl olacak? Efendim siz medya değil misiniz elemanlarınızı gönderin izleyin diyen, diyecek olan CHP'liler çıkacaktır. Belki de koro halinde söylenecektir. Neyse konumuz bu değil aslında. Konumuz bize ulaşan bilgilere göre Atakum İlçe Kongeresi.. Burada Ali Ekber Bolat yeni ilçe başkanı olmuş. Ne zamandır söyleniyordu. 2-3 adaydan söz ediliyordu. Sonra tek adayda ittifak sağlanığı haberleri geldi ve gerçekten de tek adaylı yapılan seçimi Bolat aldı haliyle.. CHP Samsun Milletvekili Prof. Dr.Haluk Koç, CHP İl Başkan Vekili Mustafa Polat, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, eski il, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılımış kongreye.. Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde gerçekleştirilirken, seçimlere 220 delegenin imzası ile tek aday olarak giren Ali Ekber Bolat yeni başkan seçilmiş. Evladımın üniversite sınavı nedeniyle izleyemedim kongreyi.

CHP Samsun Milletvekili Prof.Dr.Haluk Koç konuşma yapmış. AK Parti'nin CHP ile yatıp CHP ile kalktığını belirtmiş. Sonra da, "Adım adım karartılan bir Türkiye var. Geçmişten hesap soruyoruz diyor. Hesap ta1923'e gidiyor.  AKP'nin esas siyaset sermayesi olan alanlar var. Laiklik ciddi şekilde tehdit altındalar. Ödleri kopan tek yapı kaldı CHP'dir. O nedenle rüyalarında bile CHP'yi görüyorlar. Biz 1950'den beri karşı olmadığımız şeylere karşıymışız gibi suçlanıyoruz. Bunu halka anlatmamız gerekir. Hepimize düşen görev, bütünleştirici, barıştırıcı, kucaklayıcı olmaya gayret etmektir. Çünkü bize bizden başka dost yok. Hepinizin huzurunda Sayın türkpençe'ye verdiği hizmetlerden dolayı ve bundan sonra vereceği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Omurgamızı eğmeden mücadelemize devam edeceğiz. Unutmayın bu mücadele akşam süte maya çalıp, ertesi gün yoğurt olmasını beklemek değildir. Unutmayın hiçbir siyasi iktidar kalıcı değildir. Sayın Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, Bunlar da geldikleri gibi gidecekler" demiş. Ardından Atakum'un kurucu ve en başarılı  Belediye Başkanı Metin Burma ise, "Ben sürekli halkın içindeyim. Onların cenazelerinde, doğünlerinde, asker uğurlamalarında, kısaca her an yanlarındayım. Sizin de öyle olmanızı bekliyor ve istiyorum. Kendi içimizdeki sıkıntıları başka yerlerde konuşmamalıyız. Konuşmalar burada ve bu gibi yerlerde yapılmalıdır. Bugüne kadar veremediğim hiçbir hesap olmamıştır. Ben başkan seçilmeden önce zengin bir adamdım. 2004'te seçimi kaybettim. İşime dolmuşla gidip gelmeye başladım. 2006 yılında kardeşim ve babam, bu böyle olmaz diyerek bana bir araba aldılar. Hala o arabaya biniyorum. Bugüne kadar yasal ve ahlaki olmayan hiçbir iş yapmadım. Yapılmasına da asla müsaade etmedim. Ben parti içinde herkese eşit mesafede durmaya çalıştım. Yeni yönetimden de belediye ile elele, gönül gönüle vererek, işbirliği içerisinde olan bir yönetim olmasını dilerim. Böylece Atakum'u Çankaya yapma yolundaki gayretlerimize destek olsunlar, katkı versinler isterim. Ben başka partilerin bütün saldırılarına göğüs gerer, onlara hak ettikleri cevabı kolayca veririm, onları geri çekilmeye zorlarım. Ancak partim içinden gelen hak etmediğim bir eleştri beni üzer, yaralar.Ben inanıyorum ki, kendimizi yıkmaya çalışmazsak iktidar olabiliriz. Hedef kendi içimizdeki kırgınlıklarımız, hesaplaşmalarımız değil, başkaları olmalıdır. Herkesin akşam yastığa başını koyduğunda bunu bir kez daha düşünmesini istiyorum" diye konuşmuş. Sonraa ne mi olmuş? Sonraaa..306 delegenin oy kullandığı seçimlere tek aday olarak giren Ali Ekber Bolat, oyların büyük çoğunluğunu alarak CHP Atakum İlçe Başkanlığı koltuğuna oturmuş. Bolat,"Üye sayımızı 6 bine çıkarmak için ve Atakum'u CHP'nin kalesi haline getirmek için uğraş vereceğim" demiş. Evet sevgili başkan göreviniz hayırlı olsun bu işin raconu soyadınızda saklıdır. Üstelik de Atakum'da "bolat"mak gerekir!

ALIN SİZE YGS!

Dün çok gerilimli bir gündü. Bizim için de çocuğumuz için de. Çünkü YGS vardı. Sınav sonu gazeteye geldim. Çalışma arkadaşlarımızdan Erdal Moral anlattı çok acı haberi: Merkez İlkadım İlçesi Bahçeli Evler Mahallesi'nde oturan 2 çocuklu 47 yaşındaki Ayhan Orhan ve 46 yaşındaki Ayla Orhan çiftinin kızları Damla Orhan, gireceği YGS nedeniyle sabah saat 05.00'da annesini uyandırmış. Annesi ile birlikte sabah namazı kılan Damla Orhan, daha sonra kahvaltı hazırlanana kadar odasına gidip yatağına uzanmış. Bu sırada fenalaşan genç kız, ailesinin çağırdığı ambulansla özel bir hastanenin acil servisine kaldırılmış. Kalp krizi geçirdiği şüphesiyle burada genç kıza müdahale yapıl. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen 19 Mayıs Lisesi Türkçe-Matematik Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Damla Orhan,

kurtarılamadı. Sınava dershaneye giderek de hazırlanan Damla Orhan'ın ölüm haberini alan annesi ve ablası 22 yaşındaki Duygu Orhan, sinir krizleri geçirdi. Damla Orhan, YGS'ye Ticaret Meslek Lisesi'nde gireceği belirtildi. Damla Orhan'ın teyzesinin eşi olan Davut Çatalsakal, "Sınav heyecanı bir yıldır yaşıyordu. Ailesi sınav nedeniyle çok sıkmıyordu. Ama Damla içine atan bir çocuktu. Sınav yükü ona ağır geldi. Kaldıramadı" demiş. AKP sınavı bu nedenle kaldırıyormuş! Dün gerçekten kâbus gibiydi. Şükür bitti diyeceğim, ama
Damla damla gittik! Orhan ailesine ne diyeceğiz biz şimdi?

ŞAKA DEĞİ BUU.. DÜŞMÜYORUZ!

Samsunsporumuz dün İstanbul'da İnönü'de Samsunspor'un bitmediğini, Süper lig'den düşmediğini dosta düşmana gösterdi. Ha diyeceksiniz ki daha Sivasspor maçı var. Matemematik senin dediğin gibi söylemiyor. Haklısınız. Haklısınız da Sivasspor'u bu shada yenemeyeceksek zaten bu ligde işimiz ne? Bu maç ölüm-kalım maçı olur, Samsunspor da bu lig de kalır. Ya Fener-Antalya maçı derseniz, elbette F.Bahçe'ye güveniyoruz! Aziz Yıldırım kadar olamasa da güveniyoruz!

O YİNE BAŞKAN

Anadolu Basın Birliği Orta Karadeniz Bölge Başkanlığı'nın 7. olağan kongresi yapıldı. Başkanlığı'a yeniden Ferruh Çetin seçildi

Birliğe kayıtlı üyelerin büyük çoğunluğunun katıldığı genel kurul, 19 Mayıs Mahallesi Doktor Kamil Geçidi'ndeki dernek lokalinde yapıldı. Hazırladığı listeyle birlikte 7. kez ekseriyetle başkanlığa seçilen Ferruh Çetin, genel kurulda yaptığı konuşmada; Yerel basının bugün varolan sorunlarını irdeleyerek 'yerel basının üzerindeki ağır ekonomik baskıların azaltılmasını' istedi. Yapılan seçimler sonucu birlik yönetimine Necdet Şensoy, Doğan Kaynar, Hamdi Demirel, Ramiz Ertaş, Cemal Ak ve bendenizi seçmişler. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ben de dahil..

GÜZEL SÖZ

''Başkalarından gördüğün kötülük seni iyilik yapmaktan alıkoymasın. ''
Cengiz Aytmotov

DERS

Kayserili cimri bakkal Sami efendinin, derslerini bir türlü geçemeyen oğluna canı sıkılır. Akıl verirler “Özel ders aldır” diye.
Sami efendi bir öğretmenle pazarlığa tutuşur.
Öğretmen: "- İlk ay ders saati 30 lira, ikinci aydan itibaren de 20 lira olur" der.
Sami efendi biraz düşündükten sonra:
“-Çok güzel öğretmen bey..yalnız şu ders verme işine ikinci aydan başlasak nasıl olur?” diye sorar.

YAVAŞ YÜRÜYOR

İşyerine geç gelen kıza arkadaşı sinirle sordu:
“-Nerede kaldın?”
“-Ne olmuş?”
 “-Patron sabahtan beri seni sorup duruyor. Nasıl idare edeceğimi bilemedim.”
Kız da umursamaz halde:
“-Eee..ben ne yapayım canım. Beni takip eden o yakışıklı adam da
o kadar yavaş yürüyordu ki..”

DOST NASIL SEVİLİR?

Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim.
Olur ya kalp durur, akıl unutur.
Ben dostlarımı ruhumla severim.
O ne durur, ne unutur.
Mevlana

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR