Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

ANAYASA ÇİÇEK AÇACAK!

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında kurulan Anayasa Platformu'nun bugün Samsun'da düzenleyeceği 'Türkiye Konuşuyor Vatandaş Toplantısı'na TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.

“Anayasa Platformu” girişim grubu adı altında bir araya gelen 13 meslek kuruluşu, sendika konfederasyonu ve sivil toplum örgütü tarafından TEPAV sekreteryasında düzenlenen “Türkiye Konuşuyor Vatandaş Toplantıları”nın sekizincisi, Samsun'da yapılıyor. Yani Samsunlular Anayasayı konuşacak bugün.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Dar gelen elbiseyi değiştirmeliyiz; ama bu sefer terzi halkın kendisi olmalı. Anayasa uzmanların mutabakatını değil, toplumun mutabakatını yansıtmalı. Katılımcı anayasa yapma sürecini biz 2007 yılında başlattık. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği,   Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Hak-İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği, Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Türkiye Noterler Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Anayasa Platformu'nu tam da bu amaçla kurduk. Platformumuz gün geçtikçe büyüdü. Bugün aramızda TÜSİAD, TİM, MÜSİAD, TUSKON, TÜMSİAD, TÜRKONFED, KADER, Türkiye Sakatlar Federasyonu, İnsan Hakları Derneği, Özürlüler Vakfı, Başkent Kadın Platformu, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Sivil Toplumu Geliştirme Merkezi gibi birçok sivil toplum kuruluşumuz var. Çalışmalarımıza destek veren tüm kuruluşlara ve Başkanlarına buradan teşekkür ediyorum. 2007 yılında Anayasa Platformu logosunun alt başlığı "Söz sizde" diyordu. O vakit yeni anayasa nasıl yapılmalı, hangi ilkelere dayalı olmalı diye bir tartışma süreci örgütlemiştik.Ben milletimizin her meseleyi tartışabilecek olgunluğa ulaştığını o günlerde yaptığımız toplantılarda görmüştüm. Memlekette herkesin bu açık gerçeği görmesi kolay olmadı. O günden bugüne zorlu bir süreçten geçtik. Bugün tarihi bir gündeyiz. Cumhuriyet tarihinde ilk defa katılımcı bir Anayasa yapacağız. Bunu kapalı kapılar ardında, uzmanların isteklerine göre değil, hep birlikte yapmalıyız. Burada bulunan herkesin çorbada tuzu bulunacak. Türkiye'de müzakereci demokrasinin ilk uygulamasını gerçekleştireceğiz. Demokrasimize sınıf atlatacağız" diyecek şimdiden söyleyelim. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise yapacağı konuşmada yeni anayasa çalışmalarını değerlendirecek ve ''İnşallah bu yolu, yolculuğu 2012'nin sonunda olumlu bir şekilde sonlandırmayı hedefliyoruz. Bu bizim çabamızdır, gayretimizdir, inancımızdır ve milletimize karşı da mutlaka yeni bir anayasayla 2012 yılını taçlandırmamız gerekiyor'' diyecek. Çiçek, kendisinin ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerinin toplantıya konuşmak için değil, daha çok katılımcıların düşüncelerini dinlemek üzere geldiğini söyleyacak. Katılımcıların ne istiyorlarsa, neyi düşünüyorlarsa anayasaya ilişkin düzenlemelerde nelerin yer almasını istiyorlarsa bunları rahatlıkla ifade etmeleri gerektiğini belirtecek vee "Biz sizlerin adına, milletimiz adına böyle bir hizmeti, böyle bir görevi yerine getirmiş olacağız" ifadelerini kullanacak. Gerisini de bugün dinleyebilirsiniz. Düşünceniz varsa söyleyebilirsiniz! Yaniii  Anayasa çiçek açacak!

KAPAK GÜZELİ

Öyle bildiğiniz türden güzel değil sözünü etmek istediğim Kapak Güzeli. Dün gazetelerin tümünde görmüş ve okumuşsunuzdur öyküyü. Hani o, Samsun'da 1,5 yıl önce engellilere destek olmak için mavi kapak kampanyası başlatan 6 yaşındaki Nisa Samangül'den söz ediyorum. Gerçek bir güzel o. İçiyle dışıyla, davnışlarıyla harika bir güzel. Niye mi? Nisa, ailesi ve arkadaşlarının yardımıyla topladığı 13 bin kapakla aldığı tekerlekli sandalyeyi, engelli bir gence törenle teslim etmiş.


    
Kolay mıdır sizce 13 bin kapağı toplayabilmek? Kolay diyorsanız buyrun siz de deneyin ve başarın. Sizi de yazalım Nisacığım gibi. Kreş öğretmeninin tavsiyesiyle 4,5 yaşında mavi kapak toplamaya başlayan Nisacık topladığı 13 bin mavi kapağı, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'ndeki yetkililere iletmiş. O'nun topladığı kapaklar sayesinde alınan tekerlekli sandalye ise şubede düzenlenen törenle engelli Murat Günay'a (16) teslim edilmiş. Tekerlekli sandalyeyi engelli gence teslim eden minik Nisa, çok mutlu olduğunu belirterek, kendisine kapak toplarken yardım edenlere teşekkür etmiş. Yalnızca güzel değil, üstelik yaşından büyük sevgili Nisa. Teşekkürle Nisacığım. Bahtın ve yolun açık olsun. Hep böyle kal emiiii. Seni çok seviyoruz. Engelli insanlar daha çok Nisa'lar görmek istiyor yanı başlarında haberiniz olsun!

NECATTİN DEMİRTAŞ

Bugün gazetemizin 12 ve 13. sayfalarında okuyacaksınız Necattin Demmirtaş ile yapılan sohbetimizi en geniş ve toplu biçimde. Tam 3 yıl önce bu günlerde İlkadım Belediye Başkanlığı için yapılan seçim itirazlara da yol açmıştı hatırlayın lütfen. AK Parti Samsun İlkadım Belediye Başkan Adayı Süleyman Kaldırım'ın yaptığı itiraz sonucunda tekrar yapılan sayımda Kaldırım'a 61 oy eklenmesine rağmen MHP'nin adayı Necattin Demirtaş seçimi 590 oy farkla kazanmıştı. O günden bu yana üç yıl geçmiş. Geriye kaldı 2 yıl. Necattin Demirtaş bu 2 yılda çok önemli işler halledecektir. İlkadım halkı artık buna iyiden iyiye inanıyor. Çünkü diyor İlkadım halkı, "Necattin Başkan artık iyi işler yapmaya başladı. İlk başlardaki sıkıntılarını aştı. Hizmetler artmaya başladı. Bu trendi seçime kadar sürer ve 2014'te de Demirtaş ipi yeniden göğüsler" ifadelerine yer veriyor. Siz ne diyorsunuz, Necattin Başkan 64 yaşına kadar başkanlık yapar mı? Yazın bana. [email protected] adresimiz açık. yazan dostlara bir fincan kahve bizden.

GÜZEL SÖZ

İnsanların çoğu gerçekte özgürlük istemezler; çünkü özgürlük sorumluluk gerektirir ve insanların çoğu sorumluluktan korkarlar. ... (Sigmund Freud)

DOKTOR TEMEL
 
“Temel çok iyi bir doktordur” demiş Cemal.
“Nereden biliyorsun?” diye sormuşlar.
“-Geçen yıl çok pahalı bir ameliyat olmam gerekiyordu ama param yoktu.
 Temel röntgende rötuş yapti” demiş.

SÜT

Öğretmen okulda öğrencilere sordu:
“-Bir inek bir günde yaklaşık ne kadar süt verir?
Sütçünün oğlu yanıtladı:
“-Belli olmaz ki öğretmenim. Babamın insafına kalmış.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR