Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

KOÇUM BENİM!

Samsunumuzun milletvekillerinden Tülay Bakır, Türkiye'nin önde gelen işadamlarından Mustafa Koç ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'na bilgi vermiş ve, “Geçtiğimiz günlerde Sayın Mustafa Koç'u telefonla arayarak, 'Yerli otomobil üretiminde Samsun'u düşünmüyor musunuz?' diye sordum. Kendisine buradan daha iyi yer bulamayacaklarını, Samsun'un Türkiye'deki en kolay ulaşım noktalarından biri olduğunu söyledim. Kendisi de bu konuda birkaç teklifin olduğunu söyledi. Ben de Samsun'un artılarından bahsederek, 'o teklifleri unutun' dedim. Daha sonra da Sayın Koç, 'Hocam, teklifinizi düşüneceğim. Beraber Samsun'a gidelim' dedi. Yeri ve zamanı gelince teklifimi tekrar hatırlatacağım. Bizim amacımız Samsun'un daha çok gelişmesi ve layık olduğu yere gelmesi. İnşallah iyi şeyler yaparız” demiş ya. Sayın Tülay Bakır işlerini telefonla halletmeye çalışan bir bilim insanı olarak Samsunluya güzel hayaller kurduruyor doğrusu. Eee hâl böyle olunca, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise Koç Holding'in otomobil üretiminde Samsun'u seçmesi halinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylemiş ne yapsın başka? Samsun'un, sahip olduğu potansiyelle yatırımcılara birçok fırsat sunduğunu ifade etmiş, kentimizin güçlü sektörlere sahip gelişmiş alt yapısı ile sanayi kenti olduğunu belirtmiş ve "Samsun; coğrafi konumu, 4 büyük hidroelektrik santrali, mavi akım hattının Türkiye giriş noktası, planlanan yeni enerji yatırımları ile enerji üssüdür. Karadeniz Bölgesi'nde Tek, Türkiye'de üç ile nasip olan kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşım alt yapısı ile ulaşımda buluşma noktası ve lojistik merkezidir. Oda olarak bütün çabamız; Samsun'u uluslararası platformda hak ettiği yeri alması için ekonomik ve sosyal olarak daha ileriye götürebilmektir. Samsun artık üzerindeki kabuğu kırmıştır. Geleceğin yükselen yıldızı Samsun'a yatırım yapacak herkese gereken desteği vermeye hazırız. Kentimize yatırım yapacak herkesin başımızın üstünde yeri var.” diye konuşmuş. Güzel de konuşmuş, samimi de konuşmuş kuşkusuz. Lâkin biz yine de bir zamanların önemli isimlerinden olan Melike Demirağ'ın o meşhuur "Ninnilerle, minnilerle Uyutayım seni" adlı parçasını hatırlamaktan kendimiz alamıyoruz, nedense! Yanılıyor muyuz acaba? Keşke yanılsak!..

10 KURUŞA EKMEK!

Çok satışlı bir gazetemizin dün maşetten verdiği haberde İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Halk Ekmek ile ilgili söylemlerin kendisini kızdırdığını belirterek, "Kalitesiz malzemeden ekmek üreten fırınları biliyoruz. Sabrımı zorlamasınlar, 10 kuruşa bile ekmek satarım. Bizimle kimse rekabet edemez" dedi.İlkadım Belediyesi'nin katkılarıyla faaliyete geçen Halk Ekmek Fabrikası'na yönelik tepkiler, Başkan Necattin Demirtaş'ı kızdırdı. Özellikle fırıncıları hedef alan Demirtaş, 10 kuruşa bile ekmek satabileceğini belirterek, "Sabrımı taşırmasınlar. Kimse rekabet şansını bulamaz" demiş. Hızını alamayan

Demirtaş, "10 kuruşa bile ekmek satarım, o rakamı kimsenin yakalama şansı yok. Fırınlar tip 4 un alıyor, beyazlatıcı alıyor, kurnazlıkla işi hallediyorlar. İnsan sağlığını da tehdit ediyorlar. Bu fabrikada ise el değmeden ekmek üretiliyor. Bakteri üremeyen bir zemin kullanılıyor. Bir de rekabet etmeye çalışıyorlar. Karşınızda kamu var kardeşim" diye de eklemiş. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş galiba bugün bir basın toplantısı ile Halk Ekmek'in indirime gideceğini açıklayacağı söyleniyor. Sözde  Demirtaş'ın açıklamasının ardından ekmek, indirimli fiyattan büfelerdeki yerini alacakmış.
Halk Ekmek doğru bir iş. Demirtaş'ın ekmek mücadelesi, yalnızca fırıncı esnafını değil, gelecekte İlkadım hesabı yapan siyasileri de tedirgin etmiş anlaşılan.

KOOPERATİF, İNŞAAT RUHSATI VE KDV

Dün vatandaşın biri aradı."5904 sayılı Kanun'un yayımlandığı 03.07.2009 tarihinden itibaren bina inşaat ruhsatını almış olan konut yapı kooperatifleri tarafından, üyelerine yapılacak konut teslimleri, söz konusu konutlar için belirlenen oranlarda KDV'ye tabi tutulacaktır." şeklinde bir kanundan söz etti. Bu tarihten önce yapılan inşaatlar için "03.07.2009 tarihinden önce bina inşaat ruhsatı almış olan konut yapı kooperatiflerinin üyelerine almış oldukları ruhsat kapsamındaki konut teslimleri KDV'den istisna olacaktır." hükmü bulunmasına karşın yüzde 1 KDV'lerin alındığını söyledi. İsmini vermedi. Kendisinden de yüzde 1'in alındığını ancak bunu girdiği hukuki mücadele sonucunda geri aldığını anlattı. Sonra da, "Lütfen bunu yazın insanlar mağdur olmasın. Kimsenin haberi yok" dedi. Yüzde 1'in 100 bin lirada bin lira olduğuna işaret etti. 60 konutluk bir sitede 60 bin tl'lik haksız kazanç olduğunun altını çizdi. Bize ismini vermedi, ama "Siz haber değeri görüyorsanız yazarsınız. Görmüyorsanız yazmayın" dedi. Evet biz de yazdık köşemizde. Siz eğer böyle bir durumda iseniz ve de 2009'dan önce yapılan binanız için yüzde 1 ödeme yaptıysanız. Paranızı da geri alabilyorsunuz. Bize ismini söylemekten çekinen bir vatandaş bunu başarmış. Siz de başarırsınız. Gidin paranızı alın varsa böyle ödemeleriniz. Ne bilim belkide eşiniz dostunuz haber verin. Bu kıyağımı da unutmayın! yüzde 1'den bize de ufacık bir pay verirsiniz artık!! (03.07.2009 tarih ve 27277 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış)

GÜZEL SÖZ

İnsanın insana nesne muamelesi yapmaya yanaşmaması insanlık onurunun
bir gereğidir.
(J. Paul Sartre)

ONA OLMAZ

Ölmek üzere olan kadın kocasına sormuş:
“-Bana söz vermeni istiyorum. Ben öldükten sonra elbiselerimi evleneceğin
 kadına giydirmeyeceksin.”
Adam:
“-Saçmalama. Birincisi sen haftaya kalmaz iyileşirsin. İkincisi onun boyu senden uzun senin elbiseler ona olmaz.”


YORULACAKSAN

Yorulacaksan, zorlanacaksan, şikayetçi olacaksan, keşkelere sığınacaksan, söze "ama" diye başlayacaksan, girme aşk yoluna; aşk yolunda "u" dönüşü yoktur! Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna, ama bil ki seninde başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma! Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!
(Hz Mevlana-Teşekkürler Semra)

SİNOP'A GELMEYELİM!

Sinop Sanayi Girişinde polis arabayı durdurur:
- Tebrik ederiz kemerinizi bağladığınız için 500 tl kazandınız parayla ne yapmayı düşünüorsunuz.
Sürücü cevap verir:
-eh ehliyet alirim artık
Yanındaki kadında düzeltmeye çalışır:
- Siz ona bakmayın memur bey o sahroş ne söylediğini bilmior
Bu arada arkada uyuyan yolcu:
- Ben size çalıntı arabayla Sinop'a gelmeyelim demedimmi?
(Teşekkürler İlker Mehmet Kayhan)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR