Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

BURMA OLMADI, TEKİN İSTER MİSİNİZ!

Çetinkaya, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'dan sonra Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin'e 'Bugüne kadar Tekkeköy'e ne yapmış merak ediyorum” diye yüklenmiş. Hatırlanacağı gibi aynı Çetinkaya bundan bir süre önce de "Burma belediyeciliğin B'sini bilmiyor" demiş  bir kavga başlatmıştı. 2014 yerel seçimlerinde Samsun'daki 17 ilçe ve 1 büyükşehir belediyesini AK Parti'ye kazandırmak istediklerini sık sık dile getiren Osman Çetinkaya, bakın son olarak ne demiş? "Tekkeköy sanayi bölgesinin yoğun olduğu bir ilçe. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde az bir farkla seçimi kaybettik. 2014 seçimlerinde ise bugüne kadar hizmet sunamadığımız Tekkeköy'ü alacağız. Tekkeköy belediyecilik anlamında arzu edilen seviyede değil. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'ya yaptığım eleştirileri Tekkeköy'de Hayati Tekin'e de yönlendirebilirim." Yani hani bir reklam vardı "Panalon uyduramadık, gömlek verelim" derdi. Sayın Çetinkaya da Metin Burma'da hızını alamadı bir başka CHP'liye yüklenmeye çalıştı.
Çetinkaya, "Şuan Tekkeköy Belediye başkanı ne iş yapar merak ediyorum. Bugüne kadar Hayati Tekin Tekkeköy'e ne yapmış soruyorum? Soruyu genişletiyorum mart ayı sonu itibariyle 2009 seçiminden 3 yıl geçmiş oluyor. Hayati Tekin bundan önceki belediye başkanlığı yaptığı Kutlukent ile bugün başkanı olduğu Tekkeköy'de ne yapmış ve yapıyor?"diye konuşmuş. Valla ne demeli bilmem kii. Biz böyle dedik ama Sayın Hayati Tekin Çetinkaya'nın bu sözlerine tepkisiz kalır mı elbette kalmaz. Ya ne yapar? Çetinkaya'nın Tekkeköy hakkında bilgisi olmadığını belirten Tekin, "İl Başkanının açıklamaları açıklama felan değil. Olsa olsa 'Kör gözüme kör parmağım' olur. Çetinkaya'nın Tekkeköy'le ilgili ne bilgisi var da ne konuşuyor? Projeler yapılmış yapılmamış." şeklinde konuştu.


Tekin, Çetinkaya'ya hodri meydan çekmiş vee "Çetinkaya kör olmuş. Yüreği yetiyorsa benden randevu alsın gelsin Tekkeköy'e, yaptığım projeleri ve icraatlerı tek tek gösteriyim. Tekkeköy'de devlet de benim, millet de benim, hükümet de benim." al sana cevap. Haydi bakalım el mi yaman bey mi? Yahu ne oluyoruz? Daha seçime 2 yıl var!
Haaa Mayıs'ta da seçim var ya unuttuk! Hayati Başkan "Tekrar il başkanılığında kalma sevdasında. İl başkanı olacağım düşüncesiyle Ak Parti Genel Merkezi'ne hoş görünmeye çalışıyor. Bu sözler bu sevdanın ürünü, başka birşey değil" diyerek hatırlatmış oldu!!

SAMSEV VE SANTRAL


SAMSEV Yönetim Kurulu, Terme ilçesi Kozluk beldesinde yapımı devam eden doğalgaz çevrim santralinde incelemelerde bulunmuş.

SAMSEV önemli işler yapıyor kentimizde. SAMSEV üyelerini, OMV Samsun Genel Müdür Korkut Öztürkmen karşılayarak santrali gezdirmiş. Daha önce SAMSEV'i ziyaret eden Öztürkmen, burada vakıf üyelerini santrale davet etmiş. Bu davet üzerine Terme ilçesi Kozluk beldesine giden SAMSEV Başkanı Rüştü Araboğlu ve vakıf üyeleri, doğalgaz çevrim santralini gezmiş. SAMSEV Başkanı Rüştü Araboğlu ise burada yaptığı açıklamada, "Karşılıklı ve ilk ağızlardan yapılan bu görüşmeler yanlış anlamalarıda ortadan kaldıracaktır. Ancak daha öncede belirttiğimiz gibi biz yatırıma ve sermayeye karşı değiliz. Bölge ekonomisine katkı verecek, temiz yatırımları destekliyoruz. Burada kaygıya sebep olan OMV santralinin ne sebeple olursa olsun verimli topraklar üzerine kurulu olmasıdır. Santralin bu topraklar üzerinde yapacağı olumsuz etkiler, asit yağmurları bizleri düşündürmektedir" diye konuşmuş. SAMSEV daha önce de mobil santral konusunda büyük müzdele vermişti hatırlayın


TÜKODER KAMPANYASI

TÜKODER Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı elektrik abonelerinden dolaylı kesilen vergilere karşı imza kampanyası başlatmış.
Yaktı "Ödediğimiz her elektrik faturasında kullanılan elektrik miktarı ile ilgisi olmayan TRT payı yüzde 2, enerji fonu yüzde 1, kayıp kaçak bedeli yüzde 10, gibi yaklaşık 7-8 kalemden oluşan haksız kesintiler yapılmaktadır. Fatura bedelinin yaklaşık yüzde 45'inin ÖTV ve KDV vergileri ve diğer kesintiler olarak ödemekteyiz. Akaryakıt fiyatlarında, kurşunsuz benzin fiyatının yüzde 67'si, motorinin yüzde 52'si ve oto gazın yüzde 47'si dolaylı vergilerden oluşmaktadır. Dünya rekoru olan bu vergi oranlarının aşağıya çekilmesini faturalarımızda ki kayıp kaçak bedeli, TRT payı gibi haksız hukuksuz kesintilere son verilmesini talep ediyoruz. Bu nedenle Samsun'da kampanya başlatarak tüketicilerden alınan dolaylı vergilerin kaldırılması ya da azaltılması yönünde ki taleplerimizi imzalarımızla birlikte Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na göndereceğiz" demiş. Ne dersiniz dostlar. Var mı itirazı olan? Var mı yanlış olan?

GÜZEL SÖZ

Krallar taçlarını ve asalarını geride bıraktılar,kahramanlar da silahlarını. Ama aralarındaki, görkemlilikleri dışlarına taşan, bunu dışarıdaki şeylerden almayan büyük insanlar, büyüklüklerini yanlarında götürürler.
(Arthur Schopenhauer)

TELEVİZYON
 
Temel bir TV kanalında yarışmaya katılır. Epeyce de para kazanır.
Ama parayı eksik öderler.
Temel nedenini sorar ve,
“-Vergi kesiyoruz” cevabını alır.
Bunun üzerine Temel avukatına başvurur. Avukatı da,
“ Televizyonu mahkemeye ver” der.
Aradan zaman geçer, avukat yolda gördüğü Temel'e sorar:
“-Ne oldu Televizyonu mahkemeye verdin mi?”
Temel:
“-Verdim ama ertesi cün ceri getirdim oni..
İnsan yine de televizyonsuz yapamayi..”

BİLDİĞİM FIKRA

Temel kahvenin bir köşesinde kendi kendine söyleniyor,arada bir gülüyor,arada
bir de elini sayfayı çevirir gibi yukarıya doğru kaldırıp indiriyormuş.Arkadaşları
merak etmişler:
-Yahu Temel sen sabahtan beri kendi kendine konuşarak gülüyorsun.Niye?...
Temel:
-Kendi kendime fıkra anlatıyorum.
-Peki ara sıra elini yukarı kaldırıp indiriyorsun...
Temel:
-Yahu bildiğim fıkra aklıma gelirse onu geçiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR