GEREĞİNİ YAPMAZ İSEN...

 

GEREĞİNİ YAPMAZ İSEN GEREĞİ YAPILIR


Dünkü yazımızda yazamadığımız Bafra ilçesi ile ilgili yaşanan son gelişmeleri bugün ele almak istiyorum. Zira Bafra ilçesi her yönüyle zor bir ilçedir her siyasi parti Bafra ilçesinin delegelerini çok önemser Bafra siyasetçilerinin ne yapacağı hiç belli olmaz. Bir gecede kongre değiştirecek durumda kararlar alıp herkesi şoke edebilirler. ANAP, DYP, MHP bu ilçede bir hayli güçlü oldukları gibi Ak Parti iki dönemdir Belediye Başkanlığını elinde bulundurmaktadır.


Bafra ilçesinin en büyük talihsizliklerinden birisi MSP, RP, Ak Parti dönemlerinde siyasetin ön saflarında bulunan isimlerin hep aynı isimler olmasıdır. İlçe başkanı kim olursa olsun yönetim üç, dört kişinin elindedir, bu insanlar kötü insanlar değildir ancak siyasetin ağır topları bu insanlar olunca ister istemez siyaset onların gölgesinde yapılabilmektedir. Bu insanlar bana göre çok değerli insanlardır, bunda en ufak bir proplem yok ancak benin istediğim biraz da genç arkadaşların yetişmesi, bunda suçlu eskilerden ziyade yeni jenerasyonun vurdum duymazlığı olduğunu düşünmekteyim.


Bafra'da son yirmi yıldır hatta otuz yıldır siyasetin önünde olan arkadaşların tamamına yakınını tanır ve severim Ali Kuloğlundan, Haluk Bülbüle, Muharrem Ceylan'dan Kadir Türköz'e, İbrahim Semiz'den Zihni Şahin'e, Asım Kurdoğlundan yorgancı Abdullah ağabeye varıncaya dek hepsi değer verdiğim ve sevdiğim insanlardır, bu arkadaşlar zaman, zaman siyaset gereği farklı platformlarda olsalar da neticede Bafra'nın menfaati olduğunda tamamı bir araya gelebilecek düzeyde seviyeli insanlar olduklarından en ufak bir şüphem yok.


Bafra ilçesindeki en önemli sıkıntılardan birisi teşkilatla seçilmişler arasındaki sıkıntı olup ta 2002 seçimlerinde başlayan proplemler hala daha çözülemedi. Nedenine gelince o zamanlar milletvekili aday adayı olan Ali Kuloğlu listeye giremeyince ciddi anlamda sorun oldu ve onu destekleyenler bu tepkilerini Ahmet Yeni'den çıkarmaya kalkınca o gün, bu gündür sıkıntı bitmiyor. Ahmet Yeni benim nazarımda akçeli işlere karışmamış, belden aşağı işleri olmayan tertemiz bir siyasetçidir. Belki biraz bürokrattır ama her zaman doğuluktan yana tavır koyacak kadar dürüst bir insandır.


Geçtiğimiz hafta Bafra Ak Parti Genel merkezine çağrılan beş ilçe başkan aday adayı veya muhtemel beş aday içerisinden birisinin ğüzeerinde mutabık kalınması olayı hiç beklenmeyen bir gelişme idi. Herkes Asım Kurdoğlu veya Muharrem Ceylanı beklerken Tuncay Yurduseven ismi üzerinde mutabakat sağlanması fevkalade enteresan bir durum olarak siyasi kulislere düştü. Peki olayın bu şekilde gelişmesinin nedeni nedir derseniz Ahmet Yeni ve suat Kılıç'ın ortaya koyduğu tavrın sonucu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.


Ahmet Yeni her ne kadar son dönemini yaşıyor ise de önümüzde üç yıldan fazla bir dönem Milletvekili olarak çalışacağı dönemde rahat çalışabilecepği, hizmet üretebileceği bir ilçe Başkanı ile çalışmak istemiş, Bakan Suat Kılıç ise bu durmu güzel bir fırsat olarak değerlendirip İl kongresinde dengenin Cemal yılmaz demir lehine gelişmemesi için ahmet Yeni ile birlikte hareket ederek Tuncay Yurduseven isminde mutabık kalmışlardır.


Ak parti Genel Başkan Yardımcıs ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem bu mutabakatı sağlarken Milletvekili dengesini de göz önüne aldığından Bafra ilçesi ile ilgili Ahmet Yeni ve Suat Kılıç'ın görüşleri doğrultusunda karar vermiş olması doğaldır. Bu durum karşısında Asım Kurdoğlu'nun aday olacağı ihtimalini vermiyorum zira Asım Kurdoğlu yılların tecrübeli siyasetçisidir ve teşkilat terbiyesini çok iyi bilen bir arkadaşımızdır. Asım Kurdoğlu aday olmuş olsa kongreyi alacağını da biliyorum ancak çok fazla bir şey ifade etmeyecek olduğunu kendiside bildiğinden bu konuda gerekeni yapacağını düşünüyorum. Burada akla takılan bazı sorular var Asım Kurdoğlu Erdoğan Tok ve kayınçomun adamıdır. Suat Kılıç onu desteklemesi gerekmez miydi? İşte orada biraz duracaksınız siyasette her şey bir yere kadardır, herkes durması gerektiği zaman durmasını bilmez ise arkasındaki insanları yıpratmaya hakkı olmadığını bilmez ise birileri gereğini yapar. Bu olay gereğini yapma olayı olduğunu unutmamalıyız. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR