Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

NE DEMİŞ, NE DEMİŞ?

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, "Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır. Bundan sonrası, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir" demiş.
****

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT mensupları hakkında yapılacak soruşturmalarda, Başbakan'dan izin alınmasını sağlayacak kanun teklifini, "Bu teklif aslında hukuk dışı talimatlar vermiş bir iktidarın suçunu örtme teklifidir. Bu teklif doğrudan doğruya hükümeti koruma ve kollama belgesidir" diye eleştirmiş.
****

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Karşımızda faşist bir yapı var. AK Parti kendi terör örgütünü kurmuş. Bu faşizme karşı direnmek hak değil, görevdir. Daha önce bin kişiydik, şimdi 10 bin ve 100 bin olarak sokağa çıkacağız. Kimse talimat beklemesin bu faşizme karşı dirensin" demiş.
****

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Şike Davası öncesi bir açıklama yaparak "Mücadelemiz zulüm ve zalimledir. Suçlandığımız asılsız iddialar, hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan kamuoyuna servis edildi, sızdırıldı" demiş.
****

Akdeniz Üniversitesi'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Uğur Acar, taburcu olduktan sonra ilk olarak ameliyat hazırlığı içinde olan annesini ziyaret etmek istediğini ifade ederek, "Daha sonra bağışçı Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret etmek istiyorum. Köyüme gideceğim. Nasıl olursam olayım bu hayatta yaşıyorum. Şimdi biraz farklılığım oldu. Bütün Türk doktorlarına bu farklılık için teşekkür ederim" demiş.
****

AK Parti Atakum İlçe Teşkilatı'nın ilçede mahalle mahalle gezerek vatandaşların sorunlarına çözüm bulmayı amaçladıklarını söyleyen İlçe Başkanı Hüseyin Dereli, bunun bir ekip işi olduğunu ve işlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyleyerek

"Son günlerde bir Atakum Meydanı tartışması var. Sayın Burma'ya ilçenin kurucu belediye başkanı olarak sormak istiyorum. 1994 yılında ilçeye bir meydan kurmak daha kolay olmazmıydı. O dönemler buralar daha bakirken bir meydan yapılmalıydı. Şuan Jandarma'nın olduğu bölümü meydan alanı oluşturmak için tartışmaya açmak biraz hazıra konmak oluyor. Ben sadece Bu orkestranın şefiyim" demiş

YİNE SANTRALLER

Mobil santrallerin doğalgaz yakıtı ile enerji üretmek üzere lisans aldığı belirlenmiş. Samsunkenthaber'in haberine göre Tekkeköy ilçesinde kurulu bulunan ve 6 numaralı fuel-oil yakıtı ile çalıştığı için mahkeme kararıyla üretimi durdurulan mobil santrallerin 'Doğalgaz' yakıtı ile yeniden enerji üretimine başladığı doğrulanmış.

Geçtiğimiz günlerde Samsunkenthaber haber portalının gündeme getirdiği bu haber üzerine yapılan araştırmada, santrallerin doğalgazla üretim yapmak için lisans aldıkları ortaya çıkmış. Faliyetleri durdurulan santrallerin bu zaman zarfında doğalgazla üretim yapmak için EPDK'ya lisans başvurusu yaptığı ve lisansların onaylandığı tespit edildi. Samsun Çevre Birlikteliği Sözcüsü Metin Telatar'da daha önce gündeme getirdiğimiz bu haberle ilgili yaptığı açıklamada, "Santrallerin doğalgazla çalışabilmesi için yeniden lisans başvurusu yapmaları gerekir" demiş.
 
Telatar, mobil santrallerle ilgili son açıklamasında ise lisansların alındığını ortaya çıkardıklarını söyledi. Santrallerin yapımcı firmaları tarafından EPDK'ya yeniden lisans başvurusu yapıldığını açıklayan Telatar, "Ne yazıkki üretim yapmadıkları süreç içerisinde lisans başvurusu yapılmış ve bu onaylanmış. Şuan her iki santralinde doğalgaz, fuel-oil ve termik olmak üzere bu yakıtlara yönelik lisansları var. Ancak bizim burada merak ettiğimiz konu bunların ÇED raporları. Şuan bu raporları araştırıyoruz. Bu santrallerin doğalgaz yakıtı ile çalışıyor olması daha önce alınan mahkeme kararlarının yok sayılması anlamına gelir. Konunun takipçisi olacağız" diye konuşmuş. Desenize yine hareketli günler göreceğiz.

HASTA SAYISINI 5 KAT ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Başlığı görünce şaşırdım. Göz sağlığı alanında dünyada uygulanan son tedavi yöntemlerini Samsun'a getirdiğini söyleyen Karadeniz'de birçok ilke imza attığını belirten Dünyagöz Samsun Hastanesi, 2012 hedeflerini ve tedavi hizmetleri açıklamış. Dünyagöz Hastaneler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Meri İstiroti, büyüme stratejileri arasında Samsun ve Karadeniz'in büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Dünyagöz son teknolojiyi kullanarak göz tedavisinde yarattığı farkla Samsun ve Karadeniz Bölgesi'nde de öncü olmayı hedefliyor. 50 bin hasta bakma kapasitesine sahip Dünyagöz Samsun'da 2012 yılında hasta sayımızı 5 kat arttırmayı hedefliyoruz. Yeni uygulamamız dahilinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı hastalara katarakt muayene ve ameliyatlarında fark ödemeden FDA (Amerikan İlaç İdaresi) onaylı mercek ve malzemelerden faydalanma imkanı veriyoruz.”diye konuşmuş. Başvuru sayısını dese neyse de "hasta sayımızı" demiş Meri İstiroti. Yani Samsun'da göz hastalıkları 5 kat artacak desenize.

Dünyagöz Samsun Hastanesi'nin Eylül 2011'den itibaren Samsun halkına hizmet verdiğini söyleyen Dünyagöz Samsun Başhekimi Dr. Ali Tarık Sakoğlu da, “Dünyagöz Samsun uzman ve deneyimli kadrosuyla Samsun'a ve Samsunlulara en iyi hizmeti verme gayretindeyiz. Branş hastanesi olarak tek çatı altında katarakttan lazere, retina tedavisinden şaşılık tedavisine, keratokonustan göz estetiğine, üveit ve çocuk göz hastalıklarına kadar pekçok alanda gelişmiş tedavi hizmeti sunuyoruz.” diyesiymiş.

GÜZEL SÖZ

BİR İNSANIN BİR İNSANA VEREBİLECEĞİ EN GÜZEL HEDİYE ONA AYIRABİLECEĞİ ZAMANDIR...!!.

KARADENİZLİ DER Kİ:

Yol gidenundur
peşinden ağliyamam,
yüreğum ahır değil
her ökuzi bağliyamam

KAHVE DEPOSU'NUN KATKILARIYLA

Arka Oda olarak bundan böyle sizi sık sık Kahve Deposu'nda ağırlayacağız. Yalnız bunun için bir sorumuz, bir şartımız olacak tabii ki. Eğer bizim sorduğumuz küçücük bir soruya "biliyoruz tabi" diyorsanız bizi arayın lütfen. İki kişilik davetiyenizi verelim size de, başbaşa bir kahve için sevgiliniz, arkadaşınız her kimse onunla oturun o güzelim mekanda. Günü en güzel biçimde değerlendirin! Hem ne demişler, bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Sorumuz fotoğraftaki yeri tanıdınız mı? olacak.

Tanıdınızsa adresimiz: [email protected], [email protected]. Tel: 420 04 28 buradan Şevki Yıldırım'ı isteyin. Arayın, yazın, söyleyin. Dünkü çok kolay sorumuzun cevabı Ladik Akkdağ idi. Kur'a çekmek zorunda kaldık talih Fatma Saraççı adlı okurumuza güldü. Kendisi kartını bizden alabilir. Kahve ikramımız afiyet olsun.

SAĞIR KİM?

Temel doktora gitmiş:
- Doktor bey, Bizum Fadime sağır herhalde, sorularima cevap vermeyi...
- Karınızın sağırlık derecesini ölçelim. Siz bir soru sorun, duymaz ise
beş adım yaklaşıp soruyu tekrarlayın. Ne kadar mesafede duyuyor bilelim.
Temel, deneme yapmak için eve gittiğinde Fadime'yi yemek yaparken bulmuş:
- Karıcuğum bugün yemekte ne var?
Ses yok... Beş adım yaklaşıp bir daha sormuş. Çıt yok... Bir beş adım daha
yaklaşıp yine sormuş:
- Kiz Fadime saa diyrum, yemekte ne var?
- Bak Temel, dördüncü kez söyliyrum, yemekte hamsili pilav var...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR