Merhaba Süper Lig

 

Samsunspor kendi sahasında Güngören Belediyespor'u ağırlıyor. Ev sahibi takım müsabakayı kazanarak Bank Asya Ligi'nin liderliğini perçinlemek istiyor, diğeri ise puan veya puanlar alarak ligde kalmanın hesaplarını yapıyor. Sizin anlayacağınız tam manasıyla ligin en önemli müsabakası olarak izleyecileri stadyuma çekerler. Öyle bazılarının dediği gibi çantada keklik bir maç değil. İnsanların seyrederken hop oturup hop kalktığı bir maç sonuçta birisi ligi lider olarak bitirecek diğeri ise küme düşecek daha doğrusu yüreklerin dayanamayacağı bir müsabaka.
Gelelim maça;
Stada gittiğimde tribünlerin tıklım tıklım dolduğunu gördüm. Bu arada Samsunspor taraftarlarının ne kadar duygusal olduğunu gördüm. Emre İncemollaoğlu'nu unutmadıklarını astıkları pankart ve tezahüratlarıyla gördük.
Binlerce taraftarın stadyuma giremediklerini üzülerek izledim. Tribünler ise her zaman bilinen şovunu yaptılar. Müsabaka listeleri geldiğinde yine Hüseyin hocanın sürprizi ile karşılaştılar. Cezalı olan Zenke'nin yerine Billy Mehmet ile başlayan Orduspor maçında ikinci yarı oyuna giren Aziz ve Dilaver'in muhteşem oyunlarının mükafatı olarak yedek kulübesinde olduklarını üzelerek izledim. Maçın ilk yarısının değerlendirilmesine gelince Samsunspor forvetsiz oynadığını izledik. Dedikya geçen haftanın yıldızları neden kulübede diye. İkinci yarıya Billy Mehmet Dilaver değişikliği ile başlayan Samsunspor dadika 46 da Agbetu ile skoru 1-0 yaptı. Golün ardından Dilaver'in 2 golüyle sahadan 3-0 galip ayrıldı. Bu tip maçlarda oyunda taktik denilen şeyler aranmaz. Sadece atılan gollerle alınan sonuçlar önemlidir. Samsunspor'un ikinci golü bulduktan sonra tribünlerdeki şov seyredilmeye değerdi. 'Oley oley şampiyon" sesleri stadyumu inletirken artık maçtan daha çok tribünleri izlemeye başladı.
Artık sahada oynayan sporcularda tribün şov ayak uydurarak tribünlere eşlik etmeye başladı. Dakikalar 66 yı gösterirken futbol sahalarında ender görülen bir gol daha Dilaver'in hanesine yazıldı.
Bundan sonraki dakikalar daha çok ortaya güzel futbol koyup seyirciye birşeyler izlettirmenin özelliğiydi. Artık bu iş bu 90 dakikanın sonunda biter Samsunspor yıllardır özlemini çektiği Süper Lig'e 'merhaba' diyecekti.
Süper Lig'e merhaba derken Samsun şehri halkınada hayırlı olsun diyorum.
Bizden söylemesi
G.Antep seyahatinde buluşmak üzere.
Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR