Şampiyon

 

Dün şampiyon olduk ama samimi bir şekilde söylemek gerekirse ben pek sevinemedim. Zira yıllarca hayalini kurduğunuz bir düşün - her ne kadar kendimi hazırlasam da - bir anda gerçeğe dönüşmesi şokunu atlatamadım sanırım. Şok geçirdim lafını çok dillendirmişltim ama gerçekten hissiyatını yaşamak düne nasip oldu. Dün sevinemediğim gibi yazamadım da şoktan, bugün sizlerin karşısındayım.
Aslında öyle şeyler yazmak lazım ki. Şampiyonluğun dönüm noktaları, görünen ve görünmeyen aktörleri, hoca,yönetim,taraftar,futbolcular,şehir desteği vs.. hepsini ayrı ayrı ele almak lazım. Hepsi ayrı bir yazı konusu. Hatta facebook'taki Samsunspor sayfasının admininin bile emeği var bu başarıda. Öyle organize etti, öyle havaya soktu ki taraftarları, gurbetçi Samsunsporlular oralardan organize oldular.
Uzun uzun anlatılacak masalları sona bırakıyorum çünkü hala uzun uzadıya bir yazı yazacak psikolojiyi kendimde göremiyorum. Sabah 10'da stada yol alırken Zenke'siz ne yapacağız sorusu vardı herkesin aklında? Billy ile bu işin yürümeyeceği belliydi. Taraftar Billy'den o kadar umutsuzdu ki maç öncesi en son çağrılan isimdi. Billy sağolsun(!) bizi şaşırtmadı ilk 45 dakika sahada gezdi durdu. Sonra kenardan Dilaver geldi, Ordu'da olduğu gibi Güngören maçında da kurtarıcı meleğimiz oldu. Güngören'in tamamen yıldırmaya dayalı oyunu ikinci devre başında gelen iki golle bozuldu. Dilaver'in füzesi ise galibiyetimizi henüz 66.dakikada resmiyete kavuşturdu. Dilaver'in golünü stadyumda gören çok az kişi vardır eminim. Zira o dakikalarda Samsunspor tribünlerinde jeneriklik şovlar vardı. En son arkamdaki 55-60 yaş ortalamasındaki amcalar sahaya sırtlarını dönmüş omuz omuza ŞAMPİYON diye bağırıyorlardı. Belki de ordaydı şampiyonluğumuzun sırrı, kim bilir...
Şampiyon olduk diye güllük gülistanlık gözükebilir herşey ancak dün Samsunspor için çok acı bir gündü aslında. Samsunspor'un belki de tarihinin en iyi ciro fırsatını kaçırdı. Çok değil valiliğe ya da emniyete bir telefon yeterliydi korsan ürüncülerin toplatılması için. 56'lardan stadyuma kadar her 10 metrede bir atkıcı-bayrakçı vardı. Sağolsunlar şampiyonluğun da verdiği gazla fiyatları da itelemişlerdi. Çok değil 5-6 hafta evvelden dükkan şeklinde bir store için adım atılsaydı, dün şehrin cebinden çıkan bayrak parası Samsunspor'un kasasına girecekti. Bu güzel günde dahi bunu akıl edemediniz ya süper ligde işimiz var sizinle sayın yönetim :)
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR