Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

KOVİD-19 PLANLAMASI

Kim ne derse desin, Türkiye kovid-19 ile bütün dünya ülkelerinden önde mücadele ediyor. 

Eksiklerimiz yok mudur? Tabi ki vardır. Ama şu bir gerçek ki Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere bütün dünya da ülkemizin mücadelesi ve milletimizin birliği örnek olarak gösterilmektedir.

 Ülke olarak sadece ülkemiz için değil bizden yardım isteyen bütün ülkeler içinde mücadele ediyoruz. 
Ülkemiz bu zor günleri geçirirken devletimizin ilgili birimleri 7/24 çalışıyor. Hükumet temsilcileri devamlı mesai içinde görev yaparken Cumhurbaşkanlığı bütün gelişmeleri takip ediyor. Aksamalara anında müdahale ederek zaman kaybına engel oluyor. 

Bütün ülkemizin valileri ve kaymakamları bulundukları il ve ilçeleri takip ediyor. Bilim kurulları devrede, Sağlık personellerimiz savaşta, ekonomik olarak alınacak bütün tedbirler ve yardımlar aksamadan sürdürülüyor. 

Bütün bunların yanında milletimizde bir rahatlama olmamalı ve en kısa sürede bu süreci atlatmamız için evde kalmalı ve kimse ile temas kurmamalıyız. Eğer bunu başarabilirsek, hayatımız en kısa sürede normale dönecek. 

Nasıl mı derseniz; 

Hükumetimiz her olasılık üzerine planlamasını yapıyor ve yapmaya devam ediyor. Bu planlamalar anlık gelen verilere göre değişip yenileniyor.  


En iyimser şekilde ülkemizde kovid-19 normalleşmesi 4 dönemle gerçekleşecek, 
4-26 mayıs arası hazırlık dönemi olacak, 

Hazırlık dönemi sonrası ilk dönem 27 mayıs- 31 ağustos tarihleri arasında geçecek,

İlk dönemde restoran ve kafelerde belirlenen mesai saatleri dahilinde hizmet verilecek, çok katı fiziki mesafe koşulları ve hijyenik ortam olacak ve belirli sayıda masalar aralıklı olacak, sınırlı sayıda kişi alınacak,

 8-15 mayıs arası AVM ler kademeli olarak açılacak. Bu tarihlerde 14 gün boyunca verilerde pozitif bir artış olmazsa sürecin devamı gelecek ve İkinci dönem devreye girecek, 

İkinci dönem 1 eylül-31 aralık tarihleri arasında olacak, bu dönemde restoran ve kafelerde saat kısıtlaması kaldırılacak, hijyen ve masa düzeni kişi sayısına dikkat edilecek. 

Eğer bu ikinci dönemde 30 gün içinde yeni bir vaka görülmezse bu dönem bu şekilde devam edecek. Üçüncü dönem ise 01 ocak 2021 de başlayacak, ülkemiz genelinde pozitif bir vaka çıkmaması durumunda başlayacak bu dönemde yaş sınırı kalkacak ve hijyen ile fiziki mesafeye dikkat edilecek. 

Eğer bu günlere planladığı gibi ulaşırsak öncelikli olarak tarım,tekstil, sanayi ve ardından turizm kademeli olarak kontrol altında normalleşmeye geçirilecek. 

Bu arada bütün bu süreçler iller bazında değişecek, her ilin vaka sayısına ve sürecin ilerlemesine göre kademeli olarak normale dönüşler başlayacak. İllerde çıkan vaka sayıları tek tek incelenerek önlemler alınması titizlikle sürecek, 

Bu verilere göre iller bazında kademeli olarak meslek grupları normalleşecek, marketlerde, restoranlarda, pazar yerlerinde, bankalarda, avm ler de ve diğer kalabalık yerlerde fiziki mesafe korunacak ve maske takılacak.

Bütün bunlardan anlayacağımız her şey bizim elimizde bu süreçte hem kendimiz hem de çevremiz dikkatli olursa en kısa sürede ülke olarak normale döneceğiz. 

Normale döndüğümüzde hiç bir şey eskisi gibi olmasa da sağlıklı günlerle hayatımızı yeniden şekillendireceğiz.  

Bütün bunlar için, evde kalalım sağlıklı kalalım, sağlıklı günlere kavuşalım.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR