Keşke ve lütfen

"Takımımızın Ordu'dan namağlup dönmesi 2.devre için içimizi bir nebze olsun rahatlatacaktır. İç sahada taraftarı ile yıldızı barışmayan Orduspor'a erken atacağımız gol maçın seyrini değiştirecektir, bunu göz ardı etmeyelim. Allah yardımcımız olsun" demiştim Cumartesi günü çıkan yazımda. Beklediğimiz oldu, takımımız erken bulduğu golle öne geçti ve bir atımlık barutu olan Ordu'yu nakavt etti. Demoralize olan Ordu'ya 2.darbeyi de Burhan indirince maçın rengi erken belli oldu, karadenizin mor menekşelerini morarttık deplasmanda. Biliyorum biraz ağır bir itham oldu ancak Samsunspor Bank Aasya'ya düştüğünden beri her karadeniz deplasmanında hak etmediği muameleyi gördü. Özellikle de Ordu deplasmanları, " Samsun kümeye" tezahüratları, bunlar unutulmadı. 750 kadar Samsunspor taraftarı galibiyetin coşkusunu doyasıya yaşadı haklı olarak.
Maç başlamadan elimize gelen kadroyu yorumladığımızda, takımımızın dirençli orta sahası olduğu ancak ileriye top taşımakta sıkıntı yaşayacağını düşünüyorduk. Turgut'un golü ilaç gibi gelince oyun tam istediğimiz yönde esmeye başladı. Özellikle hucüm gücümüzü sürükleyen Oktay-Burhan-Turgut üçlüsüne maşallah diyelim.
Gerçekten bu üç isim, farklı yetenekleri ile hucüm tercihlerimizi çeşitlendiriyor. Turgut'ta gözle görülür bir form artışı var, beklediğimiz Turgut yavaş yavaş sahneye çıkıyor. Turgay son haftalardaki olağanüstü formunun karşılığını attığı golle aldı. Hüseyin hocayı da tebrik etmek lazım, geldiğinde aklımızda şüphelerimiz vardı ama takıma katkısı pozitif oldu, yavaş yavaş taşları oturttu. Top bizdeyken 4-4-3 rakipteyken 4-5-1 zaman zaman da 4-4-1-1 olan taktik yapısı takımımızın oyuncu yapısına uydu. Eldeki malzemeden de iyi kadro çıkarıyor hoca son haftalarda, takıma gerekli operasyoları da yapıp kadrosunu oluşturdu. Ayrıca alt sıradaki takımlardan Erciyes'ten sonra Ordu'ya da ikili averajda fark yarattık.
Şimdi "keşke" demenin zamanı değil aslında ama kaybettiğimiz ucuz puanlar, son dakika golleri olmasa şimdi farklı yerdeydik. İnsan kaybettiği puanların değerini şimdi daha iyi anlıyor. Bir başka "keşke" de; devrenin bitmesi. Seri galibiyet aldığımız, formda olduğumuz, hucüm oyuncularımızın ahenkli olduğu bir dönemde devre arasının gelmesi hoş olmadı. Sağlık olsun, devre arası yönetim ne olacağına kesin ve tez elden karar versin. Düzenli ve huzurlu bi kamp dönemi, transfer dönemi geçirelim, 2.devre de bu ivme ile devam ettirelim. Lütfen, her kim ne görevi varsa yerine getirsin, bu takım hak ettiği yerlere gelsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR