İLKADIM BELEDİYESİ DE...

İLKADIM BELEDİYESİ DE VEZİRİN İZİNDE

Yakın bir zaman sonra krallıktan Vezirliğe, Vezirlikten Rezilliğe yazı dizisi başlatmayı düşünüyorum, ancak sanırım bu yazı dizisi önümüzdeki yıla sarkacak, zira Vezir Hazretlerinin jübilesini yapmak için bir yıl daha beklemek gerektiği kanaatindeyim siyasal hayatının bitimine son bir yıl kala bu yazı dizisine başlarsak daha anlamlı olacağı kanaatindeyim. Bu yazı dizimizde Bürokraside yaptıklarından tutun, Siyasette, yurt dışında, beşeri münasebetlerinde, özel hayatında bilmediğiniz bir çok konuyu gün ışığına çıkarmayı hedefliyoruz. Bir insanın çıkış ve inişinde izlediği yolların kendisini Krallığa kadar ulaştırdıktan sonra Vezirliğe, sonunda ise Rezillik makamına nasıl ulaştırdığını tüm detayları ve arka planları ile sizlere sunduğumuzda eminim çok keyifli bir yazı dizisi okuma fırsatı yakalayacaksınız.

İlkadım Belediye Başkanı da yaptığı icraatlarla vezir Hazretlerinin izinden gitmeye başladığını ortaya koymaya başladı, bu icraatları daha önce yazmış idik ancak yapılan müdahaleler sonucu bir kısmında düzelmeler olmuştu. Son zamanlarda ilkadım Belediyesinden gelen şikayetler bir hayli arttı, Özellikle birkaç meclis üyesinin Belediyenin yaptığı satın almalarda çevirdikleri dolaplar bir hayli kabarık. Örneğin bir tanesi Belediyeye bir yılda tam Sekizyüz bin liralık (Eski para ile sekizyüz milyar) gıda satmış, evrakları elimde, bir başkası ise bilgisayar malzemeleri satıyor, onunda verdiği mallar diğerine yakın miktarda onun da evrakı elimde.

İlkadım Belediyesini kazanmak için her türlü sözü verenlerin şimdi işi Kavak milliyetçiliği yaparak sanki Kavaklılara ekonomik destek vermek bir ibadetmiş gibi davranmaya çalışmaları akıllara durgunluk verecek boyutta. Bu konuda hem parti içerisinde, hem de meclis grubunda çok ciddi sıkıntılar var, meclis üyelerinin büyük bir bölümü rahatsızlıklarını bize kadar belgeleriyle ulaştırmış durumdalar. Başkan Demirtaş ise bir yandan kavaklı hemşerileri, bir yandan partililer, diğer yandan ise akrabalarının beklentilerine cevap verebilmek için adeta çırpınıyor fakat Belediyenin imkanları ve kadroları yetmediğinden hepsini memnun etme imkanı yok.

İlkadım Belediyesi ile ilgili daha önce dile getirdiğimiz konuların bir kısmı halledilmiş olsa da asıl halledilmesi gereken Gazi Sosyal Tesisleri, spor kulübü, Gazi Dershanesi, personel atama ve görevden almalarla ilgili sıkıntılar ve başkan'a yakın kişilerin kendi çıkarlarına yönelik icraatları ve belediye gelirlerini çarçur etmeleri yönünde bir çalışma yapılmadığı gibi, durum eskisinden daha da kötü durumda olduğu iddia edilmekte. Bu konuda gelen mektupları ve evrakları sizlerle paylaştığımda durumun ciddiyetini göreceksiniz.

Bu olumsuzlukların yanında birde yurtdışı seyahatlerin devreye girip Belediyeye ciddi anlamda ekonomik yük getirmesi akıllara çok farklı soruların gelmesine neden oluyor. Daha düne kadar kamu malını koklatmayan, müfettiş olduğu için her türlü gidere müdahale eden Başkan şimdi kesenin ağzını açıp, meclis üyelerini yurdışı seyahatlere getirmesi bir hayli ilginç bulunsada akıl hocalığını Vezir hazretlerinin yaptığını veya ondan esinlenerek böyle bir uygulama başlattığını söyleyenler çoğunlukta. Bu arada yurtdışı seyahatlere gitme konusunda tüm siyasi partilerin katılma arzusu sizce daha da enteresan bir durum değilmi?

Bu ay Amerika Birleşik devletlerine giden veya gitmek üzere olan ekipte Belediye çalışanları da var, ama iyi niyetli olmak gerektiğini düşünüyorum bu arkadaşlarımız Başbakan'ın yurtdışı seryahatlerinden etkilenip uluslararası diyaloglara girmeleri çok doğal bir süreç!... olsa gerek. Başkan da bilgi birikimini artırıp ABD-İlkadım Belediyesi kardeşliği ve ortak ekonomik çalışmalar yapmak suretiyle ülkenin önemli sorunlarını çözeceğine olan inancımız tamdır!...

Eskiden Tv lerde “Büyük düşünün, falanca banka” diye bir reklam vardı, bizim İlkadım ekibinin de işi aynı ona benziyor arkadaşlarımız büyük düşündüklerinden Vezir Hazretlerini örnek alarak yurtdışı seyahatleri, akrabalara Belediyede iş, Belediye imkanlarını yakınlara peşkeş gibi güzel icraatları da yapmaları takdire şayan!.. gelişmeler olup, bu konuda biz de elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ederek sözlerime son vermek istiyorum. Ne diyelim Allah yardımcıları olsun. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR