Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Sağlıkta serbest bölge mi?

SAĞLIKTA SERBEST BÖLGE Mİ?

Vatandaş derdini anlatmak için bizi arıyor. Vatandaş emekli. Üstelik de öğretmen emeklisi. Tekkeköy'de oturuyor. Anlattığına göre 27 Eylül'ü 28'e bağlayan gece 01.30-02.00 sıralarında kalp krizi geçiriyor.112 acil çağrılıyor. Geliyor. Onlar hastayı Gazi Devlet Hastanesi'ne yetiştiriyor. Gazi Devlet Hastanesi'nde görevli olan nöbetçi doktor bizde Kardiyolog yok diyor ve hasta emekli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendiriliyor. Orada da yer bulunmadığı söyleniyor. OMÜ Tıp Fakültesi'ne telefon açılıyor emekli vatandaş oraya da gönderilemiyor. Geriye kalıyor özel hastaneler ve hastamız ismi bizde saklı buözel hastanelerden birine yollanıyor. Tek damar yüzde 100 tıkalı olduğu söylenen Osman Çapoğlu adlı hastaya müdahale ediliyor. Tıaklı olan damara stent takılıyor. Orada yoğun bakıma alınıyor, 2 gün hastanede ağırlanıyor.  Salaha kavuşunca taburcu ediliyor. Hastaneden taburcu olur olmaz hasta bizi arıyor ve soruyor. Gazi Devlet Hastanesi'nde neden Kardiyolog bulunmuyor? Diğer Kamu hastaneleri hastayı neden kabul edemez halde? Osman bey bunları söyledikçe ben de ne zamandır çok yoğun biçimde "Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın açıkladığı, sağlık turizminin geliştirilmesi ve yabancı hekimlerin de çalışmasına imkan verecek Sağlık Serbest Bölgesi Projesi'nin mimarı olan Samsun'un, Türkiye'de yapılacak ilk serbest bölgenin yerinin olmasını istiyor." türünde haberleri okuyorum.  Uzman Dr. Cem Şahan'ın "Sağlık ocaklarının yerine vatandaşa hizmet veren 81 ildeki aile hekimlerine yazdırılan reçeteler için hastadan 3 lira tahsil edilecek." açıklamasını okuyorum.

Aytek çiziyor

CHP'NİN YÖNETİMİ

CHP Samsun İl başkanı atanalı bir hafta oldu ama Ersoy abinin birlikte çalışacağı yönetiminin atanması bir türlü gerçekleşemedi. CHP'de tavande neler olup bittiğini bilmiyoruz ama, Ersoy Üstay'ın genel merkeze sunduğu yönetim kurulu listesi üzerinde bazı tasarruflar yapılmak istendiği söylenip duruyor. Kimler tasarrufta bulunmaya çalışıyor? Yönetimde kimlerin olmasını kimler istiyor, kimse bilmiyor! Bilinen o ki, Samsun İl yönetiminin atanması Çarşambaya kaldı. Hani bir söz var bizde çok kullanılır, "Çıkmaz ayın son Çarşambası" derler yaa.. Galiba öyle oluyor CHP'nin işleri.. Ama biz yine de Avukat Ersoy Üstay'ın başkanlığında oluşan CHP Samsun il örgütünde Mustafa Polat, Sadi Subaşı, İshak Özdemir, Mustafa Yaren, Şükrü Şişman, Mehmet Ali Canikli, Avukat Davut Emre Dilek, Ahmet Ketenci, Kemal Çoban, Ömer Altay, Aynur Özcan, Nesime Göker, Avukat Arzu Sabuncu Kırıcı, Filiz Öztopal, Yurdanur Abanoz, Bahtiyar Kaya gibi isimlerin yer alacağı istihbaratımızı tekrarlayalım. Kimin umurundaysaaa!!

GÜNÜN KADINI

Hatice Altuncu. Othana yemekevi sahibi ve işleticisi. Othana Doğal Yaşam Merkezi'nin mutfağında ekolojik ürünler, sebze ağırlıklı yemekler bulunuyor. Bal, reçel, marmelat, zeytinyağı, çay gibi sertifikalı organik ürünleri bulabiliyorsunuz. Değişik firmalardan alınan kuru bakliyat, meyve suları, zeytin, meyve ve bitki çaylarının yer aldığı Othana'yı genellikle öğretmenler, doktorlar, bankacılar, hakim ve savcılar ile üniversite öğrencileri tercih ediyor. Hatice Altuncu tarafından yapılan lezzetli yemekler özellikle ısırgan çorbası ve diğerleri çok ünlü. Adres: 19 Mayıs Mah. Süleymaniye Cad. Tel: (362) 435 00 93. Giderken bizi de davet edebilirsiniz. Hayır demeyiz yaniii!! Afiyet olsun.

Günün Fotoğrafı

FARK NEYMİŞŞ!!!

6 yaşındaki çocukla 7 yaşındakinin farkı biliyor musunuz? Sadece 7 yaşındakinin değil, 16 yaşındakinin farkını biliyor musunuz?
Kırk yıl düşünseniz aklınıza gelmez. diyor Şükrü Kızılot
* 6 yaşındaki çocuğun, gelir vergisinden müstesna "aylık çocuk zammı" 29.72 TL
* 7 yaşındaki çocuğunki 14.86 TL 10 ya da 16 yaşındaki çocuğunki de 14.86 TL.
Bunun üzerindeki ödemeler, gelir vergisine tabi!..
Demek ki 6 yaşından sonra çocukların masrafı, yarıya iniyor!..

BUNLAR NE SEYREDİYOR?

ETİ, kuruluşunun 50. yılını kutlamak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinde, sürpriz etkinlikler düzenleyerek küçük mutluluklar yaşatmaya devam ediyor. 
 
ETİ Mutluluk Gönüllüleri, yine bir ilki gerçekleştirerek hayatlarında daha önce hiç sinemaya gitmemiş olan Rize Çamlıkköy sakinlerine beyaz perdede 3D sinemanın kapılarını aralayarak “RİO” filmi ile görsel bir şölen yaşattı. Daha önce hiç sinema filmi izlememiş ve 3D film deneyimi yaşamamış olan 7'den 70'e köy sakinleri, özel olarak kurulan açık hava sinemasında büyük bir coşkuyla karşıladığı ETİ'nin sürprizi ile oldukça eğlenceli saatler yaşanmış.  Samsun'a da bekliyoruz

Mehmet İNCE'nin objektifi

TEMEL'İN HALLERİ

Temel'e bir işe girmek için sağlık raporu lazım olmuş. Gitmiş tam teşekküllü bir hastaneye. Uzun bir muayeneden sonra doktor sormuş: "Kulaklarınızdan ya da burnunuzdan bir şikâyetiniz var mı?" "Evet", demiş Temel. "Özellikle fanilamı çıkarırken çok zorlanıyorum."

GÜZEL SÖZ

'Kader seni güldürmüyorsa, espriyi anlayamadın demektir.. '
George David Roberts

 

"BİR"İN ÖNEMİ

Bir ağaç ormanın başlangıcı olabilir.
Bir gülümseme dostluğu başlatabilir.
Bir yıldız denizde bir gemiye yön gösterebilir.
Bir mum karanlığı yırtabilir.
Bir oy, ülkenin kaderini değiştirebilir.
Margo Daniel

EVLİLİK!!!

Evlilik sakız gibi...
- Sakız ilk zamanlar ağıza ferahlık verir hoş olur ama zamanla çürür ve tadı acılaşır.
- Çürüyen sakız yapışkandır. Bulaştığı yerden temizlemek, ondan kurtulmak çok zor, bazen imkânsızdır.

TEST

Aşağıdaki  “ileri demokrasi” sınavını Eral Ergün düzenlemiş. Çözmek için süre beş dakikadır. Sınava istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Başarılar
1- Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giremez?
a) Dolandırıcı b) Hırsız c) Kaçakçı d) Kalpazan e) Öğrenci
2- Aşağıdakilerden hangisine polis, cop ve biber gazı ile müdahale eder?
a) Habur'dan giriş yapan terörist  b) Döner bıçaklı holigan c) Trafik magandası d) Mahallenin kabadayısı e) Öğrenci
3- Yumurta, aşağıdakilerden hangisinin hem üç öğün yemeği hem de demokratik silahıdır?
a) Asker b) Polis c) Zabıta d) Güvenlik Görevlisi e) Öğrenci

TEKRAR

Adam koltuğunda gazete okurken bir haberde "Gün içerisinde kadınların erkeklerden çok daha fazla kelime kullandıklarını okumuş.. Kendi de bu konuda çok şikâyetçi. Elinde gazeteyle mutfağa koşmuş, "Bak.." demiş, "Erkekler günde 15 bin kelime kullanırlarken kadınlar 30 bin kelime konuşuyormuş..." Karısı bir an düşünmüş,
"Tabii.." demiş, "Söylediğimiz her şeyi tekrar etmek zorunda kalıyoruz...!
"Ne dedin" demiş kocası..

ATATÜRK'TEN

Maksumunaleyh: BÖLEN
Kabiliyet-i Taksim: BÖLÜNEBİLME
Zarb: ÇARPI
Mazrup: ÇARPAN
Amudi: DİKEY

Tanıdınız mı?

EMİR MARKET&RESTORANT
KATKILARIYLA

Bugünkü fotoğrafımız işte böyle. Bu fotoğraftakinin kim olduğunu sizden istiyoruz. İstediğimiz yalnızca bu. Ve siz bizi Saat 18:00'e kadar arıyorsunuz. Cevaplarınızı [email protected]; [email protected] ya da 420 04 28 nolu telefona bildiryorsunuz. Dünkü Fotoğrafımız Loveled inşaatı idi. Doğru cevabı veren  Leyla Asan idi. Emir Balıkçılık kartı bizde. Afiyet olsun.

KALEM SİZDE

Semer seçilirken, eşşegin fikri değil, ölçüsü alınır.
(Teşekkürler Canan Yılmaz)
****

Televizyon yoktu. Gazete de her zaman olmazdı.
Öyle güzel cahildik ki, keyfimiz bozulmazdı hiç!
Dışarıda kar...
Ama kuzine içten içe öyle yanıyor ki.
Kuzinenin üzerinde demir maşa...
Maşanın üzerinde de ekmek dilimleri.
Aydınlık bir kış sabahı ve kızarmış ekmek kokusu...
(Teşekkürler Aksoy Münür)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR