Yönetim Taraftarı 61 Yere..!!!


Süper ligin 5. haftasında ligde henüz üç puanla tanışamayan Manisaspor'u konuk ettik. Sergilenen kötü oyun, yanlış oyuncu değişiklikleri ve kaçan iki penaltı sonrası yenilgi Samsunspor için kaçınılmaz oldu.
İki hafta üst üste oynayacağımız deplasman maçları öncesi içerde oynayacağımız Manisaspor maçından mutlak üç puan ile ayrılırız diye düşünüyordum. Olmayınca olmuyor, Samsunspor da işler yolunda gitmiyor, olumsuz olan nedir? Beş yıldır özlemini çektiğimiz süper lig de geride bıraktığımız beş hafta sonunda sezon başında ki heyecanlı bekleyiş yerini endişeye bıraktı.
Mücadele yine yas tutmuş tribün sessizliği ile başladı. Bu durum rakip Manisaspor'un işine yaradı. Çünkü manzara onlara göre hiç de deplasman havasında değildi. Bir zamanlar her takımın korkulu deplasmanı olan 19 Mayıs'ta ki taraftar topluluğunun sessizliği rakibin rahat futbol oynamasına neden oldu.
Erken gelen goller Petkovic'in hesaplarını alt üst etti. Yanlış ve zamansız yapılan oyuncu değişikleri farkı bire indirmekten öte geçemedi. İlk yarım saatte lehimize çalan iki penaltının birini dahi gol yapamayan takıma şanssızlık mı yoksa beceriksizlik mi demeli bilmiyorum. Tek bildiğim “atamayana atarlar gerçeği” ne şahit olduk.
Devreyi 0-2 yenik kapatıyoruz, acil gole ihtiyaç var, geçen sezonun gol kralı Simon Zenke ikinci devre başladı halen kulübede. 61. dakika da oyuna sürülüyor fakat ilginçtir çıkan oyuncu Fink. Ben anlamıyorum yaa… Tamam belki dört forvete döndün ama oyunu ileri uca taşıyacak olan orta sahadır. Orta sahada bu yükü en iyi taşıyan Fink'i oyundan çıkarmanız akıla zarardır hocam.
Bance'yi çözmüş değilim. Beş haftadır ilk on birde yer alıyor ama sadece yarım devre takıma katkısı oldu o da Gençlerbirliği maçının ilk yarısı. Kaleci konusunda Ertuğrul belki iyi kaleci ama çok tecrübesiz, genç yeteneği zamanla  kazanabiliriz, bu durumda Samsunspor kalesi Ahmet Şahin ile daha güvende. İki kalecinin de topu oyuna sürmesine dikkat ediniz. Ertuğrul'un eliyle kenarlara bıraktığı her top riskli; bir de Ahmet Şahin'e bakalım, eliyle attığı her top uzak noktada adrese teslim. Hatırlarsak geçen sezon üç topla gol yaptırdı, neredeyse golün asistliğini yapıyordu. Kaleyi Ahmet Şahin'e teslim etmek daha doğrudur.
Ligin ilk haftasında taraftarımıza 61. dakika tezahuratı nedeniyle gelen cezanın ardından tribünlerde durum hiç de hoş değil. Kısacası 61. dakika olaylarının Samsunspor'a verdiği zararları birileri görsün artık.
Gençlerbirliği maçı 61. dakika: Bu dakikada yapılan tezahuratlar nedeniyle seksen kişi ceza aldı.
Trabzonspor maçı 61. dakika: Bu dakikaya kadar sessiz kalarak taraftar adeta yas tuttu.
Manisaspor maçı 61. dakika: İlk kırk beş dakika boyunca sessiz kalan taraftar ikinci yarının başlamasıyla birlikte yaptığı şovlarla tribünleri karnavala çevirdi. Ne zamana kadar? Tabii ki 61. dakikaya kadar. O dakika sonrası tribünleri terk ettiler. Evet ŞİRİNLER'den söz ediyorum, Samsunspor tribünlerinin olmazsa olmazı Şirinlerden.
Bu hafta çocuk ve bayanlara ücretsiz olarak maç izleme imkanı tanındı. Ama nasıl bir uygulamadır bilmiyorum, karşılarına çıkabilecek en basit sorunlar bile düşünülmemiş. Maç öncesi stadyum gişelerinde (aile tribünü) rezillik diz boyu idi. Bu tribüne sadece bayanlar ve 16 yaş altı çocukların veli eşliğinde girebileceği belirtildi. Buraya kadar iyi güzel.. ama çocukların velisinin sadece annesi olabileceği ve soyadlarının tutması gerektiğini belirterek bayanlar ve çocuklar zorda bırakıldı. Belki çocuk teyzesi ile yada evli olan ablası ile geldi soyadının tutmaması da gayet doğal. Belki çocuğun annesi hayatta değil bu durumda ücretsiz davetinizden bu çocuklar yararlanamayacaklar mı? Maçın başlamasına 45 dakika kala yetkili kişilere bu durumu ilettik. Soyadı sorulmaksızın herhangi bir bayan veli eşliğinde çocukların tribüne girmesi sağlandı; ama bu maç sonrası diğer maçlarda nasıl bir çözüm üretirler bilmiyorum.
Yönetim, taraftar, teknik heyet ve basın arasındaki kopukluk çözülmeli. Aksi halde zarar gören Samsunspor olacaktır. Milli maç nedeniyle lige verilen arayı umarım en iyi şekilde değerlendirip İstanbul B.Bld. maçı Samsunspor un çıkışı olur. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR