GÖREVE TALİP OLMAK HERKESİN HAKKIDIR

Yazı başlığına girmeden önce dün Rahmet-i Rahman’a kavuşan Özcan Atalı ağabeyimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yetmişli yıllardan beri tanıdığım baba dostu olan Özcan ağabey vefakâr, fedakâr ve samimi bir dosttu. ANAP iktidarlarında çok insanın işini gördü, hastası olandan tayini olanına, okul kaydı olanından sıkıntısı olanına dek kendisine ulaşan herkesin derdine derman olmaya çalışan kıymetli bir insanı kaybetmiş olmanın hüznünü yaşıyorum. Şehir dışında olmam nedeniyle cenazesine katılamadım, eşine, çocuklarına ve kardeşi Sultan ağabeye başsağlığı diliyorum. Rabbim, mekânını cennet eylesin inşallah. Cenazeden açılmışken; İlkadım İlçe Müftümüz Ömer hocamızın da babası rahmetli olmuş, kendisine başsağlığı diliyorum. Ömer hocanın babasına yaptığı hizmetleri biliyorum, elinden geldiğince Bafra’ya gidip babasına hizmet etme mücadelesi verdiğine biz şahidiz Rabbim de şahit, ona da başsağlığı dileyerek yazı başlığımıza geçmek istiyorum.

Malumunuz yerel seçimlere beş ay gibi az bir zaman kala aday adayları piyasalarda dolaşmaya başladılar. Göreve talip olmak, aday adayı olmak, sorumluluk üstlenmek için uğraş vermek herkesin en doğal hakkıdır. Gerek siyasetten gelenler gerekse bürokrasiden gelenler bu işe talip olduklarında kendilerini tanıtmak için basın kuruluşlarına ve STK’lara ziyaretlerde bulunurlar, projelerini anlatırlar, bizler de bunu bu satırlardan toplumla paylaşırız. Aday adayları içerisinde sevdiklerimiz olur sevmediklerimiz olur, tasvip ettiklerimiz olur etmediklerimiz olur ama bunu işin başında kaleme döküp de insanları rencide etmeyiz. Aday olup piyasaya çıktıklarında söylememiz icap edenleri söyleriz. Siz değerli okurlarımız da yazdığımız yazılara yorum yapmak suretiyle düşüncelerinizi beyan edersiniz, bu paylaşımları yaparken olumlu veya olumsuz düşüncelerinizi beyan edersiniz biz de bunları yayınlamaya çalışırız. Ancak sizler bu paylaşımları yaparken müstear isimler kullanarak insanları rencide edecek yorumlar yazarsanız biz bunları yayınlamayız. Neden yayınlamayız; çünkü bu insanları karalamanın âlemi yok. Piyasaya çıkarlar kendilerini tanıtırlar, aday adayı olurlar, aday olamazlarsa zaten yapacakları bir şey kalmaz. Aday olursalar o zaman müstear isimler kullanmadan adınızı soyadınızı açık ve net bir biçimde beyan etmek suretiyle yorum yazarsanız yayınlarız. Klavye kahramanlığı yaparak müstear isimlere sığınarak insanları karalamak ahlaki bir şey değildir, kimse buna bizleri alet edemez. Şayet bir sıkıntınız varsa adam gibi sosyal medyanızdan bunu yayınlarsınız bizler de takdir ederiz, öyle rumuzlara sığınarak yorum yazıp onaylamamızı bekleyenler havasını alacaklarını unutmasınlar.

Önceki yazıda bazı ilçe aday adaylarını yazmıştık, yazmadıklarımız da vardı. Kavak, Lâdik, Vezirköprü bölgesiyle ilgili pek çok ismi geçen aday adayı var. Kavak’ta Salih Çelik aday adayıdır, İlçe Başkanı Onur Bakır’ın da aday adayı olmayı düşündüğü bilgisi geldi ancak ilçe başkanlığından istifa etmediğine göre vaz geçmiş olabilir. Kavak, bu konuda çok verimli bir ilçe, İlkadım Belediye Başkanlığı için de Kavaklı pek çok isim hevesli, adayım demeseler de sosyal medya hesaplarından sürekli ziyaretler, ağırlamalar, yeme içme resimleri yayınlayanlar var, onları da takipteyiz. Asarcık’ta değişiklik olmaz, Şerif Başkan devam eder. Lâdik, Merhume Nurhan Başkan’dan sonra sıkıntılı bir sürece girdi. Topsakal orayı istiyor, alabilir mi bilemiyorum ama mevcut başkan disipline verildi, bu günlerde karar verilecek bakalım ne olur. Havza’da Sebahattin Başkan devam eder. Vezirköprü Başkanı Sadık Edis, üçüncü dönemini tamamladı orada yeni bir isim başkan olur ama kim olur şimdiden kestirmek zor. Aday adayları piyasaya çıkınca onunla ilgili de değerlendirmeyi yaparız.

Bafra bölgesinde Ondokuzmayıs da üçüncü dönemini tamamladı. Suat Kılıç’a yakınlığıyla bilinen Topaloğlu ne yapar şimdiden kestirmek zor. Bafra’da Hamit Başkan devam eder gibi duruyor ancak Bafra, siyasetin en zor olduğu ilçelerden birisidir, o nedenle ne olacağını şimdiden kestirmek de kolay değil. Alaçam yine MHP’de devam eder, Yakakent daha önce de dediğim gibi değişmesi gereken ilçelerden biri ama orada aday bulmak da öyle kolay değil. Normalde geçen dönem değişim olması için bayağı aday arandı ama bulunamadı, bakalım bu dönem ne olacak. Bugünlük de bu kadar haftaya görüşmek üzere. Kalın sağlıcakla.

Not: Nasip olursa pazartesi günkü köşe yazımda Vezir Hazretlerinin Büyükşehir adayını açıklayacağım. Cukkacıbaşı'nı nasıl bir çırpıda attığını da yazacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR