Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Fenerin ateşini düşürdük

Her Samsunspor Fenerbahçe maçı öncesinde benim yaş grubumdaki insanların aklına rahmetli Hasbi MENTEŞOĞLU başkanlığı dönemindeki Fenerbahçe maçları gelir. Özellikle 1985-1986 ve 1986-1987 sezonlarında evimizde oynadığımız Fenerbahçe maçlarında üst üste aldığımız 4-0’lık galibiyet sonrası dolmuş ve minibüs esnafının ağzına doladığı arka koltukların dört kişi oturması için arkayı dörtleyelim söylemi “ARKAYI FENERLEYELİM” söylemine dönüşmüştü. Arkayı Fenerleyelim sloganı efsane sloganlardan olmuştu.

Fenerbahçe maçında özellikle yayıncı kuruluş Samsunspor tribünlerine kameralarını çevirecek mi diye merak ediyordum. Çünkü Trabzon deplasmanında adeta tribünlerde Show yapan seyirci bir saniye bile yayıncı kuruluş tarafından ekrana getirilmemişti. Bunun üzerine kulüp ve taraftar grupları gerekli uyarıları yayıncı kuruluşa yapmıştı. Uyarılara kulak tıkanmamıştı. Maç başlamadan önce ve maç esnasında 20 Ocak 1989 temalı Simsiyah tribün tüm futbolseverlere servis edildi. Seyirci 910 TL. deplasman tribün bilet fiyatına rağmen yerini aldı.

Ligin en iyi kadrosu ve futbolunu oynayan puan ve averaj üstünlüğünü elinde bulunduran Süper ligin lideri Fenerbahçe ile sahasında, tüm biletleri satılmış seyircisinin önünde oynamak o kadar kolay bir maç değildi. Teknik ekip maça iyi hazırlanmış. Rakibi elinden geldiğince sıkıştırmaya çalıştı. Her ne kadar topun rakipte kalma süresi Fenerbahçe açısından çok yüksek oranlarda olsa da son vuruş becerisizlikleri ve gerçekten çok iyi bir kalecilik örneği gösteren Okan skora direk etki eden oyuncularımızdandı.

Orta sahamız ve defans çok yoruldu. Çünkü rakibimiz bu sene iç saha maçlarında son 10 maç ortalaması 3,3 gol iken onları bir golde tutabilmek çok direnç isteyen bir durumdu. Rakibe göre oynanması gereken bir oyun disiplini içinde oynayan tüm takımı ve her hafta tribünlere ayrı güzellik yaşatan taraftarları tebrik ediyorum.

90+4 te oyuncu değişikliğini anlayamayanlardan olduğumu belirtmek istiyorum. Teknik direktörümüz Gisdol’u bu maç için tek eleştirebileceğim ayrıntı buydu. Kendisi de takıma geldikten sonra takım çok büyük bir ivme kazanarak son on maç puan ortalaması olarak ligde Fenerbahçe ve Galatasaray’dan sonra en çok puan toplayan takım olduk.

Transfer döneminde takıma ve tribünlere uyum sağlayacak adımlar atılıyor. Artık hedef değişti. Fenerbahçe’nin ateşini düşürebildiysek. Ligin ateşini de yükseltebiliriz. Ateşin yükselmesi için Yüksel YILDIRIM’ın köze odun atması gerekiyor. Bekleyelim, görelim…

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR