İstanbul’dan İlaç Gibi 1 Puan

Samsunspor Süper Lig’in en zor deplasmanlarından biri olan İstanbul’da Fenerbahçe’yle karşı karşıya geldi..
Tüm 90 dakika öncesi otoriteler maçın yüksek favorisini Fenerbahçe olarak belirlese de hesaba katmadıkları bir gerçek vardı.. o da Samsunspor teknik heyeti ve futbolcuların inançları..
20 Ocak 1989 futbol şehitlerimiz anısına Samsunsporlu futbolcular sahaya saha pankartla çıkarken Kadıköy’de deplasman tribününü dolduran kırmızı beyazlı taraftarlar ise ise siyah kartonlar futbol şehitlerimizi unutmadıklarını bir kez daha gösterdiler..
Beklendiği gibi süper Lig’de şampiyonluğa oynayan ev sahibi takım Fenerbahçe maça hızlı başladı..
Samsunspor’un alman çalıştırıcısı Markus’un rakibi karşılayın çağrısına rağmen futbolcularımız yoğun atmosferine vermiş olduğu baskı nedeniyle istenilen futbolcu bir türlü sahaya yansıtamadı..
12 Dakikada gelişen Fenerbahçe atağında İrfan Can Kahveci topu ağaları gönderdi ve Samsunspor maçın başında geriye düştü..
İlk yarı karşılıklı ataklarla geçti ve kırmızı kırmızı şimşekler soyunma odasına 1-0 geride giden taraf oldu..
Karşılaşmanın ikinci yarısında al çalıştırıcının oyuncu değişiklikleri ve taktik anlayışı takımı olumlu yönde etkiledi..
Dakikada kazanılan duran topta Zeki Yavru takım arkadaşı Emre Kılıç’a kaleye vur direktifi sonrasında Emre müthiş bir vuruşa imza attı ve direk kaleye giden tıpta Livakovic’in müdahalesi içerde olunca Şimşekler skoru 1-1’e getirdi..
Bu golden sonra şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe’nin yoğun baskısını Alim Öztürk ve kaleci Okan Koçun harika performansıyla savurdu..
90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmayan Samsunspor takımı Kadıköy deplasmanında 1 puanı söke söke aldı..
Futbol şehitlerimizin anıldığı bugünde İstanbul deplasmanında kazanılan bu bir puan şehitlerimize ve Samsunspor’un cefakar taraftarlarına armağan olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turan Özön Arşivi
SON YAZILAR