Enteresan bir lig

- Dünya'da her halde yapılan spor müsaakaları içinde futbol kadar enterasan bir oyun şekli yoktur. Nedenine gelince; basketbol ve voleybol oyunlarının sonuçlarında hemen hemen sadece insan oğlunun kuralları ve elleri en önemli faktördür. Ama futbol dehilen sporda insan vücudunun her tarafı hareket palinde olur. BUnda da en büyük rol muhakkakki beyinde ceyeran eder. Alınan sonuçlara baktığınızda da sonuçta atılan bir gol milyonlarca insanı ya üzer ya da sevindirir. Bütün bunlar bilimsel sonuçlar.
-  Bu çok enterasan spor dalının ilimizdeki sembol olan kuruluşu Samsunspor futbol kulübü belkide kuruluşundan bu yana geçen dönemlerde taraftarlarına bu kadar enteresan bir lig izletmemiştir diye düşünüyorum. Nedenine gelince bu yıl oynanan 30 haftalık periyodu mercek altına aldığımız zaman çıkan tabloyu görünce inanın şaşırmamak elde değil.
- Bakınız: 30 haftalık periyotta Bank Asya Ligi'nde;
- En çok galip gelen 10 takım arasında 9.sbırada.
- En çok mağlubiyet alan 5 takımdan birdisi: 16 yenilgi
- En az beraberlik alan takım; 3 beraberlik
- En çok gol atan 4 takımdan birisi 43 gol
- En çok gol yiyen 6 takım arasında birisi; 42 gol
- 30 haftalık lig maratonunda 36 puanla 13'ncü sırada.
- Şimdi bu tabloyu incelemeye başladığımız zaman karşımıza çıkan görüntü şu olsa gerek.
- Samsunspor futbol takımı 20'nci haftaya kadar çok inişli çıkışlı bir tablo çizmiş onun arkasından yakaladığı 5 haftalık bir çıkışın sonrasında tekrar inişe geçmiş 4 hafta üst üste aldığı yenilgilerden sonra bu kötü gidişata G.Antep Büyükşehir Beledeyespor deplasmanı ile galip gelerek bir son vermiş. Onun arkasından kendi sahasında son olarak K.Erciyesspor ile berabere kalmıştır.
- Bu kadar inişli çıkışlı bir lig yaşayan yediği (42) golden daha fazlasını (43) atan bir takımın performansı Samsunlu sporseverleri çok şaşırtmıştır. Çok gol yemesine rağmen çok gol atan bu takımın ligdeki durumu her spor severi merak içinde bırakmaktadır.
- Tek düşünülen konu ise şu; Bu takım düşer mi? Düşmez mi? Bana sorarsanız bu takım kesinlikle düşmez. Şu anda alınan sporcularla uyum süreci yaşamaktadır. Düşüncem odur ki! Bu takım önümüzdeki sene kadroyu bozmadan yapılacak nokta transferlerle ligde en kötü yartlarla play-off oynar.
- Haa... Bu nasıl olur derseniz onuda açıklayalım.
- İlk önce şehir bu takıma sahip çıkacak yönetimi teknik kadroyu ve sporcuları destekleyecek ondan sonra başarı kendiliğinden gelecekrtir. Buna inandığınız zaman başarıya ulaşmanız için hiçbir sehep kalmaz.
- Bütün bu dediklerimizle şehrin bütün kademelerinin birlik ve beraberliği ve sabırla gerçekleşir. Şayet bunu yapamazsanız işte o zaman çöküş ve kaybediliş kaçınılmaz olacaktır. Ama benim görüşüm odur ki; Samsun halkı ve spor severleri bütün bunları başarır zirveyi yakalayıp mutlu sona ulaşmak için neler yapması gerektiğini gayet iyi bilmekte ve bunun bilincindedir.
- Kurtuluşun ve başarının birlik ve beraberlikte olduğuna mutlak inanmaktayım. Zaman benim me kadar haklı olacağımı gösterecektir.
- Bu günlük bu kadar diyorum.
- Bizden söylemesi.
- Hoşçakalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR