Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

EMNİYET TEŞKİLATI 

Bir önceki yazımda Samsun a atanan Sayın Valimiz Dr. Zülkif DAĞL'yı yazmıştım. Yazımı okuyan bir emniyet müdürü arkadaşım, İl Emniyet Müdürümüzün de doktora yapmış olduğunu, araştırmalar ve çalışmalarının olduğunu ve editörlük yaptığını söyledi. Bundan çok etkilendim. Çünkü bana göre akademik kariyer yapan yöneticiler, topluma katkı sağlamayı kendilerine görev edinmiş kişilerdir.   Sayın İl Emniyet Müdürümüzün Samsun da göreve başladığı dönem ben Samsun da değildim, kendisini tanıma fırsatım olmadı.

Fakat polis akademisi mezunu olarak, Konya, Sivas, Ankara, görev yaptığını, Polis Başmüfettişliği görevinde bulunduğunu Elmadağ Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğünde iken Malatya İl Emniyet Müdürlüğü nü görevlendirilip 5 yıl sonra Eylül 2019 da Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ne geldiğini öğrendim. 

Bu görevleri sırasında akademik kariyer yapmış olan Sayın İl Müdürü kamu yönetimi üzerine yüksek lisans yapmış, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi bilim dalında doktora eğitimini tamamlamış, mesleğine ait kapsamlı çalışmalar yapıp ciddi zaman ve emek harcayarak eserler ortaya koymuş, 2007 yılında “Devlet Güvenlik İstihbarat Terörizm”, 2009 yılında “Küreselleşen Dünyada Güvenlik” adıyla eserleri yayınlanmış, 2010 yılında “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi” isimli kitap çalışmasının editörlüğünü yaparak 7 bölüm yazmış. Bunların değeri maddiyatla ölçülemez. 

Benim de 1997 yılında “Özelleştirme”, “Dış Politikalar”, 1998 yılında “Toplum Kıbrıs ve AB”, 1999 yılında “Belediyelerdeki Seçilmişler”, 2000 yılında “Güneydoğu ve Terör”, “Merkezi ve Yerel Yönetimler” konularında ve sonrasında “Siyaset”, “Seçim Kampanyaları”, “Seçim Analizleri”, “Seçim Sonuçları” başlıklı araştırma ve çalışmalarım olmuştu, devamında ise 2004 yılında “Doğru Siyasetle Mazbataya Giden Yol” adlı hazırladığım kitabım yayınlandı.

Yurt dışı ve yurt içinde aldığı bir çok eğitim yanında aldığı takdirlerle de akademik kariyerinin yanında kendine özgü vizyon sahibi bir özelliğe sahip, Sayın İl Müdürü nün bu kadar donanımlı bir kişi olması görevini en yüksek kalitede yerine getirdiği gibi, bulunduğu kuruma, kuruma ait birimlere ve personeline etkisi mutlaka yansıyordur.

Bilgi dolu bir yönetici bilge konumundadır, Tecrübeleri, araştırmaları ve çalışmalarını akademik kariyer disiplini ile birleştiren bir yöneticinin işlem yürütme yeteneği, karar verme yeteneği ve zaman yönetimi başarılıdır.

Bu vesile ile Sayın İl Emniyet Müdürümüz Dr. Ömer URHAL ile Sayın Valimiz Dr. Zülkif DAĞLI uyum içinde çalışacaklardır. İkisinin de akademik kariyer sahibi olması aynı dili konuşacakları birbirlerini en iyi şekilde anlayacakları ve Sayın Valinin ortaya koyduğu kararların Sayın İl Emniyet Müdürünün en iyi şekilde uygulayacak olması, Samsun için önemli bir durumdur, bu işlerin hızlı yürüyeceği Samsun için en doğru kararların en iyi şekilde alınacağı anlamını gelir. 

Emniyet Teşkilatımız kutsal ocaklardandır, emniyet mensubu olmak her babayiğidin harcı değildir, ülkenin iç güvenliği ve huzurunu korumakla görevli bu teşkilat maneviyatla çalışır, özellikle ülkenin içinden geçtiği önemli dönemlerde üstüne düşen görev ve sorumluluk vatanseverlik gücüyle birleşir.

Son aylarda yaşadığımız covid 19 sürecini emniyet mensuplarımız sağlık çalışanlarımız kadar risk altında bulunmaktadır. Her suçluyu bu süreçte muayene ettirmek zorunluluğu içindedir, suçlularla sorgu ve ifade alma, olay yerlerinde müdahale ettikleri her ortamda risk altındadırlar. 

Emniyet mensupları en küçük sorunda milletinin yanında huzuru sağlarken sabır ve hassasiyet konusunda da fedakarlık yapan kadroları bünyesinde barındırır. Bizler evlerimizde rahat ve huzur içinde uyurken emniyet teşkilatı 7/24 milletimizin güvenliği için görevdedir, ne gecesi, ne gündüzü, ne tatili, ne bayramı vardır, her zaman önemli olan görevdir, çünkü kutsal bir görev sorumluluğunda ve ruhunda yaşam biçimi onların hayatı olmuştur. 

Bu vesile ile bütün emniyet mensuplarına bu kutsal görevi tercih ettikleri için teşekkür etmek, bu ülkede yaşayan herkesin borcudur.  Emniyet mensupları özel seçilmiş, özel insanlardır, fedakar, sabırlı ve hoşgörülüdür, ruhlarında aşırı vatan ve millet sevgisi vardır.  

Bu vesile ile bütün emniyet mensuplarını saygıyla selamlıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR