Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

CHP'DE ADAYLAR BELLİ OLUYOR

CHP ülke genelinde olduğu gibi Samsun da da bazı ilçelerde adaylarını geçtiğimiz hafta açıkladı. Asarcık Adayı Ali Tundal, Ayvacık Adayı Zeynep Töre, Canik Adayı Özler Yılmaz, 19 Mayıs Adayı Yakup Konuş, Salıpazarı Adayı Ayhan Yazar, Yakakent Adayı Burhan Bayraktar, bu isimlerin içerisinden bir tek Yakakent adayı Burhan Bayraktar 2009-2014 dönemi CHP li Yakakent Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı. Diğer ilçelerde CHP adaylarının kazanma şansı olmasa da aday olarak ortaya çıkmaları siyasette takdir edilir bir durumdur. Bütün partiler bu gibi durumlarda kendini ortaya koyan siyasetçilerine her zaman sahip çıkmalı, bu günlerdeki fedakarlıkları unutmamalıdır. Günü geldiğinde onları en iyi yerlerde değerlendirmelidir. Bunu bugüne kadar en iyi yapan parti AK Parti olmuştur. AK PARTİ nin başarısının bir nedeni de buradan geliyor, Siyasette birlikte yola çıktığı, birlikte yürüdüğü insanlara günü gelince gerek siyasette, gerekse bürokrasi de çoğunlukla onurlandırmasını bilmiştir.

CHP den gelen bilgilere göre CHP Parti Meclisi bu hafta yine ülke genelinde adaylarını açıklayacakmış. Bunlar içinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cevat Öncü de yer alacakmış. Geçen seçimlerde AK PARTİ Büyükşehir adayı olarak Mustafa Demir i 25 kasım da açıklamıştı. Bu kez çok geciktirdi. Bu günlerde adayları erken açıklamanın avantajı çok yüksek oluyor. Çünkü hem dedikodular sonlanıp bilgi kirliliği ortadan kalıyor, hem de diğer aday adaylarının hayal kırıklıklarının kazanılması için zaman kazanılıyor. Benim düşüncem özellikle AK PARTİ Büyükşehir Belediye Başkan adayını bir an önce açıklamalı, yoksa parti içindeki bölünmeler, süreç uzadıkça keskinleşiyor. Tabi ki bu diğer partilerde ve ilçelerde belirlenecek adaylar içinde geçerlidir.

CHP nin de tek belediyesi olan Atakum adayını da bir an önce açıklaması gerekiyor. Burada da ciddi kutuplaşmalar var. Aday açıklaması uzadıkça aday adayları ve onları destekleyenler arasında gerginlik daha da artıyor. Sözde kimse kimseye toz kondurmuyormuş gibi görünse de işin aslını herkes biliyor. Birbirleri ile karşı karşıya geldiklerinde sarmaş dolaş olanlar, ayrıldıklarında kaldıkları yerden devam ediyor. Adayın açıklanması geciktikçe hem partiye hem de aday adaylarına zarar veriyor. Siyasette bu tür kritik bölgeler öncelikli olmalı, bir an önce adayı açıklanmalıdır. Hem de mevcut belediye başkanlığı o parti mensubu ise, durum daha da dikkate alınmalıdır.

İYİ Parti den bahsedecek bir şey bulamıyorum. Bugün toplumda bir kesime umut olarak ortaya çıkıp, iyi insanların bir araya gelerek, iyi bir seçmen kitlesine ulaşmışken, her şeyi tersine döndürerek hayal kırıklığı oluşturmuş bir parti durumundadır. Her gün yeni istifalarla kopmalar yaşayan bir parti, bir de seçimlere tek aday olarak gireceğiz demiştir. Hem de tabanın büyük bir kısmının istememesine rağmen böyle bir karar almıştır. Bu durum siyaseten çok düşündürücüdür.

Samsun da inanan, sevilen, güçlü adaylar çıkmadığı sürece AK PARTİ elindeki belediyeleri almak çok zor görülüyor. Muhalefette en güçlü görünen parti CHP. Bu durumda CHP ye büyük yük düşüyor. Yenilikçi olarak göreve gelen CHP genel başkanı Özgür Özel, parti meclisi ve örgütleri belediye seçimlerinde ilk sınavlarını verecekler. Ona göre adaylarını, belediye meclis üyelerini çok iyi belirlemeliler. İYİ Parti nin son tavrından sonra sadece CHP li değil, toplumun her kesimden oy alabilecek adaylar, meclis üyeleri ile seçmenin karşısına çıkmalılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR