Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

CHP İLKADIM SEÇİMİ 

Partilerin seçim kongreleri başladı. CHP’nin de Samsun ilçe kongreleri  devam ediyor. CHP de İl başkanlığı seçiminin kaderini de İlkadım ilçe  başkanlığı seçim sonucu belirlemede etkili olacaktır. Bütün siyasi partilerde olduğu gibi CHP içinde de çok arkadaşlarım bulunmasının yanında son yapılan yerel seçimlerde CHP kadrolarını daha yakından tanıma fırsatım oldu.

Bunun nedeni ise Atakum Belediye Başkanlığı seçiminde 2004 yılında olduğu gibi 2019 yılında da hem aday adaylığı hem de adaylığı döneminde Cemil Deveci ye destek verdim. 2004 yılındaki yerel seçimlerde rahmetli Muzaffer Önder ve yakın çevresi ile birlikte çalıştım. Yollarımız CHP ile 2004 yerel seçimlerinde  Büyükşehir Belediye Başkan adayı rahmetli Muzaffer Önder ve Cemil Deveci ile birleşti. 15 yıl sonra 2019 da Atakum Belediye Başkanlığı seçimlerinde tekrar Cemil Deveci ile birleşti. Çünkü Cemil Deveci ye dostluğumuz dışında 2004 yılından vefa borcum vardı. Nedeni ise benim tanımaktan onur ve gurur duyduğum Rahmetli Muzaffer abiye  2004 yılı yerel seçimlerinde yoğun baskım ile Gazi Belediye Başkan adaylığına hazırlanmış ve aday adayı olmuş Cemil Deveci’nin Atakum’dan belediye başkan  adayı gösterilmesiydi. 

O dönemin CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal direk Cemil Deveci’yi arayarak  seçimlere 28 gün kala Atakum’dan CHP Belediye Başkan adayı olmasını istedi. Bir çok kişi Cemil Deveci’nin aday olmasını eleştirdi ve bu eleştiri siyasi hayatı boyunca hep önüne konuldu. Cemil Deveci o günün şartlarında bir siyasetçinin yapması gereken duruşu sergilemişti. Genel Başkanın talimatına hayır dememiş, partisini ihtiyacı olan görevi üstüne almıştı. Seçimlere 28 gün kala kaybedeceği belli olan bir seçimi kazanacak gibi gece gündüz çalışmıştı. 15 yıl sonra Atakum’a tekrar aday adayı oldu. Bu kez dersine iyi çalışmıştı. 6 aday adayı içinden adaylığı açıklandı ve seçimi kazandı. 

Benim anlattığım gibi Cemil Deveci’ye bir vefa borcum vardı ben bu olayın ayrıntılarını başka bir yazımda daha detaylı anlatırım.Cemil Deveci’ye 2004 yerel seçimlerinden gelen vefa borcumu 2019 yerel seçimlerinde ödedim, fakat bu borcu öderken  bu kez başka bir CHP li ye borçlandım. Atakum Belediye Başkan aday adaylığında 6 aday adayı vardı. Bu aday adayları içinden birine aday adaylığı döneminde çok yüklendim. Kendisine her fırsatta Atakum’un adayı Cemil Deveci dedim. Belediye Başkanı da Cemil Deveci olacak dedim. Siz aday olamayacaksınız engel olmayın yanında olun dedim, konuşmalarımız içinde aday olamayınca Cemil Deveci ye  destek verecek misiniz dediğimde tabi ki vereceğim dedi. Bende hep öyle derler ama sonrasında aday olamayınca aday adayları hep geri çekilirler hatta kendileri aday gösterilmediği için ters çalışırlar dedim.

Sonuçta Cemil Deveci aday oldu. Seçim çalışmaları başladı ve aday olamayan 5 aday adayından en çok seçimlerde çalışan o aday adayı oldu. Tabi burada Metin Burma ve Vedat Yılmaz başta olmak üzere diğer bütün çalışmalarında hakkını teslim edelim. İyi Parti Atakum teşkilatını da belirtmeden geçmemek gerekir. 

Ben anlattığım aday adayının kendisini seçim süreci boyunca yaptığı çalışmalarından ve duruşundan dolayı bir kez daha takdir ve teşekkür ediyorum. Bana göre siyasette geç tanıdığım doğru bir siyasetçi, doğru siyaset yapmak her zaman çok zor bir iştir. Siyaset yapan bir insan siyaseti sadece makam ve mevki için değil, sahip olduğu düşüncelerini halkına doğru hizmet için yapmalıdır. Aday olup seçilemeyince ortadan kaybolup çevresini dağıtmamalıdır. Doğruluktan ve ilkeli duruşunu bırakmamalıdır. Sadece kendi çevresi için değil, bütün toplumun çıkarları için çalışmalıdır.

Kendi partisine ve diğer partilere üye kişiler ile uyum içinde tartışmalıdır. Kimsenin arkasında kuyusunu kazmamalıdır. Gelecek siyasetinde aday olmak ve seçilmek için ne yaparsam seçilirim yerine nasıl hizmet etmeliyim şeklinde düşünmelidir. Halkın derdiyle ilgilenmeli, her fırsatta yanlarında olmaya çaba harcamalıdır.

Egolarını bırakmış, ötekileşmiş cümleler kurmaktan uzak durmalıdır.Bilgili ve kültürlü bir kişilik sahibi olmalıdır. Kararlı ve ilkeli bir duruş sergilemelidir. Bugün ne söyledi ise yarında aynını söylemelidir. Sosyal bir yapıya sahip olmalıdır. Hizmet için kendini ortaya koymalı ve hep varlığını hissettirmelidir.  Her zaman güçlü olmalı ve ayakları yere basmalıdır. Makamın verdiği güce teslim olup şaşırmamalıdır. Ruhsal durumu güçlü olmalıdır. Her şeyde açık olmalıdır. Güven vermelidir. Çocukları sevmeli, gençlere güvenmelidir. Dostlarını yönetici olduğu için unutmamalı, yol arkadaşlarına sırtını dönmemelidir.

Yazımda bahsettiğim bu özelliklere sahip CHP li bu siyasetçi bir dönem CHP İl başkanlığı yapmış Aylin Tat'tır. Şimdi gelelim ana konumuz CHP İlkadım İlçe Seçimine ; ben CHP’li değilim, başka bir partili de değilim, siyasi hayatım Anavatan Partisinde başladım, Anavatan Partisinde bitirdim. 2009 yılında AK Parti kurucusu, teşkilat başkanı ve Başbakan yardımcısı Abdullatif Şener ile bir birlikteliğimiz oldu. Sonrasında yapılan bütün yerel ve genel seçimlerde inandığım adaylara destek verdim, çalıştım, danışmanlık yaptım ve yapmaktayım. Benim için siyaset Devletime ve milletime hizmettir. Bu hizmette inandığım kim ise onun yanında yer alır, yer aldırırım. Olmazsa olmazım vatanımın bölünmez bütünlüğüdür.  Yerel seçimler genel seçimlere göre daha farklıdır. Burada partilerin önüne isimler çıkar. Parti içi seçimler ise kimlerin kimlere destek verdiği önemlidir. 

Bu nedenle; CHP İlkadım ilçe seçimi sonucu Aylin Tat kime destek veriyorsa o kişi ve yönetiminin seçilme şansı olacaktır. Tabi ki bu bir seçimdir ve seçim salonda kazanılır , kazanmak için yönetim kurulu ve il delegelerinin listesi doğru yapılmalıdır.

Yazımı sonlandırırken, CHP İlkadım ilçe yönetim kurulu ve il delegeleri seçimi başta CHP’lilere olmak üzere İlkadım İlçemize hayırlı olsun, kazanan kimler olursa olsun, ülkemiz siyaseti için birlik ve beraberlik içinde bir siyaset yapmalarını temenni ederim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR