Bizim gibi düşünmek bizim gibi konuşmak

Merhaba Sevgili Dostlar,

Siyasetin içerisinde muhalefet olmayınca ve muhalefet görevini doğru düzgün yapamayınca ortada ne renk kalıyor ne de tat tuz.Ancak mahalle atışmaları sataşmaları türünden salla gitsin,at gitsin muhabbetleri ile yapılan bir muhalefet var ortada.

Halka rağmen halkın karşısında olan hiçbir şey yapılamaz.Yapılsa dahi er geç o yapılan bir gün mutlaka bozulacaktır.Ana Muhalefet habire bağırıyor sizden başka bu toplumda % 48 lik bir bölüm var ve onlar size muhalefettir,siz bizi dikkate almalısınız vs gibi ifadeler.Bu % 48'in hepsi iktidara muhalefet ama bir defa kendi aralarında tutarlılıkları yok.Nasıl olsunki tabanda tavanda birbirleriyle en ufak birleşebilecekleri ortak noktaları yok.Sadece tek bir şey dillerinde İKTİDAR'A Muhalefet.CHP seçmeni ile MHP seçmenini,MHP seçmeni ile BDP seçmenini aynı kefeye asla koyamazsınız.Yani birilerinin dediği %48 lik muhalefet param parça halinde.

Geçen hafta yoğun bir şekilde yollardaydım.Yakın bölgemizde gitmediğim il ilçe kalmadı.Gittiğimiz yerlerde her türlü siyasi düşünceden insanlarla sohbet etme fırsatım oldu.Bir gün Osmancık'taydım orada bir çay evine gidip oturduk.Kısa bir tanışmadan sonra konu siyasete geldi.Orada bulunanlardan biri

” Seçimlerden önce bu arastada gördüğün esnaf ve vatandaşlar AKPARTİ'YE ver yansın ediyorlardı. O kadarki bir daha oy verirsem şöyle olsun böyle olsun elim kırılsın diyorlardı.”

Ben gayet sakin bir şekilde peki seçim sonucu ne oldu dediğimde aynen şunu söylediler “Çıkan sonuca bizde şaşırdık”Evet şaşırmakta haklı idiler zira AKPARTİ Osmancık'ta %64 oy almıştı.Diğerlerini söylememe gerek yok sanırım ama bilgi için aktarayım CHP % 17, MHP % 14..

Bu arada AKPARTİ'ye oy vermemiş biri söze karıştı her şeye rağmen Başbakan Güzel işlerde yaptı bunu da inkar etmemek gerekir deyince film koptu.Kısacası AKPARTİ muhalefetin oy deposu halinde olan insanların da beğenisini kazanıyor.Buna AKPARTİ demeyelim de Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN diyelim.Zira her yerde olduğu gibi orada da insanlar oyunu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERGOĞAN'A verdiklerini söylüyorlardı.

Muhalefettekiler ne söylerlerse söylesinler,nasıl sataşırlarsa sataşsınlar ortada bir gerçek var bu Millet Başbakanı seviyor.Ve ona olan sevgileri AKPARTİ'Yİ ayakta tutuyor.Soruyorum gittiğim yerlerdeki insanlara neden bu kadar çok seviyorsunuz diye.Aldığım bir sürü cevapların içerisinde en çok söylenileni “O BİZDEN BİRİ,BİZİM GİBİ DÜŞÜNÜYOR,BİZİM GİBİ YAŞIYOR VE BİZİM GİBİ KONUŞUYOR”.Yani bizim anlayabileceğimiz dilden konuşuyor evelemeden gevelemeden.

AKPARTİ'YE oy verenler Başbakanın arkasında kale gibi duruyor.AK PARTİ teşkilatları da Genel Başkanın Yani Sayın Başbakanın arkasında dimdik durabilmelidirler.

Teşkilatlarda yapılacak olan seçimlere bakıldığında kendi içlerindeki bu yarışta başkanlığı ve yönetimi ele geçirebilmek için her türlü çirkefliği deniyorlar.Kerameti kendinden zanneden bazı aklı evveller nerede ise genel merkeze kafa tutma noktasına kadar geliyorlar.Kuyrukları sıkışınca Başbakanın ağzından duymak istediklerini belirtiyorlar.Bir türlü çıkış yolunu bulamıyorlar.Bu kadar uğraşma bu kadar didişme hakaretler neden? Sadece ve sadece İL,İlçe başkanlığına oturabilmek yönetim kurulu üyeliğine gelebilmek.Buraları da kendi çıkar ve menfaatleriniz doğrultusunda kullanabilmek.Ki bunun örneklerini bir hayli görüyoruz.Adamın bundan 10 yıl önce hiçbir şeyi yokken aldığı ihaleler neticesinde servetine ulaşılmıyor.

İşin en garip tarafı teşkilat yönetim kurulunu oluştururken yanlarına aldıkları adamların şecerelerine hiç bakmıyorlar. Yeter ki biz orada olalım mantığı ile hareket ediyorlar.

Bırakın kendi içinizdeki bu tartışmaları ve tantanaları genel merkezin dediklerine kulak verin ve uygulayın. Genel Merkez Yöneticileri Başbakanla istişarelerini yapmadan hiçbir şey için karar vermezler.Samsun kongresi içinde Genel Merkezin Adayı Bellidir.Hala sinekten yağ çıkartabiliriz ümidi ile habire ortalığı karıştırmaya devam ediyorlar.Yerinizde rahat durun ve bu halk gibi Başbakanın arkasında dik durarak verilmiş olan karara saygılı olun eğer amacınız sadece ve sadece hizmet etmek ise.Yok amacınız hizmetin dışında başka şeyler ise,o niyetlerinizi de bilmesi gerekenler zaten biliyor ve tercihlerini de ona göre kullanıyorlar.

Kongre sürecinde oluşack yeni yönetim kurulu üyeliklerine dikkat etmek lazım.Sayın Osman ÇETİNKAYA eminim AKPARTİ'nin felsefesine uygun insanlarla birlikte oluşturur listesini.

Birilerinin yok parası varmış,yok zenginmiş diye yönetime getirmek en büyük hata olur bence.Adamın parası var zengin ama adam ukala,adam dangalak para bende güç bende diye ağzını olana da açıyor olmayana da.Onun zengin paralı olması sanki ona böyle bir hak veriyor.Adam Baba parası ile kuyruğunu dik tutuyor kendi bi halttan anlamaz ama görseniz dünyayı o fethetmiş her alanda uzman her konuda bilgisi var.Ne konuştuğunu bilmez halkın arasında olmaz.Bu ve benzeri tipleri yaklaştırmamak gerekir.

AKPARTİ Samsun Teşkilatı da tıpkı Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN gibi,Halkın içinden,halkla bütünleşmiş,toplum tarafından sevilen sayılan insanlara değer verip idareye getirmeleri gerekmektedir.Burnu kaf dağında olan,vatandaştan kopuk,onların dertlerinden bi haber,burnundan kıl aldırmayan insanlarla işi olmamalı.Yeni yönetim halkın karşısında olanlarla değil onların içinden olanlarla oluşturulmalıdır.

Sevgi ve saygılarımla.

ALLAH (C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR