GÖZLER MHP KONGRESİNDE

Merhabalar Sevgili Dostlar,
Her siyasi partinin seçmeni,üyeleri ve delegeleri farklılıklar gösterir.Ama hepsinin genel temennisi teşkilatlarını idare edecek olan yönetim kurulu ve başkanlarının ehil olması,çalışmalarında tavanı değil tabanı düşünerek gerçekleştirmesi ve demokrasi örneğini vermektir.
Milliyetçi Hareket Partisinin üyesi ve delegeleri de farklı yapılara sahiptir. Fikir, ideoloji, idealistlik, liderlik vasıfları daha fazla ön plana çıkmaktadır.
Cumartesi günü gerçekleşecek olan il kongresinde de bu unsunlar daha fazla ön plana çıkacak gibi gözüküyor.Dün bahsettiğim gibi  Hasan Aslan ve Şaban Kılıç bu işi hakkı ile götürebilecek her türlü donanıma bilgiye,tecrübeye,fikire sahipler.Elbetteki her ikisininde yüreği Milliyetçi Hareket için çarpmaktadır.
Ancak bu iki üstadımızın bir araya gelerek asgari müştereklerde buluşarak birleşerek tek yumruk olarak kongreye girmeleri ve çıkmaları Samsun'da Milliyetçi Hareket Partisine büyük bir ivme kazandıracaktır. Fakat gördüğüm kadarı ile böyle bir birleşmenin söz konusu olmadığıdır. Ülkücü Hareketin tabanı bu birliği özlemle ararken sevinçler yine başka bahara kalacak gibi.
Samsun'da Milliyetçi Hareket Partisinin 130 binlerde olan oyu,son 10 yıllık zaman dilimde 60 bin civarına  düşmüş ve parti tabanı bunun çok iyi farkında olup,duygu ve düşüncelerini dile getiriyorlar.Ama onları anlayan veya dinleyen bu zamana kadar hiç olmadı.İdareciler kendi tabanlarından ve sokaktaki insanların düşüncelerinden kopuk vaziyette ne olursa olsun benim olsun mantığı ile hareket etmişlerdir.
Bu kongre sadece il başkanlığı seçimleri olmayıp aynı zamanda gelecek dönemde Milletvekilli adaylarını,Belediye Başkanı adaylarını da belirleme seçimidir.
Eski İl Başkanlarından İbrahim ÖZYER bir şekilde bu yarışın içinde olacağının hesabını yapıp sinyalini ona göre vermektedir.Siyasi kulislerde konuşulanlar arasında adaylardan bir tanesinin Karabıçak ve Özyer tarafından destekli olarak seçimlere katıldığı yönünde.
MHP'nin içerisinde hiç kimsenin Ben ve Benlik duyguları içerisinde olmaması gerekir,Ben olmazsam şu olmaz bu olmaz denilmemeli.Akıl ve mantığın süzgecinden geçilerek birlik ve beraberlik içerisinde olunmalıdır.
İl Başkan adayı Hasan ASLAN adaylığını açıkladığı dönemlerde Ülkücü Hareketin ileri gelenleri ile mutlaka istişaresini yapıp öyle karar vermiş durumda.Bu İstişareler arasında benimde bildiğim kadarı ile diğer İl Başkan adayı Şaban KILIÇ ile de adaylığı konusunda görüştüğüdür.Fakat daha sonra ne oldu ise son 10/15 gün kala Şaban Başkan adaylığını açıkladı.Hayırlı uğurlu olsun demekten başka bir şey düşmüyor bize.Ama her zaman söylediğim gibi birlik ve beraberlik esastır.Delegeler diğer siyasi partilerin delegelerine benzemez demiştim.Severse tam sever ölümüne kadar,nefret ederse de son nefesine kadar nefret eder.
Delege kararını vermişse hiçbir güç bu kararından bu insanları döndüremez. Herkesin dilinde ve gönlünde MHP'nin Samsun'da eski güzel günlerine geri dönmesi arzusu vardır. Bu arzuları Hasan Aslan ve Şaban Kılıç mutlaka yerine getireceklerdir.
Fakat ortada herkesin merakla birbirine sorduğu bir soru var;
Hasan Aslan ve Şaban Kılıç'ın çekişmesinden istifade ederek birilerin adayı olan Recep Güleroğlu kazanırsa ne olur? Bu sorunun cevabını düşündükçe bu harekete her şey ini veren Ülkücüler birden bire mahzunlaşıyorlar ve eyvah ki eyvah diyorlar.
Ülkücü hareketin birlik ve bekası, Milliyetçi Hareket Partisinin Samsunda varlığını güçlü bir şekilde sürdürebilmesi için eskisi yenisi herkese ihtiyacı vardır. Lafla sözle değil ruhla inançla kucaklayıcı bir yönetim sergilenmelidir.
Hasan Aslan ve Şaban Kılıç'ın önünü kesebilmek için gençlerin önünün açılması gerekir,bizlere ağabeylik yapmak düşer gibi laflar ortalıkta dolaşmaktadır.Her şeyden önce Yürek,Fikir,inanç ve harekete bağlılık önemlidir.Ayrıca idarecilerde liderlik vasıfları olmalıdır.Bu vasıflar gencinde de olabilir yaşlısın dada.Ama şunu unutmamak lazım Hasan Aslan ve Şaban Kılıç her yönü ile teşkilat mensupları için önemli olan kriterleri fazlası ile bünyelerinde bulundurmaktadırlar.
Son Cumartesi gününe kadar birleşmeleri teşkilatların tek isteğidir.Ama gördüğümüz kadarı ile bu da mümkün olmayacak gibi.Bizde bu konuda son fikir ve düşüncemizi Cumartesi günkü yazımızda dile getireceğiz.
Sevgi ve Saygılarımla…
ALLAH (C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN…


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR