19 Mayıs ve farklılaştırma

Merhabalar sevgili dostlar,

19 Mayıs Kutlamaları gündemimize damgayı vurdu.Her kafadan bir ses ve alternatif kutlamalar,basın bildirileri,eylemler,söylemler..Destan gibi bir gün geçirdik dün.

Ülke genelindeki kutlamalara bakıyorum her yerde bir coşku ve farklılık var.Bu güne kadar alışık olmadığımız görmediğimiz görüntüler ve etkinliklerle 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı kutlandı ülkemizde.

Kendilerini ATATÜRK'ÜN tek sahip çıkan gibi gören malum zihniye,kendilerine göre alternatif bir şeyler üretip sokağa çıkarak hükümete karşı olan nefretlerini ortaya koymaya çalıştılar.Kısacası bayramın kutlama biçimini protesto ederek hükümeti ATATÜRK'ün karşısında gibi göstererek,Cumhuriyet düşmanı ilan eder hale geldiler.Bu bana malum zihniyetin Türk Siyasi Hayatında zaman zaman sığındıkları ve medet umdukları kalelerinin bir bir düşmesinin ardından son çırpınışları gibi geldi.Bu güne kadar ATATÜRK'CÜLÜĞÜN perde arkasına sığınarak onu anlayıp idrak etmeden sadece kendi varlıklarını ve hayatlarını idame ettirmelerini sağlamaları bu saatten sonra sona erdi.ATATÜRK sadece sizin değil Yüce Türk MİLLETİNİN LİDERİDİR.VE BU MİLLET ATA'SINA BAĞLIDIR.

Nasıl ki meydanlarda din tüccarlığı yapılıyor,dini siyasete alet ediliyor denilerek propagandalar yapıldı ise bugünden sonrada hiç kimse ATATÜRK'Ü siyasi noktada kendilerine malzeme yapamayacaklar.

Ülke genelinde yapılan törenlerde dikkatimi çeken en önemli husus o bas bas bağıranların tören alanlarını doldurmadıkları, ellerine Türk Bayraklarını alıp o meydanlarda ATA'M izindeyiz diye bağırmadıkları ve kendilerini göstermedikleridir. Tek yapılan bu kutlamaların dışında neredeyse her yerde ayrı ayrı basın açıklamaları yaparak Milleti galeyana getirme çalışmalarını müşahede ettim. Bu toplumda bunca ayrılık ve nifak tohumları varken malum grupların ATATÜRK elden gidiyor KEMALİZM öldürülüyor diyerek insanları gruplaştırma çalışmalarını üzülerek takip etmekteyim.

Bu ülkede yaşayan Milyonlarca insan ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ne unutabilir ne de yok sayabilir.Bu millet birilerin sözde sahip çıktığı gibi değil yürekten ve gönülden sahip çıkıyorlar ATA'LARINA.ATATÜRK sevgisini bu millet meydanlarda farklı izim ve düşüncelerin kuklalarından öğrenecekse vay geldi halimize.Bugüne kadar ULU ÖNDERE sahip çıktıklarını ve O'nun izinde olduklarını söyleyen zihniyetin bu millet ve ATATÜRK adına neler yapamadıklarını çok iyi biliyoruz.Eğer onlar gerçekten çok iyi anlayıp idrak edebilselerdi ve gereği gibi yaşayıp yaşatabilselerdi bugün meydanlarda tavuk gibi gıdaklayıp ortalığı ayağa kaldırmaya bu millete ayrılıkçı düşünceleri empoze etmeye gerek kalmayacaktı.Şapkalarını çıkartıp önlerine koysunlar bakalım,gelsinler karşıma konuşsunlar onlar mı ATATÜRK'CÜ yoksa benmi ?

Hiç kimse ATATÜRK'ÜN manevi huzurunda varlığını ve bu millet için vermiş olduğu mücadeleyi inkâr edemez ve yok sayamaz. Bayramlar Milletimizin katılımı ile coşku ile kutlanır. Dün sadece ve sadece okul öğrencilerimizin hazırladıkları ve sadece onların ailelerinin izledikleri bayramları bugün 19 Mayıs kutlamalarında gördüğümüz gibi törenlerde vatandaşlarımızın ve bazı STK' ların etkinlikleri ile kutlandı. Gelecek yıllarda ve bayramlarda Milli Bayramlarımızın kutlanması halkımızın katılımı ile coşku ile gerçekleşecektir.

Bayramı bahane edip yine ikilik, kavga ve kargaşa ortamı meydana getirerek bir türlü alternatifi olamadıkları Hükümeti yıpratmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bırakın bu meydanlardaki ucuz ve basit hareketlerinizi, Hükümete alternatif olduğunuzu bu millete gösterin ve ispat edin, bu millete güven verin ki sizin söylemlerinizin peşinden hep birlikte koşalım. Türk Milleti nasıl AKPARTİ'Yİ tek başına iktidara taşımışsa sizi de taşımasını gayet iyi bilir. Ama önce inandırıcı yapıcı olun ve bu milletin ruhuna göre hareket edin.

Çözümlerinizi siyasette arayın, demokraside arayın,bu milletin duygu ve düşüncelerinde arayın.Sokaklarda,illagalitede ve farklı söylemlerde aramayın.

Hükümet kutlamalarda o milli ruhu sadece öğrencilerde değil toplumun her kesiminde yaşaması gerekliliğine inanarak ve toplumun o ruhu benimsemesi ve yaşamasını sağlamak için bir başka ifade ile halkın törenlere birebir katılımlarını sağlamaya çalışırken,birileri eyvah Kemalizm elden gidiyor şüphesiyle alternatif basın açıklamaları ve çelenk sunmalarla muhalefetliğini ortaya koyarak ikilem meydana getiriyorlar.

Malum zihniyettekiler kendi varlıklarını idame ve kabul ettirme noktasında ellerindekileri birer birer kaybederken son bir can havliyle ATATÜRK'CÜLÜĞE sarılmaya kalkıyorlar.Bırakın bu demogojileri,geçin bu taktikleri artık yemezler.Sizin bu halinizi görünce Siz 1938'den bu yana ATATÜRK'CÜLÜK uğruna Kemalizm uğruna ne yaptınız diye sorarım.

Hiç kimse merak edip eyvah demesin Türkiye Cumhuriyeti;

Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK VE İLKELERİNİ yok etmeye çalışmıyor,yok da edilmeyecektir.Son nefer son nefese kadar.Bu böyle biline.Birilerinin siyasi oyunlarına Türk Milleti asla kanmayacaktır.

Sevgi ve Saygılarımla..

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR