İstihbarat doğrumu?

Merhabalar sevgili dostlar,

Samsun gündemi bir hayli kalabalık olurken diğer taraftan haliyle ülke gündemi daha farklı yoğunlukta devam etmekte.Bugünlerde tartışılan o kadar farklı konular varki herkes bir şeyler söyleyerek fikir beyan ediyorlar.Özellikle Başbanlık sistemi veya yarı başkanlık sistemi gündemde konuşulurken birden bire nerede ise unutulmaya yüz tutulan ULUDERE deki 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay gündeme düştü.

Wall Street Journal gazetesinde dün yayımlanan Uludere operasyonuyla ilgili haber, kamuoyunda tartışma yarattı. Uluderelilerin ABD'ye dava açması gündeme gelirken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bu konuda Genelkurmay soruşturma başlattı. Soruşturmalar tartışmalara net cevabı verecektir” dedi.

Muhalefet ise oldukça hararetli bir şekilde kandırıldıklarını ifade ederek hükümetten ve Genel Kurmaydan açıklamaları bekliyor.Takip ettiğim haberde Amerika gerekli istihbaratı verdikten sonra devreden çıkıyor iş ordumuza kalıyor.

Uludere'nin bu şekilde tekrar gündeme gelmesi düşündürücüdür.Madem Amerikalıların elinde böyle bir bilgi vardı neden daha önce gündeme getirmediler ve açıklama yapmadılar.

Farklı bir yaklaşımla AKPARTİ hükümetini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini toplumun gözünde basiretsiz zayıf yeteneksiz konumuna düşürüp belli kesimlerde hezeyan oluşturup kutuplaşmaları daha da netleştirmek gibi bir düşünce hakim olabilir.

Bu konuda Hükümetin ve Genel Kurmayın açık ve net bir şekilde Türk Toplumunu ve dünya kamuoyunu tatmin edici açıklama yapması kaçınılmazdır.Hiç bir şey evelenip gevelenemez.

Ulu dere olayını araştıran Meclis İnsan Hakları Komisyonu'da bu konuda bilgisi belgesi olan herkesi yardım etmeye çağırıyor.

ABD den uçurulan bu haber karşısında alimlerimiz ulemalarımız müthiş iddialar ve söylemlerle kalemlerini eline alarak yazmaya konuşmaya başladılar.Bu konuda bilgisi olan herkesin belgesi olan herkesin komisyona yardımcı olması gerekiyor.Hani belki hükümet bazı şeyleri saklıyorgizliyor olabilir diye düşünenlere karşılık,belge ve bilgisi olanlar açıklamalılar.

Sevgili dostlar birazcık geriye doğru gidelim olayın olduğu yeri bir hatırlayalım.Sınır bölgesinde insan ve hayvaların hareketliliği tesbit edilmiş ve bombadımana tutulmuş sonuçta 34 sivil hayatını kaybetmiş.

Bölge Silah kaçakçılarının ve teröristlerin geçit noktalarından biri,geçenlerin sivil vatandaşmı teröristmi oldukları heronların aktarmış olduğu görüntülerden belli olmuyor.Herkesin merak ettiği bir soru var o vatandaşların orada ne işi vardı?Hava saldırısından sonra asker o bölgeye intikal edene kadar 4 kişinin ceseti neden kaçırıldı yok edildi.

Hani bir söz vardır kuzuyu güden kurdu görmeyi göze alacak mutlaka diye.Eğer oradaki siviller kaçakçılık yapıp sınır ötesinden bir şeyler getirip götürüyorsa bunun yasal olarakta insani olarakta Hiçbir dayanağı ve savunulacak bir tarafı yoktur.Ateş hattının içerisinde teröristlerin kol gezdiği bölgede,Havada uçan kuşun çırpınışından,esen rüzgarda yaprağın kıpırdamasından etkilenip teyakkuz halinde olan askerlerin durumu ve varlığını bile bile o bölgede birileri kaçakçılık yapıyorsa düşünmek lazım.Orada ölen 34 kişi teröristtir demiyoruz zira bilmiyoruz.Ama bulundukları durumda tartışılacak bir durumdur.

Güneydoğuda o dağlarda askerlik yapan çocuklarımızı bir dinleyin bakalım sizlere ne kadar ilginç terörist hikayeleri ve o bölge insanına ait ne tür ifadeler kullanıyorlar.Dağda in ve cinin olmadığı yerlerde sınır diyerek bayrak diyerek gece nöbet tutan,devriye gezen askerlerimizin hangi ruh haleti içerisinde olduklarını bir düşünün bakalım.

Kimse kusura bakmasın benim anam ağlayacağına başkasının anası ağlasın artık.

Şimdi gündeme bomba gibi düştü istihbarat ABD'den vur emri Türkiye Cumhuriyetinden.İstihbaratın ABD'den olup olmadığıda o kadar net olarak belli değil.Sadece bir gazetenin iddiaları bunlar.Ama iddia ABD li bir gazeteden gelince bizde de yer yerinden oynadı her yer.

Hükümetin veya Genel Kurmayın bu konuda açık ve net şekilde bilgi vermelerinin zamanı gelmiştir.Yoksa bu tarzdaki iddialarla bırakın askerimizi devletimiz eleştirilerek zaafiyete uğratılacaktır.

Sevgi ve Saygılarımla..

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR