BİR ERKEK BİR BAYAN VE GÜREŞ

 


Merhabalar sevgili dostlar,

Yoğun tempolu çalışmalarımız arasında sizlerle bu satırlarda buluşmak,sizlerle birlikte olmak benim için onur ve gurur kaynağı.İşlerim ne kadar yoğun olursa olsun günümün mutlaka bir bölümünü sizlere ayırmak bu köşeden sizlere seslenmek benim için köşe yazmanın ötesinde bir görev ve asla unutulmaması gereken işimin önemli bir parçası

Bizler yıllardır bulunduğumuz görevlerde işimizin gereğini yerine getirirken her konuyu her işi detaylı bir şekilde organize eder nerede ise sıfır hataya yakın bir vaziyette tamamladık.Bizlerin bulundukları makam ve görevlerde yapacağımız en küçük hata veya dalgınlık şahsımızla birlikte temsil ettiğimiz makamları bir ilçeyi etkileyeceğinden kırk kere düşünerek karar veririz.

Bir organizasyonu dört dörtlük hazırlarsınız her şey yerli yerindedir ama son dakikada olası çıkacak küçük bir hata veya gözden kaçırdığınız bir ayrıntı her şeyi berbat edebilir.

Yaşadıklarımın arasında hiç unutmuyorum Festival programı kapsamında belediye kültür sarayında bir program var.Her şey gayet güzel gidiyor hiçbir aksaklık yok.Protokol yerinde vatandaşlar ilgi ve alakalı şükür diyorum bu programıda kazasız belasız atlatıyoruz.Programın finalinde plaket törenimiz vardı.Başta ilçe kaymakamımız,garnizon komutanımız ve belediye başkanımız plaketleri takdim edecekler.Sunumu ben gerçekleştiriyorum.İlk plaket takdimini kaymakam bey gerçekleştirdi normal bir şekilde.İkinci plaketi vermek üzere Garnizon komutanımızı davet edeceğim,başladım konuşmaya garnizon komutanımız üsteğmen sayın diye başlayıp davet ettim.Davet ettim ama komutan sahneye çıkarken birden komutanın binbaşı olduğu aklıma geldi.Protokolde Kaymakam Bey,Belediye Başkanı şaşkın bende ecel terleri döküyorum.Komutan sahnede yanıma geldi gülerek kulağıma Osman bey ne yaptınız rütbemi söktünüz deyince bende bu hoşgörünün karşısında komutanım hep askerler rütbe sökecek değil ya birde sivil rütbe söksün diyerek espri ile cevap verdim.Komutan tebessüm ederek plaketi takdim edip protokole doğru giderken ben mikrofonda yoğunluk karşısında büyük bir hata yaptığımı söyleyerek başta komutanımızdan ve protokol üyelerinden özür diledim.Hatta programdan sonra Kaymakam Bey,Belediye Başkanı ve Komutanımızla birlikte oturduğumuzda espiriler havalarda uçuştu.Komutanımızın hoşgörüsü benim yapmış olduğum büyük hatayı güzel bir ortama çevirmişti.

Organizasyonları gerçekleştirmek hiç de kolay değildir. İzleyiciler gelir izlerken keyif alırlar beğenirler ama perde arkasında o programın hangi zahmetlerle hazırlanıp sunulduğunun farkına bile varmazlar.Tıpkı evlerimizde yediğimiz yemeği annelerimiz eşlerimiz hazırlarken ne zahmetler çekerler bizlerde 15-20 dakikada yemeğimizi yer bir eline koluna sağlık demeden kalkarız masadan.

Hazırlanan programlarda her ayrıntıyı düşündüğünüz gibi bunu burada gerçekleştirirsek sonucu ne olur,toplumsal olarak siyasi olarak ne sonuçlar çıkar,faydası ne olur zararı ne olur,zararı olacaksa neler olabilir diye ince eleyip sık düşünürüz.Zira yapılacak bir hata çok farklı anlaşılarak ortalığı birbirine katar.Tıpkı 19 Mayıs Kutlamalarında Samsun'da yapılan hata gibi.

Her şeyden önce şunu açık ve net belirtmeliyim Güreş bizim ata sporumuzdur.Yani bana göre bayanların güreş alanında güreşmemeleri gerektiğine inanıyorum.

Statta bir bayan ile bir erkeğin gösteri mahiyetindeki güreşlerinin resimleri Samsun gündemine, Türkiye gündemine ve internetteki sosyal paylaşım sitelerine, haber sitelerine bomba gibi düştü. Ekranlarımızda gördüğümüz resimler karşısında kanımız dondu,beynimiz döndü ne oluyoruz diye bir sürü sorular geldi geçti beynimizden.Türk Milletinin örf adet ve geleneklerinde asla kabul görmesi mümkün olmayan bu kareler karşısında resmen çıldırdık.

Bu resimleri haber sitelerinde basında kim gördü ise infiale kapıldı haklı olarak. Görüntü karşısında herkes farklı farklı yorumlar getirdi haklı olarak. Belki de gerçek öyle değildi bu karenin oluşmasında başka şeyler vardı ama olan oldu artık bunun geri dönüşü yok.

Böyle bir harekete böyle bir gösteri güreşine kim hangi akılla izin verdi ise müsaade etti ise o kişi ile ilgili kırk kere düşünmek lazım.Böyle bir güreşin toplumsal olarak,siyasi olarak sıkıntılara sebebiyet vereceğini düşünmeli idiler.En azından oradaki bayan ben bu temsili güreş gösterisini yaparsam toplumda neler olabilir,neler karşıma çıkabilir diye düşünmeli idi.Ama maalesef algılama ve değerlendirme yeteneklerimizi kaybetmişiz.Ben böyle yaptım bi şey olmaz ne olacakki alt tarafı gösteri güreşi mantığı hakim oldu galiba.Oldu ama ortaya çıkardığı sonuçlar ortada.Birilerinin iş güzarlığı dikkatsizliği düşüncesizliği ortalığı birbirine kattı.Elbette ki yenilir yutulur veya hoş görülecek hiçbir tarafı yok bu karenin.

İlgililer savunmalarını hangi gerekçelere dayandırırlarsa dayandırsınlar hiçbir haklı gerekçeleri yoktur olamazda.Yok efendim bayanın karşısında olacak bayan hastalanmış da o yüzden o resimdeki bayan bir erkekle güreştirilmek zorunda kalmış.Belki doğrudur ama ben buna güler geçerim.O zaman kardeşim böyle bir durum var ise o tek kalan bayanda gösteri güreşine katılmayacaktı alacaktınız onu programdan.Başka bir gariplik binlerce insanın izlediği Ata sporumuz olan erkeklere ait olan güreş gösterisinde bayanların gösteri yapması ne demek.

Bayram törenlerinde kızlarımızın giyeceği kıyafetler didik didik incelenip dikkatle seçilirken bu törende böyle bir hata yapılması affedilecek ve hoş görülecek bir şey değildir.

Sevgi ve saygılarımla..

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN…



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR