“BİRLİKTE RAHMET AYRILIKTA AZAP VARDIR”

 

Merhabalar sevgili dostlar,

Siyasi Partilerin İl Başkanlıkları seçimleri genelde hep sıkıntılı olur. Günlerdir iktidar partisinin kongre süreci takip edilirken, Milliyetçi Hareket Partisinin kongre sürecinden o kadar fazla bahsedilmedi. Keramet zannederim Muhalefette olmasından kaynaklanıyor.

Milliyetçi Hareket Partisinin iki adayını da çok yakinen tanıyorum. Ama üçüncü adayı hiç tanımıyorum. Hasan Aslan ve Şaban Kılıç Milliyetçi hareketin ve Ülkücü hareketin vazgeçilmez ve unutulmaz isimlerinden Samsunda. Kendini bilen ben MHP'liyim, ben Ülkücüyüm diyen her insan bu iki isme hem kulak aşinalığı vardır hem de iyi tanırlar. İkisini asla ve asla hiçbir zaman birbirinden ayırt etmek mümkün değildir. Her iki isimde Milliyetçi Hareket mensupları için değerlidir.

Siyasi partilerin teşkilat başkanlığı seçimleri hep hararetli ve sıkıntılı olmuştur. Aynı hareketlilik ve sıkıntıları Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Teşkilatında da görmekteyiz.

Dünden bugüne bu harekete gönül vermiş, gecesini gündüzüne katmış, bir lokma ekmeğini ülküdaşları ile paylaşmış, babalarının vermiş olduğu harçlıkları ülkücü kardeşleri ile paylaşmış,12 Eylülün mağduru olmuş, Taş Medreselerde tevhid-i tedrisat görmüş, Yusufiyenin havasını solumuş, yüreklerinden ziyade canlarını vermiş, Bir lokma Bir Hırka bana yeter diyerek Türk-İslam Ülküsünün peşinden koşmuş insanların büyük bir bölümü şu an teşkilatların dışında garip bir şekilde olanları seyretmektedir.

Boyunları bükük uzaktan bir annenin yavrusuna şefkat göstermesi, uzaktan bir babanın yavrusunu sevmesi gibi. Dokunsa dokunamıyor, seslense sesini duyuramıyor, anlatsa dinlenilmiyor.

Uzun süren ayrılıkların içerisinde kıvranan insanlar teşkilatlarda kendilerini yeteri derece özüne uygun şekilde temsil edebilecek insanları görmek istiyorlar.Teşkilat başkanlarıyla yönetim kurulu üyeleri ile tek yürek tek bilek olma arzusundalar.

Bugün Milliyetçi Hareket Partisi İl kongresinde aday olanlar arasından Şaban Kılıç ve Hasan Aslan bu özlemleri giderebilecek bilgi birikim, tecrübe ve inanca sahipler.

Ben Ülkücüyüm diyen kime sorarsanız sorun Ya Hasan Aslan veya Şaban Kılıç diyeceklerdir.Zira ikisi de ayrı bir değer bu hareket içerisinde.

Beklenen özlenen bir yapılanma için gerçekten bu kongre ülkücüler için güzel bir fırsat.Ancak bunu iyi değerlendirmeleri gerekiyor.

“Birlikte Rahmet,Ayrılıkta azap vardır” Hadis-i Şerifince hareket etme tarzı ülkücü hareket için en güzel olanıdır.Hacı Bektaşi Velinin dediği gibi “Bir Olalım,İri Olalım,İri Olalım”

Milliyetçi Hareket Partisini Samsun'da bugünlere kadar getiren İbrahim Özyer,Abdullah Karabıçak ve onlardan önceki tüm başkanlara teşekkür ediyorum.Bugün her ne kadar Abdullah Karabıçak aday olmayacağını baştan bugüne kadar söylemiş ise de kendilerinin çizgisinde olan başka birini aday olarak göstermişlerdir.Yani Kendi başına hareket edemeyecek,kendi halinde karar veremeyecek Başkalarının fikir ve düşüncesi ile hareket edebilecek bir aday ortaya çıkmıştır.Dediğim gibi üçüncü adayı tanımıyorum.adını da bu süreçte biraz sıkça duydum.Mutlaka o kardeşimizde kendine ve ekibine göre çalışmalarını gerçekleştirecektir.

Birlik ve Beraberliğin tesis edilmesi adına gerçekleşebilecek olan MHP il Kongresi yine ayrılıklara gayrılıklara ,sen ve ben'lere sahne olacak gibi gözüküyor.Ben demenin psikolojisinden diğer adaylarımızın bir an önce kurtulması gerekiyor.

Bakıyorum il başkanlığı yarışına şimdiden birileri biz birinciyiz,biz bu işi götürdük diğerleri bizim peşimizden gelsin diyerek mağrurlanma konumuna gelmişler.Böyle bir hareket ve Tavır hiç kimseye yakışmamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisinin diğer bir ifade ile Ülkücü Hareketin kendisine zarar ancak ve ancak yine kendi içerisinden gelir.

Bu noktada yaklaşan süreci bir kez daha doğru okumak gerekir.Ve şu ayeti kerimeyi unutmama gerekir Mealen ”HERŞEY BİR GÜN ASLINA RUCU EDECEKTİR”. Samsunda neden asıl olanlar emek,ömür ve can verenler teşkilatlarda olmasınlar.Yıllardır bir şekilde dışarıya itilip değil kapıdan pencereden bile içeriye baktırılmayan ÜLKÜCÜLER neden şimdi içeriye girmesinler.

Şaban Kılıç ve Hasan Aslan..İki değerli isim,Fikirleri ile,çalışkanlıkları ile,Dava adamlıkları ile,Harekete ve Davaya Bağlılıkları ile her yönleri ile adam gibi adamlar.İki can kardeş,iki aslan parçası,iki dava adamı.Hangisi kazanırsa kazansın kazanan Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Hareket olacaktır.

Sevgili Dostlar kongre gününe kadar görüş ve düşüncelerimizi yine bu satırlarımızda aktarmaya devam edeceğim.Gün ola harman ola..

Sevgi ve Saygılarımla..

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINI OLSUN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR