BELİRSİZLİK VE BAŞARI ÖYKÜSÜ

Türk futbol tarihi ve dünya futbol tarihi hiçbir zaman böyle bir belirsizlikle  karşılaşmamıştır. Dünyayı sarsan bu koronavirüs belasından ülkelerde ekonomi, eğitim,sanat ve spor organizasyonları oldukça etkilendi. Diğer branşlara göre özellikle futbolda ülkemiz alt liglerinde TFF'nin sağlıklı karar almasını çok zorladı.

Bu belirsizlikler devam ederken sizlere bir başarı hikayesinden bahsedelim. Yılport Samsunspor'un bu krizi nasıl lehine çevirdiğini yazalım. Transferler yapılıyor, tesisler yenileniyo , yeni tesisler yapılıyor, kalıcı gelir için çalışmalar yapılıyor. Altyapısı ve yetiştirdiği oyuncularla Avrupa'da söz  sahibi olan Genk kulubünün teknik direktörlerini eğitim uzmanlarını Samsun'a getiriyor. Samsunspor'un futbolun olmadığı zamanlarda bile Türkiye'de kendisinden söz ettiriyor olması gurur verici güzellikler.

Sevgili okurlarım bunları daha önce yazdık, güncel futbolda konuştuk. TFF 2 .Lig gibi liglerde futbol takımlarının itibarı yoktur. Bu lig eski 3.Lig diye tabir ettiğimiz lig ayarındadır. Takımlar burada itibar kaybı yaşarlar fakat 
Yılport Samsunspor yaptığı bilimsel ve kurumsal atılımlarla bu liglere futbol adamlarının bakış açısını değiştirdi. Yani kısaca Yılport Samsunspor bu ligin marka değerini yükseltti.

İki sezon içinde kah üzüldük kah güldük ama ileriye dönük hep iyi dersler çıkarttık. Alt liglerde hala belirsizlikler devam ediyor, maçların oynanma tarihinin 18 Temmuz olması çok yanlış bir karar olmuş. Hocamız çekincelerini iletti, TFF'nin aldığı kararlara sanki yandan çok müdahale ediliyormuş gibi gözüküyor.

TFF 2.Lig'de iki grupta 36 takım var. TFF 3 Lig'de üç grupta 54 takım var. BAL'da on bir grupta 152 takım var. Aldığımız bilgilere göre bu takımların %85'i oynamak istemiyor. Oynamak isteyenlerin de haklı olduğunu düşünürsek TFF'ye bir önerim var...

TFF 2. Lig'i üç grup yap ve TFF 3.Lig'den ilk dört takımı çıkart. TFF 3. Lig'i dört grup yap. BAL'da on bir guruptan ilk iki takımı çıkart buraya kadar tamam. BAL'ı on üç grup yap amatör takımları mağdur etme, katılanı al katılmayanı alma. Hangi lig olursa olsun küme düşmesi kesinleşmiş takımları düşür diğerlerini ligde bırak. Sadece TFF 2.Lig Kırmızı Grup'un şampiyonunu belirlemede yeni formüller üret. TFF 2. Lig Beyaz Grup şampiyonu belli Yılport Samsunspor. Şampiyonluğumuzu onayla, alttaki takımlara play-off oynat herkes memnun olur. 

BELİRSİZLİKLER İÇİNDE ÜMİTLER HER ZAMAN YEŞERMEYE DEVAM EDECEKTİR.

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR