EYÜP SULTAN

Pazartesi akşamı Yılport Samsunspor'un çalkantılı dönemden geçtiği Eyüpspor'un favori olduğu bir maça çıktık. Sahada genç oyuncu ağırlıklı bir kadro ile yer aldık.

Berk önlibero, Osman ve Yunus Emre tandem bölgesinde,  Ali Ülgen de formayı almış. Her iki takım da oyuna kontrollü başladı. Yılport Samsunspor katı defans yapmadan açık ve kontrollü oyunu tercih etti.

Maç rolantide giderken ve dakikalar 20'yi gösterirken uzaktan atılan bir şutla golü yedik. Ceza sahası etrafında rakibe şut çekme ve topla oynama şansı verdik. Maçta dengeyi sağlamak için ataklarımızı artırdık ve penaltı kazandık. Tomane penaltıyı gole çevirdi ve dengeyi sağladık.

Eyüpspor maçı germeye çalışıp sürekli itiraz etti. Ceza sahası civarında rakibe şut çekme şansı vermeye devam ettik ve bu işi bir türlü  çözemedik. İlk yarı berabere geçildi. Bunu yazmadan geçemem, ilk yarının yıldızı Yunus Emre Çift idi.

İkici yarıya hocamız çok doğru bir değişiklik yaptı. Çinari çıktı Cihan Karaman oyuna girdi. Eyüpspor'da Pa Dippa klasını gösterdi ve golünü attı. Ve bizde niye böyle futbolcular yok dedik. Yüksel Başkan'a soralım, bizim ne zaman Pa Dippa'mız olacak?

65. dakikada Cihan Karaman yediğimiz golün aynısını atarak beraberliği sağladı. Golün ardından Yılport Samsunspor ataklarını artırdı ve Tomane ile net bir gol şansından yararlanamadık. Fakat Fofana'nın oyundan çıkması yanlıştı.

Eyüpspor oyunu domine etmek için 75 .dakikada 3 oyuncu soktu. Top Yılport Samsunsporlu oyuncuların kontrolündeydi. Son dakikalarda Eyüpspor baskısını artırsa da kontrataktan bulduğumuz pozisyonda Tomane'nin şutu direkten dönünce maç 2 - 2 berabere bitti.

Bu maçın ardından yazılacak olan şey, Yılport Samsunspor geleceğe yönelik iyi sinyaller verdiğidir. Genç futbolcularımızın önü açıldı. Devre arasına kadar en az kayıpla bitirip, devre arasında yapacağımız takviyelerle belki ilk iki şansımız devam edebilir.

Ama sonuçta play-off'u her zaman garantilememiz gerekir..

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR