Fahrettin Koçyiğit

Fahrettin Koçyiğit

BAŞKANIM SANA YAKIŞMADI

Merhaba değerli okurlarım,

         Ülkemizin dört bir tarafında, Cadde veSokakların sağlıklaştırılma Projesi kapsamında yayalaştırma çalışmasıyapılmakta, Büyük şehir Samsunumuzda bu proje kapsamında birçok çalışmayürütülmekte bunlardan biriside Samsun deyince akla ilk gelen yer olan meşhurçiftlik caddesinde.

    Cadde Araçtrafiğine kapatıldı, Büyük Şehir Belediye personeli hummalı bir çalışmaiçerisinde, amaç çiftlik caddesini Araç trafiğine kapatıp yaya trafiğine açmak,insanların aileleri ile birlikte araç ve ses kirliliğinden uzak huzuriçerisinde gezerek alışveriş yapabilecekleri güzel bir cadde oluşturmak vevatandaşların hizmetine sunmak.

    BüyükşehirSamsunumuzun birçok sokağında ve çevre ilçelerimizde Belediyeler bu tipçalışmalar yapmakta, gerçekten de güzel bir Proje Belediye Başkanlarını bugüzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.

     İlçemiz Lâdik'teise buna benzer bir çalışma yani (Sokak Sağlıklaştırma ve yayalaştırma projesi) kapsamında bir çalışma yaklaşık 4 ay kadar önce ilçenin tarihi camisi olanAvcı Sultan Mehmet camii ve Camii'nin bulunduğu Davut paşa sokağında yapıldı.

     Projeyi dönemin BelediyeBaşkanı Mehmet KARAHAN hayata geçirmişti, Camii'nin etrafı açılmış çevredüzenlemesi yapılmış, yaşlı ve engelliler için yapılan dinlenme yerleri vesokağın trafiğe kapatılarak rahat bir şekilde ibadetlerini yapabilmek içincamiye gidebilmeleri açısından yapılan bu düzenleme özellikle 60 yaş üzeri olancamii cemaatini oldukça memnun etmişti.

     Cadde Araç Trafiğine kapatılarak peyzajçalışması yapılmış yaya Trafiği marifeti ile hizmete açılan cadde, küçük süshavuzları, renkli ışıklı yapay ağaçları ve özellikle yerlere döşenen Kayrak,Andezit taşları ile ilçe içerisinde örnek bir cadde oldu, cadde üzerindekiesnafların büyük bir çoğunluğu da bu durumdan oldukça memnunlar.

     Gelelim güzelörnek caddenin bu gün ki haline.

       Yaklaşık 6hafta kadar bir süre zarfında onlarca işçinin emeği ile trafiğe kapatılarakyaya trafiğine açılan caddenin peyzaj düzenlemesine yaklaşık 100 bin tlcivarında para harcandığı bilinmekte.

      Belediyeninkısıtlı bütçesi ile ilçe halkına hizmet etmek adına vatandaşın ödediği suparası, çevre temizlik vergileri ve emlak vergilerinin toparlanması ile yaniHALKIN PARASI ile gene halkın hizmetine yapılan bu güzelim cadde YIKILIYOR.

      Öncekiyazılarımı takip eden okurlarım hatırlayacaklardır, Özbalcı'nın ilk icraatı;

    Belediyegelirlerinin personel maaşını karşılamaya yetmediği, Belediyenin çok borçlu,işçi sayısının çok fazla olduğu gerekçesi ile 17 işçinin iş akdine sonverilmesiydi.

       Sn.Başkanın ikinci icraatı ise onca para harcanarak yaya trafiğine açılan TarihiAvcı Sultan Mehmet Camii Çevresi ve Davut Paşa sokağının yıkım kararı oldu.Caddenin tekrar trafiğe açılacağı haberinin ilçe sakinleri arasında hızlayayılmasının ardından Davut Paşa sokağındaki esnafın ve vatandaşların tepkisiüzerine Belediye Başkanı ÖZBALCI ilçe sakinleri ile toplantı yapma kararı aldı.

     Belediye Düğünsalonunda yapılan toplantıda cadde trafiğe açılsın mı?  Açılmasın mı? Sorusu soruldu. Toplantıyakatılan vatandaşların oy çokluğu ile alınan karar trafiğe açılması yönündeolunca yıkım başladı.

   Başkan ÖZBALCI nınyaptığı bu hareket bana göre ve bu durumu paylaştığım birçok ilçe sakinine göreESAS' da doğru FİİLİYAT'ta yanlış.

 Doğru olan kısmı;

      İlçe halkınınkullandığı bir cadde ile ilgili yapılacak eylemin bir toplantı marifeti ile halkasorulması doğru ve yerinde bir karar.

 Neden mi? Yanlış,

      Toplantıyayaklaşık dört yüz kişi civarında ilçe sakini iştirak etti.

    ÖZBALCI konuyuvatandaşa anlattı ve oylama yapıldı, yıkılması, yani caddenin Trafiğe açılmasıile ilgili yapılan oylamaya evet oyu verildi. Lakin oylamaya katılan esnaf vevatandaşlardan çok katılmayan esnafı ilgilendiren bu karar ilgililerinyokluğunda alındı.

     Yıkılacak Caddeüzerinde sağlı, sollu karşılıklı yaklaşık 22 işyeri mevcut iş yeri sahiplericaddenin Trafiğe kapanmasından köhne karanlık bir cadde iken süslenipaydınlatılarak yaya trafiğine açılmasından oldukça memnundular, ( iki esnafhariç onlarda aynı aileden olan iki ayrı işyeri sahibi ) yolun eski halinegelmesi için oy kullandı. Diğer evet oyu kullanan ilçe sakinleri ise ilçesanayi esnafı, arka cadde esnafı ve büyük çoğunluğu yeni yasa ile mahalle olanköylerdeki vatandaşlarımız.

     Şimdi değerliokurlarım alınan karara saygılıyız ancak sizin kapınızın önündeki yapılan biruygulamaya sizinle aynı sokakta yaşamayan insanların sizden çok söz hakkıolmasını ADİL ve doğru bulmuyorum.  Doğrubulmadığım gibi onca emek sarf edilerek ve yaklaşık 100 bin tl gibi bir bütçeile yapılan caddenin yıkılması için neden bu kadar acele edildiğini hiç anlamışdeğilim.

      Bu güzelim caddeen azından bu yaz boyunca yani 3 ay gibi bir süre yaya trafiğine açık olarakkalmalıydı.

     Önceki hali ile şimdiki hali arasındaki farkıtüm ilçe sakinleri yaşarak, görüp değerlendirme, kıyaslama şansı bulur, yapılanişin doğru veya yanlış olduğunu tecrübe etmiş olurlardı.

    Gerçekten yıkılması elzem olmuş ise işte o zaman yıkım yapılabilirdi diyedüşünüyorum.

     Sn. Belediye Başkanım selim ÖZBALCI'nın bu caddenintekrar Trafiğe açılması konusundaki aceleci tavrını kendisine hiçyakıştıramadım. Allah hakkımızda hayırlısını versin.

   

Esen kalın 

 

 

 

   

 

 

      

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fahrettin Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR