Fahrettin Koçyiğit

Fahrettin Koçyiğit

LÂDİK’TE Siyasetçiler ne iş yapıyor?

LÂDİK'TE Siyasetçiler ne iş yapıyor?

 

       Merhaba değerli okurlarım

       Ladik ilçesinin kuruluşu M.Ö sine dayanmakta havası, suyu, yaylaları, gölü ve bitki örtüsü ile gözde bir yerleşim yeri olmuş, fakat yaklaşık 30 yıldır bu şirin ilçe hızla göç verdi, nüfusu azaldı, sosyal ve ekonomik yönden düşüş içerisine girdi.

     Ekonomik veya ailevi sebeplerden dolayı,  ilçe dışında yaşayan, Lâdikliler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen insanların yaz aylarında, ilçeyi ziyaretlerinde, ilçede yaşayan insanların ne kadar şanslı olduğundan bahsediyorlar.  Havası, suyu, yaylaları ve doğası ile güzel bir ilçe oluşunu dile getirip, ilçe sakinleri için de ''havası suyu sert, insanı mert '' deyimi ile de ilçede yaşayanlar için lütufta bulunurlardı.

     Söylemlerinde haksızda sayılmazlar, Lâdik havası, suyu, yeşil bitki örtüsü ile küçük ve şirin bir ilçe, İnsanları da mert ve dürüst, eyvallah buraya kadar her şey güzel Lakin Lâdik'te anlam veremediğim garip bir yapı var.

       Affınıza sığınarak biraz o garip yapıdan bahsetmek istiyorum.

        MHP, CHP, AK PARTİ, SAADET PARTİSİ, Belediye Başkan adayları, İlçe teşkilat Başkanları, meclis üyesi adayları, ilçeye hizmet etme noktasında Belediye'ye talip oldular ve heyecanlı bir yarışa girdiler, AK PARTİ ekibi kazandı, Başkan adayları Selim ÖZBALCI dualar eşliğinde Belediye'yi devraldı, şimdi sıra ilçeye hizmet etmeye geldi.

      Başkan ÖZBALCI'yı mazbatasını aldığı ilk günden bu yana objektif bir bakış açısı ile gözlemlemeye çalışıyorum, hakkında kamuoyundaki söylemleri ve gözlemlerimi nezaket ölçülerinde eğrisi ve doğrusu ile kaleme alıp yazılarımla eleştirerek, sizlerle paylaşmaya çalışıyorum( önceki yazılarımı takip eden okurlarım hatırlayacaklardır.)

     ÖZBALCI göreve geldiği ilk günden bu yana özverili bir çalışma içerisinde, işi gerçekten çok zor, her ne kadar gençlik yıllarında Lâdik'te yaşamış olsa da uzun yıllar ilçeden ayrı kalması nedeni ile yeni nesli tanıması, ilçenin sorunlarını tespit etmesi zaman alacaktır. Bu zaman içerisinde ilçenin acil yapılması gereken faaliyetleri konusunda hataları da olacaktır, hataları önlemek için yapılacak en güzel şey istişare etmek olacaktır.

      Peki; Bu istişare kimler ile yapılmalı.

     İlçedeki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri, dernekler ve Siyasi parti temsilcileri ile yapılmalı diye düşünüyorum.

      İlçenin Bürokratları, ileri gelenleri ve siyasileri, mevzu ilçe menfaatleri, kamu Kurum ve kuruluşların faaliyetleri ve ilçenin gelişimi ile ilgili yatırımlarda nedense özellikle muhalif siyasiler pasif, ilgisiz ve bana neci bir tavır sergiliyorlar. Sanki o faaliyetler başarısız olursa sadece yönetimdeki siyasiler kaybediyor, ne kadar basit ve küçük düşünüyorlar işin özünde ilçemiz kaybediyor arkadaşlar.

    Oysa yıllardır her seçim öncesinde, meydanlarda mangalda kül bırakmıyorlardı. Seçim sürecinde her platformda ilçenin gelişimi, değişimi, sorunlarının giderilmesi ve ilçe menfaatleri için birlik ve beraberlik içerisinde ilçenin kalkınması için ellerinden geleni layığı ile yapmaya çalışacaklarını dile getiriyorlardı.

       Lakin seçim sonrasında hepsi ortalıktan kayboluyor, bir sonraki seçime kadar ilçe yararına tek bir adım atmıyorlar, peki kim kaybediyor hem kendileri, hem ilçe kaybediyor, hani sizler ilçeyi seviyordunuz, ilçenin gelişimi için hizmete hazırdınız peki ya şimdi nerdesiniz ne iş yapıyorsunuz.?

     MHP ilçe başkanı seçim sürecinde'' Lâdik'i Lâdikliler yönetmeli ithal birileri değil, biz sorunları biliyoruz çözümü ve gelişimi için projelerimiz var'' diyordu.

    CHP ilçe başkanı ''Bu işi en iyi biz yaparız, çok güzel projelerimiz var ilçenin kalkınması ve daha modern bir görünüme sahip olması için yola çıktık'' diyordu peki şimdi nerdesiniz projelerinizi kime saklıyorsunuz başka Ladik mi var.?

    Saadet Partisi İlçe başkanı '' ilçenin gerilemesini önlemek, kalkınmasını sağlamak ve daha güzel yaşanabilir bir ilçe olması için birlik ve beraberliğin şart olduğunu, bencillikle bir yere varılamayacağını Kuva-i Milliye iradesi ile ilçenin kalkınmasının mümkün olacağını'' dile getiriyordu.

     Seçimler bitti güzel bir yarış oldu, AK PARTİ adayı Selim ÖZBALCI kazandı. Seçim sürecinde meydanlarda ahkâm kesen ilçemizi çok seviyoruz en iyi hizmeti biz yaparız diyen MHP, CHP, SAADET Partili kurmaylar nerdesiniz sizi ortalıkta pek göremiyoruz.

    AK PARTİ dışındaki siyasi parti temsilcileri farkında mısınız, siz şuanda AK PARTİ ye değil ilçeye muhalefet yapıyorsunuz ve bu tavır size hiç yakışmıyor. İlçenin gelişimi için çalışan bir ekip var iş başında, bizlere düşen onlara destek vermek ilçemizi bu kötü gidişten kurtarmak, ilçenin menfaatleri doğrultusunda birleşmektir. Biraz kendimize gelelim bir bakın Lâdik nelerini kaybetmiş.

     Ceza evi gitti, Sağlık meslek lisesi ( tıbbı sekreterlik bölümü ) gitti kılınız kıpırdamadı. Adliyemiz 3. Sınıftan 4. Sınıfa düştü, Kadastro Mahkemesi Havza'ya bağlandı sesiniz çıkmadı. Bankalar gitti oralı bile olmadınız. Tüm Türkiye'de Anadolu Öğretmen Liseleri, Fen liselerine dönüştürüldü, fakat sahipsizlikten 75 yıllık geçmişi olan Akpınar Anadolu öğretmen lisesi, Anadolu lisesine dönüştürüldü siz hala ortalıkta yoksunuz. Sn. Siyasiler siz ne iş yaparsınız çok merak ediyorum. Bu millet size bunun hesabını sorar haberiniz olsun.

     İlçeye hizmet etmek için AK PARTİ li olmak şart değil ÖZBALCI' YA oy vermek de şart değil, bizler ilçemiz için mücadele etmeliyiz, ilçenin menfaatleri için çalışmalıyız, bu ilçe bizim başka Ladik yok.       Şimdi bu yazımı okuyup bana Selimci mi oldun diyenler olabilir sözüm onlara, ben Selim ÖZBALCI'YA oy vermedim ama bu demek değil ki ilçenin menfaatleri için çalışan birine muhalif olayım, mesele memleket meselesi ilçenin kötü gidişine dur demek için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız.      

     Atalarımız ne demiş ( bir elin nesi var iki elin sesi var ) gelin birlik olalım ilçemize sahip çıkalım, gelecek nesiller, eğer sizler özellikle siyasi parti temsilciler bencilliğe, muhalefete devam ederseniz, bizleri hayırla yad etmezler haberiniz olsun. Akli selim olan insan biraz düşünür sizler mevcut yönetime muhalif olunca kim kaybediyor, yıllardır tecrübe etmedik mi kimin kaybettiğini, hep ilçemiz kaybetti,  artık birlik ve beraberliği sağlayıp ilçenin menfaatleri doğrultusunda el birliği ile çalışma zamanı gelmedi mi.?

    Gelecek yerel seçimlerde milletin huzuruna çıkmaya yüzümüz olsun, gelin birlik olalım yönetimdeki siyasilere hesap soralım ilçenin sorunlarının çözümü noktasında yardımcı olalım, davet beklemeyelim.    ''Davete icap eden misafir olur davetsiz gelen aileden olur'' diye bir söz var mesele ilçemiz ise gelin davetsiz gidenlerden olalım, ilçenin makûs kaderini değiştirmek için güç birliği yapalım,  Lâdik sevdalıları olarak örnek bir davranış sergileyelim kısacası bize yakışanı yapalım, ilçemize sahip çıkalım.

Esen kalın

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fahrettin Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR