ADAY ADAYLARI DOLAŞMAYA BAŞLADI

Yerel seçimlere beş ay gibi kısa bir zaman kala aday adayları kendilerini göstermeye başladılar. Cumhur İttifakı, bu minvalde bir komisyon kurdu. Bu komisyon hangi ilin veya ilçenin AK Parti’de, hangisinin MHP’de kalacağına karar verecek. 2019 seçimlerinden çok farklı bir paylaşım olacağını düşünmüyorum, belki bazı küçük ilçelerde olur, onun dışında çok fazla bir değişiklik olacak gibi durmuyor. Zaten son seçimde alınan oylarla daha önce yerel seçimde alına oylarda çok fazla bir değişiklik olmadı. MHP, bazı yerlerde biraz daha fazla oy almış olsa da bu dağılımları etkileyecek kadar bir değişikliğe neden olmayacağı kanaatindeyim. Bu minvalde şehrimizdeki dağılımda belki ufak bir ilçede değişiklik olur, onun dışında bir değişiklik olacağını sanmıyorum. MHP’li arkadaşlara kalırsa bazı büyük ilçelere talip olsalar da Devlet Bahçeli’nin öyle bir derdi olacak gibi durmuyor, onun derdi Cumhur İttifakı’nda çatlak olmasın, ülke yönetimi bu minvalde devam etsin yönünde. Millet İttifakı’na gelince; Meral Akşener’in duruşuna bakılırsa artık kendi başına ayakta durup partisini büyütme politikası yapmaya çalışmakta ancak bunun için fırsat genel seçimlerdi diye düşünüyorum. Yerel seçimlerde böyle bir şey yaparsa ciddi anlamda sıkıntıya girer, partisine çok büyük zarar verir. CHP’nin büyük kurultayından değişim çıkar mı bilemiyorum, İstanbul il kongresinden sonra değişim olacak gibi dursa da Kılıçdaroğlu’nun öyle çok kolay yutulacak bir lokma olmadığı da ortada.

Gelelim yazı başlığımıza; yaklaşan yerel seçimlerle ilgili aday olmak isteyen arkadaşlar piyasada dolaşmaya başladılar. Büyükşehirle ilgili henüz net bir biçimde ben aday adayıyım diyen kimse yok, Necati Alkan var ama onun çok şanslı olacağını düşünmüyorum. Mustafa Demir ciddi anlamda ataklar yapıyor, tekrar aday olmak için uğraş veriyor, ne kadar şanslı olur bilemiyorum. Mustafa Demir’in aday olmaması durumda kimler şanslı derseniz; Mehmet Muş isterse rahatlıkla aday olur ama ister mi bilemiyorum. Kayınçom da aday olmak ister, zira yirmi sene AK Parti’nin her kademesinde görev yaptı, halkla diyaloğu da iyi ama vekiller destek verir mi orasını bilemem. Hüseyin Dündar ismi de dolaştı ancak Vezir Hazretleri onu hiç istemez, o nedenle şanslı olacağını düşünmüyorum. İlçe belediye başkanlarından İbrahim Sandıkçı ve Halit Doğan şanslı adaylardır ancak her ikisinin de ilçelerinde ilk dönemleri olması hasebiyle bir dönem daha ilçelerinde kalma ihtimalleri daha yüksek bir ihtimaldir. Sizin anlayacağınız Büyükşehir adayları henüz net bir biçimde ortaya çıkmış durumda değil, önümüzdeki günlerde biraz daha netleşir.

İlçelere gelince; en büyük mücadele İlkadım ve Atakum’da olur, zira bu iki büyük ilçenin nüfusu merkez nüfusunun yüzde seksenini oluşturmakta. Canik’te değişiklik olmaz, Tekkeköy’de de Hasan Başkan bir dönem daha devam eder, Çarşamba dediğim gibi devam eder, Terme’de bir sıkıntı var da orası nasıl çözülür kestirmek zor. Ayvacık devam etmek istemediğini beyan etmiş, Salıpazarı üç dönem kuralına takılmakta ama Halil Başkan çok sevilen bir isim, orayı nasıl çözerler bilemiyorum. Batı yakasına gelince; Ondokuzmayıs değişir, Bafra devam eder. Alaçam zaten MHP’de devam eder, Yakakent ise değişmeli. Kavak bölgesine gelince; İbrahim Sarıcaoğlu İlkadım’a hevesli ama zor iş. Asarcık devam eder, Lâdik MHP’ye verilebilir. Havza devam eder, Vezirköprü üç dönem kuralına takıldığından değişir.

Gelelim aday adaylarından piyasaya çıkanlara; İlkadım’da eski başkan yardımcısı ve meclis üyesi Erol Köroğlu aday adayı olduğunu ilan etti, sağ olsun bize de geldi. Erol Köroğlu, donanım bakımından bu işi yapacak kapasitede bir arkadaşımız, siyaset destek verirse olur. Haluk Tan da sağ olsun geldi aday olmak istediğini söyledi, o da bizim camianın sevilenlerinden, olması mümkündür. Bir de piyasada ismi dolaşanlardan Yahya Cıngıl var, o da hem İlkadım’da çalıştı hem Sinop’ta görev yapıyor, olabilir. Başka isimler de var ancak bugünlük bu isimlerle yetinelim.

Atakum'a gelince; ilk aday adaylığını açıklayan ve piyasayı dolaşan Hilmi Eker kardeşimiz var, hevesli olduğunu gördüm, genç de bir isim Allah yardımcısı olsun. Piyasada ismi dolaşan mimar Özlem Maraş Hanım var, o da AK Parti’nin pek çok kademesinde görevler yapmış, il genel meclis üyeliğinden il yönetim kuruluna, TSO yönetiminden pek çok sosyal projede çalışmış bir isim, pek çok kez de milletvekili adayı olmuş bir arkadaşımız, başarılar diliyorum. Onun dışında Oğuzhan Serinkaya adayım demese de ismi gündemde, eski başkanlardan İshak Taşçı zaten aday olduğunu ilan etti. Vezir Hazretlerinin adamı Turan Çakır da aday adayı olduğunu ilan etti ama Atakum onun işi değil. Aday olmak isteyen pek çok isim var ancak bugünlük yerimiz bitti. Kalanlarını da daha sonraki yazılarımızda paylaşmak üzere bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR