Yeni Yıl


Yeni yıl geldi, hoş geldi sefalar getirdi de büyük bir sevinçle yolcu ettiğimiz eskiyen yıl aramızdan neleri alıp götürdü?
Şöyle etrafınıza bir bakınız, sevdiklerinizde kimler var, kimler yok?
Koskoca bir yılı düşüncesizce tüketirken, gün bu gündür teraneleriyle ömür törpülerken şöyle bir geriye baktığınızda kimleri göremiyorsunuz?
Kriz yılı olarak ilan edilen, 2008"de iş yerini kapatanlar, işsiz kalanlar, zam üstüne zamlar derken, koskoca 365 günü eritip bitirdik.
Yaşam devam ediyor, edecek de bakalım yeni yıl, tükenip biten eski yılı aratacak mı? Gelen, gideni aratırmış da…

Yılbaşı gecesi saatler 24"ü gösterdiğinde şehrimizin maganda öküzleri görev başındaydılar. Kendinden bir haber bu yumurta kafalar yine silahlarına sarıldılar, pencerelerden, teraslardan sağa, sola, havaya mermi yağdırdılar. Korkuttuklarını, ürküttüklerini hiç düşünmeden tüm nefretleri üzerlerine toplayarak kendilerini tatmin ettiler. Evrimini magandalık ve öküzlük istikametinde geliştiren şehrimizin bu insanlarını nefretle kınıyorum…
Eskiyen yılın, en kötü haberi biliyorsunuz, Samsun-Ordu karayolundan gelmişti, geziden dönen üniversitelileri taşıyan araç kaza yapınca 11 fidan hayatını kaybetmişti. Yeni yılın en berbat ve üzücü haberi de Ankara dan geldi,  doğalgaz sızıntısından zehirlenen 7 üniversiteli fidan yılın ilk gününde aramızdan ayrıldılar. Yazılanlar da doğruysa ortada affedilemeyecek derece korkunç bir ihmal söz konusu.
2009"da her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR