Cezalar

Cezalar
Yeni yıla girildiğinde siz hiç hükümet adamlarının iç ferahlatıcı sevindirici haberler verdiğine genelde şahit oldunuz mu?
Yeni yılda yeni, yeni zamlar gelir, trafik cezaları artar, harçlar zamlanır, zamlardan emlak vergileri de nasibini alır. Yetmez, oto vergileri de zamlanır, köprüler, oto yollar da zamlanma sırasına girer.
Bunlara paralel olarak artmayan tek şey vardır oda yıllık enflasyon oranıdır, enflasyon yerinde sayar ama ne hikmetse zamlar alır başını gider. Yine bu zamlardan yeterince nasiplenemeyen memur ve emekli maaşlarıyla işçi ücretleridir.
İstenildiği kadar yasa çıkarılsın, oto kontrol için kira ücretleri bankaya yatırılsın,enflasyon üzerinde kira artışı yasak densin yinede kiralar alır başını gider. Aylık kirasını ödemekte zorlanan asgari ücretliye mahkeme kapısı gösterilir, ev sahibine karşı hakkını ara diyerek.
Bilinmezmi ki, bir mahkemede dava açmanın bedeli nedir? Mahkeme masraflarını karşılayacak maddi gücü olan, cebinde o oranda nakit gezdiren kaç asgari ücretli tanıyorsunuz?
Biliyorsunuz, Ocak ayı içerisinde otomobil vergilerinin birinci taksiti ödenecek, hem de zamlı tarifeden, bu arada birikmiş diğer borçlarınız varsa istenecek hele de aracınızın fenni muayene zamanı gelmişse zamlı tarifeyle yatıracağınız muayene harcı bedeliyle tüm borçların temizlenmesi gerekiyor aksi taktirde aracın fenni muayenesini yaptıramayacaksınız.
Bu arada trafik kurallarıyla ilgili yaptırım cezaları da zamlandı, cezalara,harçlara vergilere daha doğrusu alınan her türlü hizmete zam üstüne zam yapılırken, yerinde sayan maaş ve ücretler oldu.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR