Yasaklar

Yasaklar

*Horoz dövüşü yasak mı ?  Evet  yasak, hayvanları koruma kanunu kapsamında ve kabahatler kanununa göre horoz dövüşü de hayvana kötü muamele sayıldığından yasak kapsamında.

Bu kanuna göre horoz dövüştürenler yakalandıklarında soluğu karakollarda alıyorlar. Peki, sonrasında ne oluyor, komik bir para cezası kesilen dövüştürücüler aynen bildiklerini okuyorlar. Aynen kumar oynayan ve oynatanlar gibi rahatlar. Verilen para cezası komik bir rakamda olduğundan dert etmiyorlar.

*Deve güreşi ile Boğa güreşi ise serbest. Yöresel festivallerin vazgeçilmez etkinliği sayıldığından karışanı, görüşeni de yok. Boğaların, Develerin festival alanlarında kıyasıya birbirlerine kışkırtılmaları demek ki hayvana kötü muamele sayılmıyor!  Aksine kültür zenginliği olarak görülüyor!

Geçenlerde hem de Horozuyla meşhur Denizli de polis “kanatlı hayvanları severler derneği” ne bir baskın yaptı. Ana haberlerde izlemişsinizdir. Söz konusu dernek hayvan sevmekten başka her türlü faaliyeti gösteriyor. Dernek binası arenaya dönüştürülmüş bahisle horoz dövüşü yapılıyor. Tam 200 kişi karakola götürüldü ve çay, çorba parası miktarında cezalar kesildi. Dövüşmekten gözleri patlamış, kan revan içindeki horozlar ise yine sahiplerinde kaldı. Üstelik yakalanan bu 200 kişi arsız, arsız sırıtarak Horoz güzellik yarışması yaptıklarını kameralara anlattılar.

Kaldır komik cezayı, şöyle can yakacak bir yaptırım uygula, derneği ebediyen kapat bak bakalım o zaman ne oluyor. Haksızmıyım?

Ben bu Deve ve Boğa güreşinin en çok hangi bölümünü seviyorum biliyormusunuz ? Hani hayvanlar birbirlerini kıyasıya hırpalarken aniden seyredenlerin üzerine yürüyüp onları eziyorlar ya işte o bölüme bayılıyorum.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR