Benim adayım


Yerel seçimler yaklaştıkça yaklaşıyor, yakında propaganda çalışmaları da başlayacaktır. Seçmenler muhakkak öncelikle gönül verdikleri partilerinin adaylarını inceleyecek, irdeleyecek büyük bir çoğunluğumuzda adayın performansına önem vermeyip, gönül verdiği partisi için koşturacaktır. Yani gönül verdiği futbol takımının nasıl peşinden koşuyorsa öyle hareket edecektir.
Benim adayım dediği, adayın peşinden sorgulamadan, irdelemeden gidecektir, bu tip seçmenlerde ne olursa olsun peşinden koştuğu partinin adayının kazanması önemlidir.
Aslında, birkaç trilyonluk Belediye bütçesini yönetmek, harcamak başlı başına bir bilgi birikimi gerektirir, başkan adaylarında öncelikle aranması gereken en önemli kriter bence budur.
Benim adayım, benim için öncelikli olan bu kritere mutlaka sahip olmalıdır. Yine benim adayım, proje adamı olmalıdır, şehrinin muhtaç insanlarına balık vermek değil, balık tutmayı sağlatacak tedbirleri almalıdır. Doğaya saygılı olmalı, o doğada bulunan insanların yaşamını kolaylaştıracak yatırımları da yapmalıdır.
Parklar, bahçeler Samsun"un denizle kucaklaşması, bulvar caddeleri, asfaltlar hepsi çok güzel çok hoş da, kentin asıl kanayan yarası olan oto park sorununu çözecek somut öneriler nedir o anlatmalıdır, seçildiğinde ilk icraatının bu olacağının sözünü vermelidir.
Yukarıda da bahsettiğim gibi, önümüzdeki günlerde  Belediye başkanı adaylarının seçim çalışmaları başlayacak vaatler, vaatleri kovalayacak, bizler de vakti geldiğinde sandık başı yapacağız. Benim adayım proje adamı olmalı…İzzet Köksal

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR