Satışlar

Duydum ki, Kurban Bayramın da piyasa esnafın istediği gibi hareketli olmamış. Onca indirim ve taksitlere rağmen esnaf umduğunu bulamamış. Kesatlık konusunda Celep"lerin durumdan şikayeti varmıdır bilemiyorum ama diğer umum esnaf halinden şikayetçi onu biliyorum.
Bu nedenle ve sıfır moralle yılbaşı hazırlıklarına başlayan esnafımız, vitrinlere, beş numara miyop gözün yüz metre uzaktan okuyabileceği büyüklükte indirim afişlerini astı.
Hoş yıl boyunca o indirim yazıları hep vardı da, esnafımız tüketicide bir görme sorunu olduğunu fark etmiş olacak ki sadece yazı boyutlarını değiştirdi, indirim oranlarıyla pek oynamadı.
Kim icat etti, hangi milletin adetiydi de bizler de kaptık bilemiyorum benim bu yılbaşında en çok merak ettiğim “kırmızı don” satışlarında bir patlama olup olmayacağıdır.
Yılbaşı gecesi giyene uğur getirdiği ahalimizin beynine işlenen bu kırmızı renkli don da keramet aramak, altımıza giydiğimiz bu iç çamaşırına uğur böceği muamelesiyle yaklaşmak oldum olası bana garip geliyor. Yani neden illa da kırmızı olacak, bunu da hiç anlamış değilim.
Hangi vakitte icat olduğunu bilemediğim bu adet acaba elinde kalan kırmızı renkli kumaşı tüketmek isteyen uyanık bir girişimcinin numarası mıdır acaba?  Yılbaşı gecesi giyilmesi kesinlikle tavsiye edilen bu “kırmızı don” işinde bir hinlik olduğuna yüzde yüz eminim. Hayır uğuruna inansam beş kat üst, üste giyeceğim de…
Çarşı, Pazar dolaşıyorum, millette bir heyecan, bir gayret o mağazadan bu mağazaya köşe kapmaca oynuyor. Demek ki bunlar kuru kalabalık, esnaf bu yüzden mutsuz…
Neyse, don-mon bari  yılbaşında esnafın yüzü gülsün. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR