Hoşgeldin yeni yıl

"Hoş geldin YENİ YIL ne getirdin bize?

Mevsimlerinde aylarına göre sıcaklığın soğukluğun olsun ama sakın güneşimizi çalma bizden. Seni karşılarken, sevinçlerle karşıladık. Kucak açtık sana oysa sen kim bilir kaç kişiyi ağlatacaksın kaç kişinin sana umut bağladığı hayalleri yıkacaksın. Sen yeni yıl kim bilir yine kimi yetim, öksüz koyacaksın…

Dağlarda kalleş kurşunla vurulan kardeşlerimizi fidan gibi solduracaksın. Belki senin suçun yok ama hep sen suçlu sayılacaksın.

Sen geliyorsun diye gökyüzü rengârenk ışıklarla süslediler,  İsrail öldürürken bebekleri diskolarda insanların efkâr dağıttılar…  yırtarken takvimlerden günlerini  seni bir bir harcadılar.. Herkes farkında sende eskiyeceksin ardından sitemler edilecek, herkes mızmız"" bu yıl bana hiçbir şey getirmedi"" diye söylenecek.

Yeni yıl ne getirebilir ki? Siz almayı beceremiyorsanız? Ne kadar şikâyeti seviyor insanlar ne kadar hatayı bir şeylere yüklüyor…

Hoş geldin yeni yıl senden hiçbir isteğim yok sen gelirken çok sevinmedim.  İki yıl öncesi annemin yaşadığı yılları özlüyorum… Özlemlerim bu kadar ağırken ne diye sevineyim. Sen yeni yıl insanların yalanlarla örülü yüreklerini çözebilir misin? Hangi sevdaya son verir hangisine hayat verirsin? Sahi ağlarken güldürebilir misin?

Sen hep mevsimlerinle güzelsin,  senin için dilenen dilekleri bilir misin? Sağlık, Mutluluk, Huzur, Aşk, Para birine kavuşunca insan diğerinin yokluğunu anlıyor ama ne yapsan insanoğlunu bir şey mutlu etmiyor.

Senin adına birileri işleyecek katliamları, yakacak, yıkacak. Barışı unutup savaşacak, söylesene yeni yıl "" bu dünya kime kalacak? ""  sen her geldiğin de dünyaya umudu, barışı, huzuru getir, en çok unutulmuş çocukları unutulan büyükleri güldür, sevenleri çok olsun unutanları değil!..

Sen giderken güle güle demeyeceğim vedaları sevmem, sen sessiz git ayak seslerin duyulmazsın, içimden hoşça kal diyeceğim ve hiç sitem etmeyeceğim. Söz veriyorum yeni yıl senden çok şey beklemeyeceğim…

Ve yeni yıl hoş geldin ne getirdin bize?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR