Yakışmadı

Saat 11.00 stadın etrafı bir insan seli olmuş, inanın dışarıdaki insanlar içeriye nasıl girerizin hesabını yapıyorlar. Samsun 19 Mayıs Stadı Süper Lig'de böyle bir seyirciyi görmüştü. Stadın içindeki seyirci ambiyansını yaşamak bunu görmek lazımdı diye düşünüyorum. Samsunspor takımı bu maça Murat haricinde ideal onbiriyle oynarken seyircinin tek ama tek arzusu ve isteği vardı, galibiyet, tabiki bu maçta sinirlerine hakim olan takım, sonucu lehine çevirecekti. Stadyumda tek yanlış olan bana göre mükemmel bir havaya girmeye başlayan seyirciyi ne hikmettir ki bilinmez stadyumda yapılan müzik anonsunun onların motivasyonunu etkilemesi daha doğrusu onları demorolize etmesiydi.
Gelelim maça; Karşılaşmaya iki takımda kontrollü başladı. Samsunspor takımı, ilk 15 dakikada genellikle sol kanattan yaptığı ataklarla konuk takım kalesinde tehlikeli olmaya çalışması izlenirken ortaya çıkan bir gerçek vardı ki o da Murat'tan yoksun olan Samsunspor orta sahasıydı. Orta saha organizasyonunu iyi yapamadığınız zaman oyunu kanatlara yayamazsınız. Buda istediğiniz golü bulmakta zorlanacağınız anlamına geliyor. Dakikalar 29'u gösterirken hakemin verdiği penaltıyla konuk takım 1-0 öne geçti. İlk yarı en çok dikkatimi çeken Oktay ise Samsunspor takımının nedense ileri uçta çoğalamadığı daha doğrusunu pozisyona girmekte zorlandığı dikkatlerden kaçmadığıdır. İlk yarı için söylenecek tek şey Samsunspor'un sahada tek şey yapmadığıydı.
İkinci yarıya hızlı başlayan Kırmızı-Beyazlılar, Turgut'un penaltı golüyle skoru eşitledi. Dakikalar ilerledikçe sahadaki futbolun vasatın üstüne çıkamadığını, bütün bunlara rağmen Samsunspor'un bir gayret içinde olmadığını daha doğrusu ilk yarı gibi forvette çoğalamadığını çok dağanık bir oyun sergilediğini üzülerek seyrettim. 80.dakikada Turgay'ın gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kalan Samsunspor maçın başından beri izlediğimiz hakem rezaletine dakikalar ilerledikçe seyircinin tepkisi eklenirken beh ise tek şey düşünüyordum. Samsunspor takımı nasıl gol atarım diye. Dakika 86 bariz hata ve Adana takımı 2-1 galip duruma geçti. Samsunspor bana göre bu maçta hiçbir şey oynamadı. Eeee... oynamayınca kazanma şansınız olmaz. Hakem kötüydü diyoruz ama bizde kötü oynadık. Hani 5 haftadır sahada esen takımdan çoookk üzakta bir takım izledik. Yazık seyirciye yazık. Bizden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR