Umutlar Seneye Kaldı

Bank Asya Liginin 2009-2010 sezonunu Samsunspor, Orduspor maçı ile sonlandırmış olduk. Geçtiğimiz hafta aldığımız Kartalspor galibiyetiyle matematiksel olarak ta ligde kalmamızın kesinleşmesinin ardından belki de ligdeki en rahat maçımıza çıktık. Bu maçtan çıkacak sonucun rakip Orduspor uda etkilememesi maçın dostluk içerisinde geçeceğinin belirtileriydi sanırım. Saha içerisinde her ne kadar dostluk hakimdi desek de, tribünler için bunu söylemek ne yazık ki doğru olmaz. Her ne kadar iddiasız iki takımın mücadelesi olsa da Karadeniz derbisinin çekişmeli geçmesi normaldi bence.
Bir heyecanla başlamıştı 2009-2010 sezonu Samsunspor için; herkesin kafasında bir soru işareti vardı acaba bu sezon ne yaparız diye, sorulduğunda en fanatik Samsunspor taraftarı bile bu sezon lige çıkarız diyemedi. Play-off belki, ilk on olabilir, düşmemeye mi oynarız denildiğinde aslında kimse içinden gelen gerçek sesi dudaklarından söyleyemiyordu. Neden? Çünkü birçok kulüpte olduğu gibi Samsunspor"da sezona ekonomik kriz eşliğinde borçlar ile birlikte başladı ve istenilen transferler yapılamadı. Eldeki malzeme belli, belki takım iyi olabilir ama alternatifimiz yoktu. Mesela bir Turgut, Murat Yıldırım, Ahmet Şahin gibi oyuncularımız fire verdiğinde onların yokluğu büyük ölçüde hissedilir oldu. Bana göre bugün Turgut" lu bir Samsunspor daha etkili olur ve istenilen sonuca gidebilirdi. Bir takımın kaderi bir oyuncuya bağlı ise o takım hiçbir şekilde hedef belirleyemez ve kaderi şansa bağlı olur. Bu sezonda farkındaysanız öyle oldu. Kadro sıkıntısını sürekli yaşadık.
İyi oynadığımız ve hedefimizi belirleyecek kilit maçlarda hakem hatalarına takıldık. Bugün içinde bunu söylemek mümkün; Allahtan işimiz son maça kalmadı. İnanılmaz hakem hataları vardı. Verilmeyen penaltıda, stadyumun dört bir tarafından el ile indirilen topu hakem üçlüsü hariç herkes gördü, ama verilmedi. Bahis soruşturması birazda hakemler üzerinde yapılırsa daha doğru olur. Ülkemizde birçok hakemin ipi çekilir kanısındayım.
Bank Asya Ligi gerçekten çok zor bir lig.Üst üste birkaç maç kazanıldığında işte bu deyip play-off hesapları içine düştük; ardından seri mağlubiyetlerle eyvah düşüyor muyuz diye korku dolu haftalar geçirdik. Bu sadece Samsunspor için değil Bank Asya Liginde bir çok takım aynı grafiği yaşadı; buna rakip Orduspor da dahil. Bana göre Bank Asya ligi ile Süper Ligin ilk altısından sonrası arasında fazla bir fark yok. Kadronuz geniş değilse hedefe ulaşmak kesinlikle mümkün değil.
Bundan sonrası için mazisi ile avunan bir Samsunspor değil ileriye dönük hedefi olan bir Samsunspor oluşturup taraftarın başarıya olan susuzluğu giderilmelidir. Tribünlerde küçük yaştaki çocukların Samsunspor" a karşı olan ilgisini görüyoruz; eğer Samsunspor düşüşe geçer veya yerinde saymaya devam ederse ileride takımın arkasından koşacak yeni neslin İstanbul kulüplerine yönelmesi kaçınılmaz olacaktır.
Umutlar seneye kaldı ; önümüzdeki sezon inşallah doğru kararlar alınıp doğru işler yapılırsa Karadeniz"in en büyük metropol şehri olan Samsun, Samsunspor adı altında başarısıyla kendinden söz ettireceğine inanıyorum.
Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR