Tek Taraflı Düşünülmesin..!

TT Arena da Galatasaray a karşı korkak bir oyun sergileyen Samsunspor, kaleci Ahmet Şahin in ilk hafta yaptığı kişisel hataları Galatasaray mücadelesinde de tekrarlaması yenilginin kaçınılmaz sebepleri oldu.

Samsunspor olarak maça tutuk ve korkak başlayarak oyunu yarı alanımızda kabul ettik, çok pas hatası yaptık, üç pas yapamadığımız gibi bu pasları kendi ceza alanı yayı etrafında yapmaya çalışınca kaptırdığımız her top yüreğimizi ağzımıza getirdi.

Aslında Galatasaray da oturmuş bir takım değil fakat biz Galatasaray isminden ve Arenanın atmosferinden etkilendiğizi rakibe hissettirince yarı alanımıza çekilerek onlara daha çok alan bıraktık.

Petkovic takımı 4-5-1 şeklinde sahaya sürdü. Ama bu sistemde Bance ileride tek ve markaj altında kalarak arkadan istediği desteği de bulamayınca etkisiz kaldı. Oyunun ilk yarısında gol pozisyonunu bırakın atağa bile kalkamadık.

İkinci yarıya 4-4-2 ile başladık. Bu sistem takımı rakip karşısında biraz daha etkili ve diri gösterdi. Bununla birlikte yakaladığımız ilk pozisyonda golü bularak skoru 1-1 e getirdikten sonra oyuna ortak olduğumuz gibi Galatasaray karşısında ilk yarıda ki Samsunspor değil sanki bambaşka bir Samsunspor vardı.

Samsunspor'un cesaretli oynayarak rakibin üzerine gitmesi onları endişelendirdikçe bizleride ümitlendirdi. Maçtan keyif aldığımız o dakikalarda Fatih Terim'in Elmander ve Sercan ikilisini sahaya sürmesi Galatasaray adına yapılan en önemli hamleydi. Bu ikilinin sergilediği performans ve kişisel yetenekler Galatasaray'ı skor olarak 2-1 e taşımaya yetti. Yaptığımız oyuncu değişikliklerinin ikisi sakatlıktan biriside kartla birlikte gelen mecburi değişiklikti.

Yenik duruma düşmemiz umudumuzu kırmadı açıkcası. Çünkü ikinci yarı oynadığımız futbol Galatasaray karşısında gol yada golleri bulacağımızın göstergesiydi sanki. Ama Ahmet Şahin in yaptığı hareketin faturası Samsunspor a pahalıya mâl oldu.

Bir takım kaptanına yakışmayan hareketti bunu kabul ediyorum fakat bunu kabul etmek hakemin verdiği kararında doğru olduğunu düşünmemiz anlamına gelmiyor. Galatasaray'ın buna yani böyle bir penaltıya ihtiyacı yoktu. Ligin sonu ve kritik bir maç olsaydı yada aynı penaltıyı Galatasaray kalecisini oyundan  atarak çalabilirmiydi. Üstelik penaltı atışı yapılırken ceza alanı evlere şenlikti. Yani atış tekrarlanmalıydı.

Pozisyona hep Ahmet Şahin tarafından bakılıyor. Peki bir de şu açıdan değerlendirelim: kaleci topu aldı oyuna sürecek, Galatasaraylı oyuncu koşarak nereye gidiyor? Kolarını açıp ne yapmak istiyor? Otoban mı orası kardeş trafik misin? Kalecinin koşu yolu kapatılıyor, neden bu açıdan hiçbir değerlendirme yapılmıyor? Hani siz hakemler sürekli kaleci haklarından ve dokunulmazlığından söz edersiniz yoksa bu açıklamalar rakibe göre değişilebiliyor mu?

Önümüzde çok önemli bir karadeniz derbisi var Galatasaray maçını unutup evimizde oynayacağımız Trabzonspor maçına konsantre olmalıyız. Bu maçta seyircilerimizin asla tahriklere kapılmaması lazım; aksi halde bedelini Samsunspor camiası olarak ağır öderiz.

Takımımıza üstün başarılar dileyerek umarım bir sonraki yazımda galibiyetimizi yorumlarız.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR