Alaçam için üzülmeyin beyler...

 İktidar partisi AKP'nin Samsun İl başkanı Osman Çetinkaya'nın yaptığı açıklama beni gerçekten de çok ama çok üzdü. Osman Çetinkaya'nın ifadeleri 19/09/2011 tarihli gazetemizde yayınlanan haberinde bakın neler ifade ediyor:
 
"Alaçam için üzülüyorum"
AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya: ''Ben Ak Parti belediyeciliğinde sunulan hizmetlerden faydalanamayan ilçelerimiz için üzülüyorum. Özellikle Alaçam ilçemiz şimdiye dek AK Parti belediyeciliğinin sunduğu hizmetlerden faydalanamadı.
Bu ilçeye her gittiğimde üzülüyorum." Dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya,kongre sürecine girdiklerini ifade ederek çalışmaların başladığını kaydetti. Kazanamadıkları ilçeler için özellikle daha yoğun bir çalışma yapacaklarını ifade eden Çetinkaya: '' Hiçbir ilçenin AK Parti belediyeciliğinin hizmetlerinden mahrum kalmaması için, kongre sürecinde 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazandırabilecek ilçe başkanlarının göreve gelmesini arzu ediyoruz.''diye konuştu.

Özellikle Alaçam için üzüldüğünü kaydeden Çetinkaya: "AK Parti belediyelerinde sunulan hizmetleri bütün vatandaşlarımız görüyor. Ben Ak Parti belediyeciliğinde sunulan hizmetlerden faydalanamayan ilçelerimiz için üzülüyorum. Özellikle Alaçam ilçemiz şimdiye dek AK Parti belediyeciliğinin sunduğu hizmetlerden faydalanamadı. Bu ilçeye her gittiğimde üzülüyorum." dedi.

 Haberde yazılanlar ve AKP İl Başkanın talihsiz ifadeleri beni çok şaşırttı. Alaçam için AKP il başkanı ve diğer yöneticiler neden üzülüyorlar? Ben söyleyeyim hemen. Uzun zamandır AKP'nin belediye başkanlığını alamadığı ilçelerden birisidir Alaçam da ondan. Bir diğer soru daha var. Alaçam'da aslında genel seçimlerde AKP birinci parti ama neden yerel hizmetlerden diğer AKP'li ilçeler kadar faydalanamamakta? Tek gerekçe belediye başkanının diğer partilerden olması mı? Bu çok büyük bir ayıp değil mi sayın Osman Çetinkaya? Bence çok büyük ayıp ve yanlış... Bunu kime sorarsanız sorun aynı yanıtı alırsınız. İktidar partisinin ildeki en üst düzey yöneticisinin açıklaması "Alaçam için üzülüyorum" olabiliyor. Peki üzülmesinin gerekçesi nedir? Alaçam da, Samsun'un  en nadide ilçelerinden birisi değil mi? Peki Alaçam da hizmete susamış bir ilçe değil mi? Peki Alaçam da genel seçimlerde iktidar partisinin destekçisi değil miydi? Peki iktidar partisinin genel başkanı BALKON'dan konuşurken oy veren de vermeyen de benim yurttaşım demişti hani, o ifadeler yalan mıydı? Eğer bu konuşmalar yalansa size diyecek bir şeyim yok sayın Osman Çetinkaya.

 Hem Alaçam için üzülmeyin sayın Osman Çetinkaya. Alaçamlılar bugüne kadar  hep kendi yağlarıyla kavruldular. Bundan sonra da kendi yağlarıyla kavrulurlar. Ama sizin bu söylemleriniz inanın bana Alaçamlıları çok üzecektir. Ben bir Alaçamlı olarak sizin bu söyleminize yukarıda da ifade ettiğim gibi çok üzüldüm. Hadi bu söyleminizi partili dostlarınız arasında söylediniz ve tartıştınız. Kamuoyuna duyurmanın mantığını ben bir türlü çözemedim. Bir ilçede eğer genelde olsun yerelde olsun kendi yöneticilerini iş başına getirmek için o ilçeyi kazanmak için hizmetin en alasını iktidar partisi olarak o ilçeye döker. Sizin gibi "ALAÇAM İÇİN ÜZÜLÜYORUM" diyerek kamuoyunun aklını karıştırmaz. Ancak şunu bilin ki sayın Osman Çetinkaya, Alaçam seçmeni ve kamuoyu o kadar sadıktır ki o kadar bilinçlidir ki bunu size anlatmak zordur. Yerel seçimlerde ve genel seçimlerde kime nasıl güveneceğini çok iyi bilerek oyunu kullanır ve seçtikleri  insanlarla sonuca giderler. Sizin de yapmanız gereken buna  saygı duyarak, elinizdeki  tüm imkanları kullanarak ALAÇAM'a hizmet üzerine hizmet verdirmeniz.  Nasıl bir Canik'e verdiriyorsanız, nasıl bir Bafra'ya verdiriyorsanız öyle hizmet verdirmelisiniz işte. Böyle bir bakış açısıyla konuşsaydınız benim gözümde biraz daha yücelirdiniz. Fakat böyle bir açıklama beni bir Alaçamlı olarak inanılmaz üzdü...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR